Πανεπιστήμια της Αρίας φυλής! Μόνο με αυτούς τους 3 τρόπους θα μπαίνουν από Σεπτέμβριο καθηγητές και φοιτητές

 Έρχονται μέχρι και δομές εμβολιασμού μέσα στον χώρο των πανεπιστημίων.

Κανονικά και δια ζώσης θα επαναλειτουργήσουν τα πανεπιστήμια από τον φετινό Σεπτέμβριο, με τους φοιτητές να επιστρέφουν στα έδρανα για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού.

Δια ζώσης θα επαναλειτουργήσουν τα πανεπιστήμια από τον φετινό Σεπτέμβριο, με τους φοιτητές να επιστρέφουν στα έδρανα για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού.

Όσον αφορά στον τρόπο λειτουργίας των πανεπιστημίων, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι φοιτητές οφείλουν να προσέρχονται στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα:

.

με πιστοποιητικό εμβολιασμού,

βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορονοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή

βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα με ευθύνη του εργαζομένου.

.

Στα Πανεπιστήμια, οι φοιτητές θα πρέπει να έχουν πάνω στα έδρανά τους το πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή το εργαστηριακό τεστ ενώ παράλληλα θα λειτουργήσει και ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Έχει ήδη γίνει γνωστό πως τα σχολεία (η πρωτοβάθμια και η δευτεροβάθμια εκπαίδευση) θα ανοίξουν στις 13 Σεπτεμβρίου.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, η εξεταστική του Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί με τους ίδιους όρους που έγιναν τον Ιούνιο, δηλαδή κάθε ίδρυμα θα μπορεί να αποφασίζει για το ποια μαθήματα θα εξετάζονται διαδικτυακά και ποια με φυσική παρουσία.

Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση που κάποιο πανεπιστήμιο επιλέξει τη δια ζώσης εξεταστική, τότε φοιτητές, μέλη ΔΕΠ και όσοι εμπλέκονται στην εξεταστική διαδικασία θα πρέπει να πραγματοποιούν self test και να προσέρχονται έχοντας αρνητικό αποτέλεσμα.

loading...