527 ΕΥΡΩ ΜΙΚΤΑ. ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ «ΤΣΑΚΑΛΙΑ» ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ.

Σημαντική διαφοροποίηση εμφανίζει το τελικό κείμενο του πορίσματος της Επίτροπων Σοφών σχετικά με τον κατώτατο μισθό των νέων, σε σύγκριση με το αρχικό κείμενο που έδωσε στην δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας.


Επί της ουσίας το τελικό κείμενο ρίχνει την αμοιβή κάτω από τα 586 ευρώ που είναι ο κατώτατος μισθός σήμερα, κλιμακωτά, ανάλογα με την εργασιακή τους εμπειρία.

Συγκεκριμένα το κείμενο προβλέπει ότι ο νεοπροσληφθείς με μηδενική εμπειρία θα πάρει το 90% του κατωτάτου μισθού, δηλαδή 527 ευρώ μεικτά, ενώ στο δεύτερο χρόνο της εργασίας του, του αναλογεί το 95% του κατωτάτου δηλαδή 556 ευρώ μεικτά.

Πάντως, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος είχε χαρακτηρίσει ως θετικές τις θέσεις του πορίσματος της Επιτροπής Σοφών, λέγοντας ότι «απηχούν αυτό που έχω πει πολλές φορές, ότι εμείς θέλουμε η χώρα να επιστρέψει στην ευρωπαϊκή κανονικότητα».

«Όσο είμαστε εμείς στην κυβέρνηση οι συνταξιούχοι να περιμένουν αυξήσεις» δήλωσε στο μεταξύ στον ΣΚΑΪ ο Γιώργος Κατρούγκαλος την ώρα που χιλιάδες συνταξιούχοι έχουν υποστεί μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις τους βάσει του δικού του ασφαλιστικού νόμου.

Ο κ. Κατρουγκαλος παραδέχεται ότι έγιναν μειώσεις στις συντάξεις, αλλά υποστήριξε ότι δεν ήταν τυφλές και έγιναν στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων ώστε το μέλλον του ασφαλιστικού να είναι βιώσιμο.

Το ενδεχόμενο να διατηρηθούν παγωμένες οι συντάξεις για πολλά χρόνια, ακόμη και μετά την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη, προκειμένου τα επιπλέον χρήματα να μεταφερθούν όπως εισηγήθηκε και το ΔΝΤ σε άλλες κοινωνικές δαπάνες, όπως η φτώχεια των μικρών παιδιών, τόνιζαν Έλληνες αξιωματούχοι μετά τις επαφές του οικονομικού επιτελείου στην Ουάσινγκτον.
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]