ANΘΙΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Απόσπασμα από την ομιλία του Παναγιώτατου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.Άνθιμου κατά τον εορτασμό της επετείου της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης, την ημέρα εορτής του Αγίου Δημητρίου 26 Οκτωβρίου 2016.


Ο κ.Άνθιμος προτρέπει όλους τους Έλληνες να παρακινήσουν τα παιδιά ώστε να μελετήσουν τον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδος και Άγιο της πολιτικής, Ιωάννη Καποδίστρια.
πηγη
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

 1. ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΣΗΜΕΝΙ ΠΑΝ ΑΓΙΟΤΑΤΟΣ? ΑΥΤΟΣ Ο ΡΑΣΟΦΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΘΕΟΣ ΟΣΟ κ Ο Α.ΤΣΙΠΡΑΣ. Η ΠΛΙΟΨΙΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΘΕΟΙ ΦΟΡΕΣΑΝ ΤΟ ΡΑΣΟ ΓΙΑ ΔΙΟ ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΑΠΑΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ, κ ΤΟ ΕΥΚΟΛΟ ΠΛΟΥΤΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και εσύ μπορείς να φορέσεις το ράσο, ο Χριστός ευλόγησε και τα ζώα.

   Διαγραφή
  2. Σκασε εσυ ρε μαλακα Ταξιαρχε ψυχοπαθες ζωο

   Διαγραφή
 2. Η μάνα του Χριστού Παναγία αυτός Παναγιωτατος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΠΑΦΕΙΟ ; ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙΕΓΙΝΕ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΡΩΤΑ!
  Αρ. 2683

  Ελληνική Πολιτεία
  Ο Κυβερνήτης της Ελλάδος

  Προς τον Παναγιώτατον Οικουμενικόν Πατριάρχην και την περί αυτόν αγίαν Σύνοδον.

  Η προς τους προύχοντας, κληρικούς, προκρίτους και λοιπούς χριστιανούς κατοίκους της Πελοποννήσου και των νήσων του Αιγαίου Πελάγους εκάστης τάξεως και βαθμού διευθυνθείσα παρά της Υμετέρας Παναγιότητος και της ιεράς Συνόδου επιστολή του Φεβρουαρίου μηνός είχε φανή και εις τας εφημερίδας όλης της Ευρώπης, και αυτής ακόμη της Ελλάδος, ότε εσχάτως οι άγιοι Αρχιεπίσκοποι και Μητροπολίται Νικαίας, Χαλκηδόνος, Λαρίσσης και Ιωαννίνων μετά του Μεγάλου Πρωτοσυγκέλλου έφθασαν εις την νήσον Πόρον, όπου κατά το παρόν και ημείς διατρίβομεν...

  Όσον ολίγων ελπίδων και αν ήτον η προσδοκία μας, δεν δυνάμεθα να υποκρύψωμεν εις την Υμετέραν Παναγιότητα την ανέκφραστον λύπην, την οποίαν ησθάνθημεν, όταν εβεβαιώθημεν, ότι η αποστολή των Ιεραρχών τούτων σκοπόν μόνον είχε του να εγχειρίσωσι προς ημάς την ιδίαν του Φεβρουαρίου επιστολήν και να μας προτρέψωσιν εν ταυτώ, καθ’ όλους τους κατεπείγοντας τρόπους, ώστε να τους δώσωμεν καν ελπίδας ότι Ελληνικόν έθνος ήθελε παραδεχθή τας νουθεσίας της Υ. Παναγιότητος.

  Οι ίδιοι ημείς, δεξάμενοι παρά των ιδίων αυτών την επιστολήν, είπομεν μεθ’ όλης της παρρησίας τα αίτια, με τα οποία το βήμα τούτο ούτε συνέπειάν τινα εδύνατο να έχη, ούτε καρπούς παντελώς να φέρη αναλόγους προς τας επιθυμίας της Υ. Παναγιότητος.

  Βαθύτατα αισθανόμεθα ο,τι οφείλομεν εις την θέσιν και της Μεγάλης Εκκλησίας και της Υ. Παναγιότητος, δια τούτο και δεν εγκρίνομεν να ανακεφαλαιώσωμεν το περιεχόμενον της συνοδικής επιστολής.

  Περικυκλούμενος και πολεμούμενος ο λαός ούτος εξ ενός μέρους από φοβερά στρατόπεδα, ωθούμενος συχνάκις έως του χείλους της αβύσσου, ο λαός ούτος υπάρχει ακόμη.

  Ομόφωνος και γενική είναι η πεποίθησις αύτη· ούτε οι προύχοντες ούτε ο κλήρος ούτε ο λαός, προς τους οποίους η Υ.Π. διευθύνεται, έχουσιν ούτε δύνανται να έχωσιν άλλην παρ’ αυτήν την πεποίθησιν, χωρίς να εξαχρειωθώσι και να παύσωσι του να είναι άνθρωποι και χριστιανοί.

  Πάμπολυ αίμα εχύθη, πάμπολλαι ουσίαι εφθάρησαν εις διάστημα οκτώ ετών πολέμου και δυστυχιών, καθ’ ους ο τόπος ούτος κατηφανίσθη, ώστε όλως διόλου αδύνατον είναι να επανέλθη εις οποιανδήποτε κατάστασιν πραγμάτων βάσιν έχουσαν το παρελθόν!

  Εν Πόρω την 28η Μαΐου (9 Ιουνίου) 1828

  Ο Κυβερνήτης
  Ι. Α. Καποδίστριας

  Ο Γραμματεύς της Επικρατείας
  Σ. Τρικούπης

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]