«53»: Δεν ήταν τυχαίο το χτύπημα μέσω ΕΡΤ-Ποιον βλέπουν πίσω από την επίθεση στον Τσακαλώτο

Στα «κεραμίδια» ανέβασε την τάση των 53 η επίθεση που δέχτηκε από την κρατική τηλεόραση ο υπουργός Οικονομικων Ευκλείδης Τσακαλώτος, με αφορμή τα όσα είπε για τη μεταμνημονιακή εποπτεία, στους Financial Times.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Οικονομικών επικοινώνησε με το Μαξίμου μεταφέροντας την ενόχλησή του για τα όσα ακούστηκαν σε εκπομπή της ΕΡΤ, που μεταφέρει τις κυβερνητικές θέσεις σε μια σειρά από ζητήματα.

Η απάντηση του Μαξίμου στον Τσακαλώτο

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το Μέγαρο Μαξίμου υποστήριξε ότι τα όσα ακούστηκαν, αποτελούν εσφαλμένη ερμηνεία των δηλώσεων του υπουργού Οικονομικών και όχι κατεύθυνση που δόθηκε από την κυβέρνηση. Μάλιστα κυβερνητικές πηγές εξηγούσαν ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον υπουργό Οικονομικών, καθώς μετέφερε στη συνέντευξή του το τι ισχύει με το πλαίσιο εποπτείας και για τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες που βγήκαν από μνημόνια.

Οι «53» βλέπουν Παππά, πίσω από την επίθεση

Παρά τις διαβεβαιώσεις πάντως, πολλά στελέχη των 53 «βλέπουν» δάχτυλο της πλειοψηφίας πίσω από την επίθεση στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, καθώς θεωρούν ότι στην κρατική τηλεόραση έχει ισχυρή επιρροή ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, με τον οποίο ο υπουργός Οικονομικών δεν έχει τις καλύτερες των σχέσεων.

Δεν ήταν τυχαίο το χτύπημα μέσω ΕΡΤ

Στελέχη της τάσης των 53, για την οποία ο κ.Τσακαλώτος αποτελεί σημείο αναφοράς εκφράζουν την εκτίμηση ότι το χτύπημα -μέσω ΕΡΤ- δεν ήταν τυχαίο ή απλά μια λανθασμένη δημοσιογραφική ερμηνεία των δηλώσεων του υπουργού, αλλά το αποκορύφωμα σε μια σειρά από χτυπήματα που δέχτηκε η τάση, από την πλειοψηφία τις τελευταίες ημέρες.

Τα ίδια στελέχη κάνουν λόγο για επίθεση που έχει εκδηλωθεί από το διάστημα που οι 53 ανάρτησαν στην ιστοσελίδα commonality άποψη για το πως πρέπει να κινηθεί το κόμμα από τώρα και μετά.

Μάλιστα τα ίδια στελέχη υπενθυμίζουν στους συνομιλητές τους, ότι αυτή την περίοδο βρίσκεται στα «σπάργανα» μια νέα προεδρική τάση (με στελέχη προερχόμενα από την ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 2010 ΚΑΙ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ) και είναι πιθανόν να επιχειρεί μέσα από ένα τέτοιο χτύπημα στον Τσακαλώτο να κάνει αισθητή την παρουσία της.

Το σίγουρο είναι ότι στην κριτική που διατυπώθηκε από την ΕΡΤ, έγινε αναφορά όχι μόνο στα όσα είπε ο υπουργός, αλλά και σύνδεση με το ότι ανήκει στην τάση των 53, και από καιρού εις καιρόν διαφοροποιείται πότε λίγο και πότε πολύ από την κεντρική γραμμή που διατυπώνει το Μαξίμου.

Σχετικά ήρεμη απάντηση λόγω Eurogroup

Ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών πάντως δεν έμεινε στις απαντήσεις που πήρε από το Μαξίμου, καθώς αντέδρασε ο ίδιος με non paper στην κριτική που δέχτηκε, ενώ αν η επομένη δεν ήταν η ημέρα του κρίσιμου Eurogroup, τότε και η απάντηση Τσακαλώτου πιθανόν να ήταν εξίσου ηχηρή.
Για την ώρα πάντως και μέχρι να ξεκαθαρίσει η εικόνα για τη στάση των δανειστών σε σχέση με το μεταρρυθμιστικό μεταμνημονιακό πρόγραμμα που έχει ετοιμάσει η Αθήνα, τα σπαθιά μπαίνουν στο «θηκάρι». 

loading...