Πόσα θα πληρώσουμε σε Τσακαλώτο και Κατρούγκαλο το 2017

Η κυβέρνηση προβλέπει ότι με νέα εισπρακτικά μέτρα 4,5 δισ. ευρώ που θα λάβει μέσα στο 2017, θα επιτύχει πρωτογενές ​πλεόνασμα 3,5 δισ. ευρώ


Τους καρπούς της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους δανειστές αποκαλύπτει ο νέος κρατικός προϋπολογισμός για το 2017.

Στο κείμενο του προσχεδίου η κυβέρνηση προβλέπει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης (που ακόμα δεν έχουν φανεί πάντως αν και το γ΄τρίμηνο του 2016 εκπνέει) και επιχαίρει ότι στο 3ο Μνημόνιο μειώθηκε ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα σε 1,75% του ΑΕΠ «μειώνοντας σημαντικά το ύψος των απαιτούμενων δημοσιονομικών μέτρων, απελευθερώνοντας χώρο για τη σταδιακή ανάκαμψη και αυξάνοντας την αξιοπιστία του προγράμματος».

Αυτό δεν ισχύει, πάντως, αφού οι «θυσίες» που υφίστανται νοικοκυριά και επιχειρήσεις είναι οι ίδιες με εκείνες που θα υφίσταντο και το 2015 -αν δεν είχαν γίνει εκλογές- αλλά με 6 δισ. μεγαλύτερο ΑΕΠ από αυτό που θα έχει η χώρα το 2017, χωρίς capital controls, με συμμετοχή στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ κλπ.

Αν βάλει κανείς δίπλα-δίπλα το προσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το αντίστοιχο που κατέθεσε το 2014 η προηγούμενη κυβέρνηση, διαπιστώνει εύκολα ότι οι αριθμοί είναι σχεδόν ίδιοι, αλλά η χώρα φτάνει στο ίδιο αποτέλεσμα με δύο χρόνια καθυστέρηση!

Για παράδειγμα η πρόβλεψη του προσχεδίου προϋπολογισμού του 2017 (και σε παρένθεση εκείνου για το 2015) αναφέρει:

-ΑΕΠ/Ρυθμός Ανάπτυξης:                        +2,7%  (+2,9%)

-Ιδιωτική κατανάλωση:                             +1,8%  (+1,4%)

-Επενδύσεις:                                              + 9,1% (+11,7%)

-Απασχόληση:                                            2,0%   (2,6%)

-Ποσοστό ανεργίας:                                   22,5%   (22,4%)

-Άμεσοι και έμμεσοι φόροι:                       46,6 δισ. (47,3 δισ.)

-Μισθοί-συντάξεις-Υγεία-Πρόνοια:           32,5 δισ. (32,5 δισ. ευρώ)                                

Ποιες είναι οι διαφορές;


Στο δημοσιονομικό αποτέλεσμα όλων αυτών:

-ΑΕΠ:                                           182,332 δισ. ευρώ (188,265 δισ. ευρώ)

-Πρωτογενές πλεόνασμα:             3,330 δισ. ή 1,8% του ΑΕΠ (5,423 δισ. ή 2,9% του ΑΕΠ)

-Δημόσιο Χρέος:                           330,7 δισ. ή 181,6% του ΑΕΠ (323,2 δισ. ή 171,7% του ΑΕΠ)

-Χρέη σε Ιδιώτες:                          6,9 δισ. ευρώ / Ιουλ.2016 (3,7 δισ. / Δεκ. 2014)


Και όλα αυτά, ενώ για το 2015 προβλεπόταν διεθνής τιμή πετρελαίου 100 δολάρια το βαρέλι αλλά η τιμή έπεσε τελικά στα 50 δολάρια μόλις, όπου προβλέπεται να παραμείνει και το 2017.

Επιπλέον, δεν θα υπήρχε το κόστος της διαπραγμάτευσης του 2015 (ύφεση, χρέος, απασχόληση, capital controls) ενώ η Ελλάδα είχε βγάλει ήδη δύο φορές ομόλογα το 2014 και έχασε και τη συμμετοχή της στην έκτακτη χρηματοδότηση που ξεκίνησε το 2015 από την ΕΚΤ.

