Οι Τούρκοι με πινακίδες σε 6 γλώσσες καθοδηγούν τους μετανάστες στα ελληνοτουρκικά σύνορα – Κραυγή απόγνωσης στον Έβρο με την κυβέρνηση να επεκτείνει το ΚΥΤ

 Ετοιμάζει νέο “υβριδικό” πόλεμο ο Ερντογάν;

Η Κυβέρνηση φαίνεται να έχει πάρει την απόφασή της δια του αρμόδιου υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, καθώς αδιαφορεί για τους κινδύνους που προειδοποιούν όλοι και ετοιμάζεται να κάνει επέκταση στο ΚΥΤ Φυλακίου. Την ίδια ώρα που οι Τούρκοι τοποθετούν κατά μήκος του ποταμού Έβρου πινακίδες σε 6 γλώσσες και με 3ψήφιο αριθμό επικοινωνίας για να… καθόδηγήσουν τους μετανάστες προς τα σύνορα.

Με… πρόσχημα δήθεν την ανθρωπιστική βοήθεια και με τις πινακίδες σε Τουρκικά, Αγγλικά, Αραβικά, Περσικά, Ουρντού και Μπενγκάλι, καθοδηγούν τους μετανάστες για να μπορέσουν με περισσότερη ασφάλεια να εισβάλλουν στην Ελλάδα από την τουρκική όχθη, αναφέρει το evros-news.gr.

Αυτό αναφέρει ρεπορτάζ της μεγαλύτερης τουρκικής εφημερίδας “Milliet”, που αναφέρεται στην περιοχή της Αδριανούπολης και μάλιστα υπενθυμίζει όσα συνέβησαν πέρυσι τον Μάρτιο, δίνοντας φυσικά την τουρκική εκδοχή. Συγκεκριμένα το ρεπορτάζ αναφέρει:

“Στην Edirne (σ.σ. Αδριανούπολη), από την Επαρχιακή Διεύθυνση Διαχείρισης Μετανάστευσης, σημάδια που δείχνουν την περιοχή σε 6 γλώσσες τοποθετήθηκαν στις διαδρομές που χρησιμοποιούνται συχνά από παράτυπους μετανάστες για να ενημερωθούν για τον κίνδυνο να βρεθούν σε μια δύσκολη κατάσταση. Χιλιάδες μετανάστες που ήθελαν να πάνε σε ευρωπαϊκές χώρες τον Μάρτιο του περασμένου έτους, συγκεντρώθηκαν στο Edirne και περίμεναν μέρες αφού η Ελλάδα έκλεισε τα σύνορα.

Η Επαρχιακή Διεύθυνση Διαχείρισης της Μετανάστευσης Edirne, στο πλαίσιο του έργου οι διαδρομές μετανάστευσης που χρησιμοποιούνται συχνά από μετανάστες, έθεσε πινακίδες που δείχνουν την περιοχή του οικισμού σε 6 γλώσσες, όπως Τουρκικά, Αγγλικά, Αραβικά, Περσικά, Ουρντού και Μπενγκάλι, καθώς και πινακίδες που περιέχουν τον αριθμό «157 Γραμμή Επικοινωνίας Ξένων». 

Ξεσπά βετεράνος καταδρομέας: “Ο Έβρος για 2.000, 3.000 catering πουλήθηκε”

Ανάμεσα στους ανθρώπους που συγκεντρώθηκαν κατά της επέκτασης του ΚΥΤ του Φυλακίου στον Έβρο, ήταν και ο παλαίμαχος καταδρομέας από την Ορεστιάδα, που υπηρέτησε στα ΟΥΚ και είναι γνωστός για την αγάπη και το πάθος του για τον τόπο και την πατρίδα. Μιλώντας λοιπόν στους δημοσιογράφους έξω από το ΚΥΤ Φυλακίου, όπου βρέθηκε μαζί με τους κατοίκους του χωριού, της περιοχής αλλά και όσους έφτασαν από την Ορεστιάδα μετά την συγκέντρωση εκεί, ξέσπασε και έκανε συγκεκριμένη καταγγελία. Όπως θα ακούσετε και στο ΒΙΝΤΕΟ των δηλώσεων του, οι οποίοι μάλιστα μεταδόθηκαν live από αρκετά ΜΜΕ εκείνη την στιγμή, λέει:

“Ο Έβρος για δύο, τρεις χιλιάδες κέτερινγκ, ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ. Πίσω από αυτόν τον Μηταράκη είναι κάποιοι φίλοι του που είναι τώρα μαζί. Ουαί και αλλοίμονο αν τους είχαμε και Περιφερειάρχες Μακεδονίας-Θράκης. Γνωρίζετε πολύ καλά ποιοι είναι. Λυπάμαι πάρα πολύ”.

loading...