ΑΕΚ – Βόλφσμπουργκ 2-1:Στους ομίλους του Europa League προκρίθηκε μετά από ένα ματς-θρίλερ η ΑΕΚ

Στα ίσα και παλικαρίσια, η ΑΕΚ πήρε την πρόκριση της χρονιάς ρίχνοντας στο καναβάτσο τη Βόλφσμπουργκ (2-1) με γκολ του Καρίμ στο 94’. Η Ευρώπη περιμένει ξανά την Ένωση στους ομίλους του Europa.

Το ματς

Η Βόλφσμπουργκ μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Εχοντας πολύ ψηλά τις γραμμές τις εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως οι παίκτες της ΑΕΚ έψαχναν τον χώρο τους στο χορτάρι. Βγήκαν με προϋποθέσεις μπροστά, αλλά δεν δημιούργησαν κάποια ιδιαίτερη απειλή για τον Παναγιώτη Τσιντώτα. Αντιθέτως, η ΑΕΚ ανέβαζε ρυθμούς και μετά από ένα σουτ του Τσιγκρίνκσι μέσα από την περιοχή στο 14′, ο Κρίστιτσιτς κέρδισε πέναλτι σοτ 18′ κάνοντας μια πολύ έξυπνη κίνηση μέσα στην περιοχή. Ο Πέτρος Μάνταλος έστησε την μπάλα στα 11 βήματα, αλλά όπως και ο Νέλσον Ολιβέιρα πριν από μια εβδομάδα, αστόχησε.

Η Ενωση πάντως έμεινε ψηλά. Πίεσε εξαιρετικά την Βόλφσμπουργκ και γενικότερα το πλάνο του Καρέρα έδειχνε να παίρνει σάρκα και οστά στο γήπεδο. Ο Γκαρσία ήταν ιδιαίτερα ενεργητικός, ωστόσο δεν είχε καλές συνεργασίες με τον Ολιβέιρα. Την διαφορά, από την άλλη, έκανε ο άξονας της ΑΕΚ που ήλεγχε το ματς. Σε κακή μέρα φάνηκε όμως ο Εμάνουελ Ινσούα καθώς χωρίς μεγάλη πίεση έκανε εύκολα λάθη. Στο 45′, μια δική του κακή απομάκρυνση, έδωσε τη μπάλα στον Μπρέκαλο ο οποίος μπήκε στην περιοχή, βρήκε τον Μεχμέντι και εκείνος με ένα ωραίο πλασέ βρήκε δίχτυα. Στη μοναδική μεγάλη της ευκαιρία στο πρώτο μέρος μετά από ένα σουτ του Οτάβιο στο 8′.

Στο δεύτερο μέρος, η Ενωση ανέβασε τις γραμμές της. Επρεπε να ρισκάρει και ο Μάσιμο Καρέρα το έκανε εν γνώσει του. Και πάλι όμως έλειπε το κάτι παραπάνω από τον Δικέφαλο. Αυτό που θα κάνει τη διαφορά. Ενώ, οι Γερμανοί παραμόνευαν για ένα λάθος της άμυνας της ΑΕΚ. Στο 65′, ο Δικέφαλος βρήκε δίχτυα με τον Αντρέ Σιμόες να σκοράρει ένα απίστευτο τέρμα σουτάροντας από πολύ μακριά και την μπάλα να καταλήγει στο «Γ» του Περεβάν.

Στη συνέχεια, το παιχνίδι πήρε άναρχη μορφή. Οι Λύκοι προσπαθούσαν να αντιδράσουν, η ΑΕΚ να μην παρασυρθεί από την ένταση και αυτό δημιούργησε ένα σκηνικό όπου οι τακτικές πήγαν περίπατο. Στη συνέχεια μπήκε στο παιχνίδι και η κούραση που έκανε το έργο των δύο ομάδων δυσκολότερο. Ως εκ τούτου ο ρυθμός έπεσε.

Στο 94′ ο Λιβάγια έβγαλε τρομερή μπαλιά για τον Ανσαριφάρντ εκείνος, χόρεψε πέντε αμυντικούς της Βόλφσμπουργκ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα δίνοντας την πρόκριση στην ΑΕΚ.

ΑΕΚ-Βόλφσμπουργκ 2-1

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Ινσούα, Σιμόες, Κρίστιτσιτς, Σάκχοφ, Μάνταλος (63′ Λιβάγια), Γκαρσία (81′ Μαχαίρας), Ολιβέιρα (87′ Ανσαριφάρντ).

ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ (Όλιβερ Γκλάσνερ): Πέρβαν, Ρουσιγιόν, Λακρουά, Γκιλαβογκί, Πάουλο Οτάβιο, Σλάγκερ (60′ Γκέρχαρτ), Άρνολντ, Στέφεν, Μεχμέντι, Μπρέκαλο (79′ Μπιάλεκ), Βέργκχορστ.

loading...