Τι θα πληρώσουμε το 2017


Για να επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα 3,33 δισ. (1,8% του ΑΕΠ) η κυβέρνηση θα επιβάλει το 2017 μέτρα λιτότητας που ξεπερνάνε τα 4,5 δισ. ευρώ. Ενδεικτικά, όπως αποτυπώνονται στο προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού, το 2017 φέρνει:

- Αύξηση άμεσων φόρων 1,035 δισ. ευρώ. Το 2017 θα εισπραχθούν 21,020 δισ. ευρώ έναντι 19,985 δισ. ευρώ το 2016.

-Αύξηση εμμέσων φόρων: 1,464 δισ. ευρώ θα ανέλθουν σε 26,268 δισ. ευρώ, έναντι 24,804 δισ. φέτος.

-Αύξηση ασφαλιστικών εισφορών: 1,452 δισ. ευρώ.

-Μείωση στις επικουρικές: 152 εκατ. ευρώ.

-Μείωση ΕΚΑΣ: 434 εκατομμύρια ευρώ

-Νέα καθυστέρηση στην καταβολή συντάξεων: 73 εκατομμύρια θα αυξηθεί το «χρέος» των Ταμείων, παρά τα 6,6 δισ. που παίρνει δάνειο η χώρα για χρέη σε ιδιώτες. Όπως τονίζεται στο προσχέδιο «ο μεγάλος αριθμός εκκρεμών αιτήσεων για παροχή εφάπαξ και μερισμάτων δεν επιτρέπουν την έγκαιρη αποπληρωμή τους».

- Άνεργοι: Παραμένει σταθερό το ποσό που θα διατεθεί για επιδόματα ανεργίας (στα 887 εκατ. ευρώ).

-Πρόνοια: Προβλέπεται ότι χρειάζονται 871 εκατομμύρια για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης - ΚΕΑ. Ωστόσο έχουν προϋπολογιστεί μόνον τα 571 εκατ. ευρώ. Τα άλλα 300 εκατ. θα προκύψουν από περικοπές σε Υγεία, Κοινωνική Προστασία και Παιδεία. Στο Προσχέδιο γίνεται λόγος και για «αναμόρφωση του προνοιακού «χάρτη» λόγω της καταβολής του ΚΕΑ, που σημαίνει ότι άλλα επιδόματα που δίνονται σήμερα θα καταργηθούν και θα ενοποιηθούν υπό την «ομπρέλα» του νέου επιδόματος.

-Υγεία - Περίθαλψη: «Ψαλιδίζεται» το κονδύλι για τον ΕΟΠΥΥ κατά 234 εκατ. ευρώ

Με άγριο «εισφοροκυνηγητό», όμως, η κυβέρνηση ευελπιστεί στο τέλος της χρονιάς να έχει ο ΕΟΠΥΥ πλεόνασμα 333 εκατ. ευρώ.

-Δημόσιο Χρέος: Το χρέος κεντρικής κυβέρνησης εκτιμάται ότι θα ανέλθει φέτος στα 327,6 δισ. ευρώ ή 185,9% του ΑΕΠ, αυξημένο δηλαδή κατά 4,4 δισ. σε σχέση με το 2015 (323,1 δισ. ευρώ ή 183,6% του ΑΕΠ).

Το 2017 θα αυξηθεί και άλλο στα 331,1 δισ. ευρώ αλλά, αν υπάρξει ανάπτυξη 2,7%, θα μειωθεί ως ποσοστό του ΑΕΠ στα 181,6% του ΑΕΠ. Αυτό δείχνει την μεγάλη σημασία που έχει ο ρυθμός ανάπτυξης, όταν γίνεται λόγος για μέτρα, ελλείμματα και χρέος.

Ο χρόνος λήξης του χρέους εκτείνεται μέχρι το έτος 2059. Η αδυναμία προσφυγής για δανεισμό στις αγορές από τον Μάιο του 2010 («με εξαίρεση την έκδοση πενταετούς και τριετούς ομολόγου το 2014» όπως μνημονεύεται στο κείμενο) είχε ως αποτέλεσμα την δραστική μείωση των ομολόγων και την αντικατάστασή τους με δάνεια από τους ξένους πιστωτές.

