9 υγιεινές τροφές που καθαρίζουν το παχύ έντερο με φυσικό τρόπο και βοηθούν στη σωστή λειτουργία του

Το παχύ έντερο είναι ένα πολύ σημαντικό όργανο για την σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος μας. Παρακάτω σας εχουμε ορισμένες τροφές για να καθαρισετε με φυσικό τρόπο το παχύ έντερο.

Καθαρισμός παχέος εντέρου: Πορτοκάλια

Τα πορτοκάλια αυξάνουν την αντίσταση στις λοιμώξεις. Είναι γνωστά για την υψηλή περιεκτικότητα τους σε βιταμίνη C. Περιέχουν επίσης:νάτριο
κάλιο
μαγνήσιο

τα στοιχεία αυτα έχουν συνδεθεί με την ενδυνάμωση των μυών.
Σταφύλια

Τα σταφύλια καθαρίζουν το αίμα και το έντερο, είναι διουρητικά και υπακτικά. Αποτελούν μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών.
Αγκινάρες

Οι αγκινάρες είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα λαχανικά για την αποτοξίνωση. Συμβάλλουν επίσης στην αντιμετώπιση παθήσεων όπως:

η αναιμία
ο διαβήτης
οι ρευματισμοί
η ποδάγρα
πέτρες στη χοληδόχο κύστη
Καθαρισμός παχέος εντέρου: Σέλινο

Το σέλινο είναι μια ακόμα από τις τροφές που καθαρίζουν το παχύ έντερο καθώς προσφέρει στο σώμα σας πολλές ωφέλειες, ενώ επιπλέον προλαμβάνει τον καρκίνο -ειδικά του παχέος εντέρου και του στομάχου.

Το σέλινο έχει αρχίσει και γίνετε ολοένα και πιο διαδεδομένο για την απομάκρυνση των τοξινών. Είναι ένα φυσικό διουρητικό και συμβάλει στην σωστή λειτουργία του νευρικού μας συστήματος.


Ντομάτα

Η ντομάτα βοηθάει στον καθαρισμό του σώματος χάρη στο υψηλό της επίπεδο βιταμινών, οι οποίες λειτουργούν ως αντιοξειδωτικά. Είναι αποτοξινωτική και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Λεμόνι

Το λεμόνι επίσης περιέχει βιταμίνη C και υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών ουσιών, που βοηθούν στην αποτοξίνωση του σώματος. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει τη χοληδόχο κύστη.
Μήλο

Τα μήλα συμβάλλουν στη μείωση των επιπέδων της κακής χοληστερίνης και έχουν αντιοξειδωτικές και αποτοξινωτικές ιδιότητες. Βοηθούν στη ρύθμιση της πεπτικής λειτουργίας και προστατεύουν τον εγκέφαλο από νόσους όπως αυτές του Αλτσχάιμερ και του Πάρκινσον.

Κρεμμύδι

Το κρεμμύδι δρα ως αντιβακτηριδιακό για το σώμα, προστατεύει το πεπτικό σύστημα, ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και αποτελεί εξαιρετική πηγή ινών.
Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, προλαμβάνει τη γρίπη και καταπολεμά τις ημικρανίες και τη διανοητική κόπωση. Έχει διουρητικές ιδιότητες και προλαμβάνει την ανάπτυξη έλκους.

loading...