Λίστα Θ.Πλεύρη: Η κυβέρνηση δίνει άλλα 5 εκατ. ευρώ στα ΜΜΕ για «τη διαμόρφωση θετικής πεποίθησης για τον εμβολιασμό»

 Λίστα Πέτσα, λίστα Κικίλια και τώρα… λίστα Πλεύρη

Συνεχίζει να κατασπαταλά το δημόσιο χρήμα η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και να «μοιράζει» λεφτά στους «δικούς της», με αφορμή τον κορωνοϊό. 

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, συνεχίζει το δρόμο που άνοιξε ο Στέλιος Πέτσας και μοιράζει και αυτός με τη σειρά του χρήματα σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης! Συγκεκριμένα το Υπουργείο Υγείας ενέκρινε στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου επιπλέον 4.960.000 ευρώ για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ακόμη μίας εθνικής εκστρατείας επικοινωνίας σχετικά με τον εμβολιασμό και πάλι με αδιαφανείς όρους.

Εν ολίγοις, η διασπάθιση δημοσίου χρήματος σε επικοινωνιακά «παιχνίδια» με πρόσχημα την πανδημία συνεχίζεται από την κυβέρνηση, ενώ το ποσό που έχει δαπανηθεί συνολικά για την επικοινωνιακή προβολή της καταπολέμησης της πανδημίας και του εμβολιασμού μπορεί και να ξεπερνά πλέον τα 47.000.000 ευρώ.

Να θυμίσουμε ότι η αρχή έγινε με την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» του Στέλιου Πέτσα, όταν και δόθηκαν 20.000.000 ευρώ, λίγους μήνες αργότερα δόθηκαν άλλα 2.000.000 ευρώ με απόφαση που συνυπέγραψαν οι Σ.Πέτσας και Θ.Σκυλακάκης. 

Με τον -τότε- υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, να δίνει 19.740.000 ευρώ για την πρώτη καμπάνια εμβολιασμού. 

Σύμφωνα με την «Δημοκρατία», στην τελευταία απόφαση έγκρισης των 4.960.000 ευρώ, που στόχο έχει την υλοποίηση εκστρατείας για «τη διαμόρφωση θετικής πεποίθησης και ενεργού συμμετοχής των πολιτών στον εμβολιασμό», χρησιμοποιείται και πάλι σχετική διάταξη που είχε ψηφιστεί με τη μέθοδο της «τροπολογίας την τελευταία στιγμή», στον νόμο περί «αναδιοργάνωσης του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων».

Σύμφωνα με αυτήν το υπουργείο συνεχίζει να ασκεί δικαίωμα να συνάπτει δύο συμβάσεις για εκστρατείες εμβολιασμού: μία για τον σχεδιασμό της εκάστοτε καμπάνιας και μία για την προώθησή της. Και στις δύο περιπτώσεις, όμως, η ανάθεση γίνεται έπειτα από απευθείας διαπραγμάτευση, ενώ δεν απαιτείται προηγούμενη δημοσίευση. Παράλληλα, «η προθεσμία άσκησης ενδικοφανών προσφυγών ορίζεται στο ήμισυ των προθεσμιών των κείμενων διατάξεων».

Επιπλέον, «οι πληρωμές των μέσων μαζικής ενημέρωσης που υλοποιούν την εκστρατεία […] διενεργούνται σύμφωνα με τη διαδικασία της προκαταβολής του άρθρου 114». Το άρθρο αυτό, κανονικά ισχύει «για υποχρεώσεις της χώρας μας προς την Ευρωπαϊκή Ενωση και τους διεθνείς οργανισμούς» ή «για υποχρεώσεις του Ελληνικού Δημοσίου που προκύπτουν από καταπτώσεις εγγυήσεων σε πιστωτικά ιδρύματα του εσωτερικού ή εξωτερικού από δάνεια».

Με λίγα λόγια, η κυβέρνηση δίνει τα χρήματα όπου επιθυμεί και τα δίνει και προκαταβολικά, αρκεί να μην πρόκειται να κατευθυνθούν στο δημόσιο σύστημα υγείας! 

loading...