Στις 31/8/2016, το σύνολο των ευρωπαϊκών δανείων του πρώτου, του δεύτερου και του τρίτου Μνημονίου έφτασε σε 212,711 δισ. ευρώ, ενώ τα ανεξόφλητα δάνεια προς το ΔΝΤ ανήλθαν σε 13,408 δισ. ευρώ.

-Ρευστότητα - Ληξιπρόθεσμα σε Ιδιώτες: Η κυβέρνηση τον Ιούνιο του 2016 πήρε έξτρα δάνειο 6,6 δισ. ευρώ από τον ESM,  για να αποπληρώσει ως τον Ιούνιο του 2017 το «βουνό» των απλήρωτων χρεών που είχε δημιουργήσει το 2015. Αυτό σημαίνει ότι οι ιδιώτες προμηθευτές και φορολογούμενοι θα περιμένουν στην «ουρά» για να πάρουν τα λεφτά τους επί δύο τουλάχιστον χρόνια, στην καλύτερη περίπτωση.

Τον Ιούνιο του 2016 το κράτος χρωστούσε 7,241 δισ. ευρώ σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Περίπου 6 δισ. αφορούσαν αμοιβές σε προμηθευτές κλπ, ενώ 1,3 δισ. ήταν οι καθυστερούμενες επιστροφές φόρων.

Τον Ιούλιο και Αύγουστο η κυβέρνηση εισέπραξε δόση 1,8 δισ. ευρώ (από τα  6,6 δισ.) αποκλειστικά για να πληρώσει τα χρέη αυτά. Διέθεσε 2 δισ. ευρώ στους φορείς του δημοσίου, όπως απαιτούσε το δημόσιο.

Το αποτέλεσμα;

Σε δύο μήνες, από τα 2 δισ. ευρώ, έφτασαν στους δικαιούχους τα 1,443 δισ. ευρώ. Εξ' αυτών τα 1,354 ήταν αμοιβές σε προμηθευτές κλπ ενώ 88 εκατομμύρια μόλις για επιστροφές φόρων.

Παρότι τον Ιούλιο δόθηκαν 486 εκατ. ευρώ για πληρωμές χρεών, τα ληξιπρόθεσμα χρέη του δημοσίου μειώθηκαν κατά μόλις 250 εκατ. ευρώ, από τα 7,241 δισ. τον Ιούνιο σε 6,890 δισ. τον Ιούλιο.

Ενώ η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών έλεγε πως τα λεφτά θα δοθούν με σειρά προτεραιότητος, ξεκινώντας από τις πιο παλαιές αιτήσεις που καθυστερούσαν μήνες ή και χρόνια να πληρωθούν, στον προϋπολογισμό αναφέρεται πως οι πληρωμές «προσαρμόζονται» λαμβάνοντας υπόψη «τις δυνατότητες απορρόφησης πόρων από τους φορείς». Τουτέστιν, η κυβέρνηση «μπουκώνει» με χρήματα φορείς που χρωστάνε πολλά σε λίγους (πχ πολυεθνικές) και τα προωθούν εύκολα και γρήγορα στους δικαιούχους που τα αναμένουν, ενώ μένουν πίσω πληρωμές από φορείς που χρωστάνε σε πολλούς από λίγα και ο χρόνος αποπληρωμής είναι ως εκ τούτου βραδύτερος.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

8 σχόλια :

 1. ΣΕ ΣΥΝΤ/ΧΟ ΜΕ ΣΥΝΤΑΞΗ 500 ΚΩΛΟΕΥΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΟΙΚΙ ΤΟΥΡΘΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΛΕΕΙ 693 ΣΚΑΤΟΕΥΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.!!!
  ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΚΑΘΙΚΙΑ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΑΛΗΤΕΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ ΓΙΑ ΕΜΠΕΔΩΣΗ: ΓΙΑ ΟΛΑ- ΜΑ ΟΛΑ - ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΦΤΑΙΕΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ (last but not least) Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΛΑΟΣ ("σοφος" και "κυριαρχος") ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙ ΠΑΝΤΑ "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ"! (αυτος και θα πληρωσει τα σπασμενα ολα τελικα). Υπομονη 10 χρονια, ΑΝ υποτεθει οτι βαζουμε μυαλο σημερα. Επειδη ομως -οπως η αριστερα το γνωριζει καλυτερα και το εκμεταλλευεται δεοντως- μυαλα δε φυτρωνουν στο δρομο να τα βοσκησει ο λαος και να ξεχαϊβανιασει, φατε 99 χρονια τουρκικα κι εσεις και τα εγγονια σας, με υπογραφη αλιεκσυ κι ενα πλατυ χαμογελο!!

   Διαγραφή
 2. ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ, Γράφει ο Οικονομολόγος και πρώην διοικητής της Τράπεζας Καναδά Σπύρος Λαβδιώτης.!!!
  Φτασαμε σε σημειο ναχουμε την περίοπτη Τράπεζα της Ελλάδος η οποια είναι Ανώνυμος Εταιρία, με τη συντριπτική πλειοψηφία των μετόχων μετά από 87 έτη λειτουργίας να παραμένει άγνωστη στον ελληνικό λαό. Και όχι μόνο είναι ιδιωτική, αλλά δεν εκδίδει καν το εθνικό νόμισμα από την ένταξη της χώρας στην Ευρωζώνη. Έκτοτε, δεν δανείζει ούτε στο κράτος αλλά είναι Τράπεζα της Ελλάδος!(1)"
  "οι εξουσίες της έκδοσης του νομίσματος και της δημιουργίας του χρήματος, που συνιστούν ένα μεγάλο προνόμιο της κυβέρνησης, έχουν εκχωρηθεί σε ένα αλλότριο ιδιωτικό μονοπώλιο και σ’ ένα καρτέλ τραπεζών; Και η κυβέρνηση εξαναγκάζεται να δανείζεται αυτό που μπορεί η ίδια να δημιουργήσει -ελεύθερο από χρέος- σε σημείο που τελικά επέφερε τη χρεοκοπία του έθνους"; http://teleytaiaexodos.blogspot.gr/2016/10/labdiwths-ethniko-nomisma.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΡΩΤΩ ΤΟΥΣ ΛΑΙΚΙΣΤΕΣ ΚΑΖΑΚΗΔΕΣ ΤΣΙΠΡΕΣ Νο2 ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ??

   ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ Ο ΛΑΙΚΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΦΡΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΝΟΜΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ,ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΑΠΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΧΡΕΗ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΔΥΝΑΤΗ ΦΩΝΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΚΡΥΜΕΝΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΑΦΟΥ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΜΑΣ Η ΤΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ ΚΟΥΡΕΛΟΧΑΡΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ...

   ΟΤΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ,ΙΔΙΩΤΙΚΗ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΓΑΙΝΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΘΑ ΚΑΤΑΣΧΕΤΑΙ ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΚΑΙ ΑΝ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΩ,ΘΕΛΕΙ ΠΕΝΤΑΕΤΙΕΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΟΥΡΛΙΑΖΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΦΑΓΑΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ...

   ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ,ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΣΕ ΦΑΡΜΑΚΑ,ΤΡΟΦΙΜΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΛΠ,ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ,ΚΑΤΩ ΤΑ ΡΟΛΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΚΟΥΠΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΖΙ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ....

   ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΛΑΙΚΙΣΤΕΣ "ΣΚΙΖΩ ΜΝΗΜΟΝΙΑ" ???

   ΜΟΝΟ Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ. ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΛΥΣΗ,ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ,ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΘΕΣΜΟΣ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ,ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑ,ΜΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΧΩΡΑ..!!

   ΕΔΩ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΤΙΚΟΥ..
   http://www.wakeup.gr/products/tyu/

   Διαγραφή
  2. ΑΚΟΥΣΤΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΜΑΣΟΝΟΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΚΟΡΕΑΤΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ,ΟΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΟΤΙ ΑΡΕΣΕΙ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΟΥ,Ο ΤΣΙΠΡΑΣ Νο2 ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΑΤΟΣ ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΘΕΙ ΟΠΟΥ ΜΑΣΟΥΣΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΡΙΒΙΕΣ ΤΟΥ ΣΑΝ "ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ" ΧΩΡΙΣ ΠΤΥΧΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΛΑΙΚΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ…

   ΟΝΟΜΑΖΕΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ,ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΟΣΟ ΚΑΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ,ΠΟΙΑΣ ΘΕΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΝ,ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΦΥΣΙΚΑ..

   ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟΝΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ Σ’ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Σ’ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΥΝΔΕΣΕΙ ΤΗ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ Μ’ΑΥΤΟΝ..
   ΕΛΑΤΕ ΚΟΣΜΕ ΑΠΟ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΦΡΙΚΗ,ΕΔΩ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΞΗ ΤΟΝ ΕΥΣΕΒΗ ΠΟΘΟ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΌΤΗΤΑ,ΝΑ ΝΙΩΘΕΙ ΑΣΦΑΛΗΣ Ο ΑΠΑΤΡΙΣ ΕΒΡΑΙΟΣ..

   ΕΛΛΗΝΑΣ ΞΑΝΑΛΕΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΕΠΕΝΔΥΕΙ Σ’ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ,ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ,ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΕΙ,ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ….

   ΕΛΑΤΕ ΕΛΛΑΤΕ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΙΣΩΣ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ,ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΟΙΜΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Μ/Π ΚΑΙ ΠΕΡΑ…

   ΠΑΝΕ ΟΙ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΕΧΥΣΑΝ ΑΙΜΑ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΓΙ’ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΩΜΑΤΑ,ΕΖΗΣΑΝ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΕΛΑ ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ ΤΖΑΜΠΑ,ΦΕΡΕ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΜΗ ΖΕΙΤΕ ΣΕ ΠΑΡΑΓΚΕΣ,ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΖΑΜΠΑ,ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ…

   https://www.youtube.com/watch?v=pT9VluQGYzQ

   Διαγραφή
  3. ΡΕ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΠΑΠΑΤΖΗ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΛΕΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;
   ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ. ΕΧΟΥΜΕ Ή ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΝΟΥΣ ΧΡΥΣΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ ΚΑΙ ΖΑΦΕΙΡΙΑ.

   ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΝΟΙ ΧΡΥΣΟΣ, ΑΣΗΜΙ, ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ ΚΑΙ ΠΛΑΤΙΝΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ! ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΣΤΕ ΟΣΟ ΘΕΛΕΤΕ…
   http://alfeiospotamos.gr/?p=2228

   Διαγραφή
  4. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΕΝΑΣ ΣΩΡΡΑΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΕΠΤΑΣΦΡΑΓΙΣΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΟ ΛΙΝΚ ΠΟΥ ΕΦΕΤΕ Ο ΜΗΤΣΟΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ,ΟΜΩΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΘΑΝΑΤΟ...

   Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΓΙΔΑ ΠΟΥ ΕΡΙΞΕ Ο ΡΟΤΣΑΙΛΝΤ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΑΝ ΑΠΟΤΟΜΑ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ..

   ΕΝΑ ΜΟΝΑΧΑ,ΑΠΟ ΤΟ 1945 ΣΤΟ ΜΠΡΕΤΟΝ ΓΟΥΝΤΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥΣ,ΟΡΥΚΤΑ,ΖΑΧΑΡΙ,ΣΙΤΑΡΙ,ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ,ΚΑΦΕΣ,ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΤΟ 60% ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΕΚ 315/1945 ΤΑ ΛΕΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ..

   ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΑΜΥΘΗΤΑ ΠΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΣΣΩΡΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΝΑ ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΧΑΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ 3Α ΟΜΟΛΟΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΟΥΝ ΓΙΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΤΟΚΑ ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΙ...

   ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΘΕΜΑ ΟΜΩΣ ΘΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΑΛΑ...

   Διαγραφή
 3. ΜΠΡΑΒΟ ΑΡΓΗΣΑΤΕ ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΕΤΥΧΑΤΕ ΟΛΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΓΑΤΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΟΤΕ ΣΑΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ,ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΣΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΑΞΑΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ,ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΔΕΝ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΟΒΑΡΑ ΣΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]