Ηνωμένο Βασίλειο: Επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι 19.000 παιδιά κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από συμμορίες Πακιστανών το προηγούμενο έτος

Σχεδόν 19.000 παιδιά έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση στην Αγγλία τον περασμένο χρόνο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που προκάλεσαν προειδοποιήσεις για μια «επιδημία» σεξουαλικής κακοποίησης.
« Περιπτώσεις δραστών υψηλού προφίλ περιελάμβαναν ένα «υψηλό ποσοστό ανθρώπων της πακιστανικής κοινότητας» ενώ, οι «πολιτισμικοί λόγοι» θα μπορούσαν να διαδραματίζουν κάποιο ρόλο σε αυτό.»

Πηγή: Ιndependent.co.uk
Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση

Οι εκστρατείες λένε ότι τα αληθινά ποσοστά είναι πολύ υψηλότερα και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει τη σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών, παρά τις υποσχέσεις που έγιναν μετά από περιστατικά σε Rotherham και Rochdale.

Περισσότερο από 18.700 ύποπτα θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών αναγνωρίστηκαν από τις τοπικές αρχές το 2018-19, από 3.300 που ήταν πέντε χρόνια πριν.
Η Sarah Champion, βουλευτής Εργασίας για την Rotherham, δήλωσε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι η η σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση «παραμένει μια από τις μεγαλύτερες μορφές κακοποίησης παιδιών στη χώρα».

«Πολλές φορές, η κυβέρνηση δήλωσε ότι θα« λάβει μαθήματα », ωστόσο 19.000 παιδιά εξακολουθούν να κινδυνεύουν από σεξουαλική εκμετάλλευση», δήλωσε στο The Independent.

«Η κυβέρνηση δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει ξεκάθαρα αυτό το ζήτημα. Η προσέγγισή του ήταν αποσπασματική και υποπληρωμένη.»

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Sajid Javid, υποσχέθηκε μια επανεξέταση των χαρακτηριστικών των συμμοριών σεξουαλικής κακοποίησης που έδρασαν μέσα στο 2018, λέγοντας ότι περιπτώσεις δραστών υψηλού προφίλ περιελάμβαναν ένα «υψηλό ποσοστό ανθρώπων της πακιστανικής κοινότητας» και ότι οι «πολιτισμικοί λόγοι» θα μπορούσαν να διαδραματίζουν κάποιο ρόλο σε αυτό.

Μέλη της συμμορίας του Χάντερσφιλντ, που φυλακίστηκαν το 2018

Ο Ανεξάρτητος Αντιπρόσωπος κατανοεί ότι το Υπουργείο Εσωτερικών ξεκίνησε εσωτερική ανάλυση δεδομένων από αστυνομικούς και άλλους οργανισμούς και θα το χρησιμοποιήσει για να ενημερώσει τις στρατηγικές ανάπτυξης και πρόληψης.

Ωστόσο, τα ευρήματα μπορεί να μην δημοσιεύονται και η ομιλία της Βασίλισσας, η οποία περιέγραψε τη νομοθετική ατζέντα του Μπόρις Τζόνσον, δεν περιελάμβανε καμία αναφορά σε δημόσια ανασκόπηση.

Η Sammy Woodhouse, ένα θύμα του Rotherham που βοήθησε στην έκθεση του σκανδάλου, δήλωσε ότι εξακολουθεί να λαμβάνει αναφορές για τρέχουσα κακοποίηση σε διάφορα μέρη της χώρας.

«Ακόμα ακούω πολλά για τις αρχές, δεν κάνουν πράγματα όπως πρέπει. Αν η αστυνομία δεν θα ενεργήσει για τις αναφορές, οι άνθρωποι αισθάνονται ότι δεν ακούγονται ή υποστηρίζονται σωστά ή ότι οι πληροφορίες δεν μοιράζονται ».

Η κ. Woodhouse, η οποία κακοποιήθηκε από τον βιαστή της, Arshid Hussain, από την ηλικία των 14 ετών, δήλωσε ότι η κλίμακα της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών που αναφέρθηκε επί του παρόντος από τα τοπικά συμβούλια δεν την εξέπληξε.

«Νομίζω ότι το πιο τρομακτικό είναι πως οι άνθρωποι στους οποίους συμβαίνουν αυτά τα πράγματα δεν ξέρουν τίποτα για αυτά», πρόσθεσε. «Οι περισσότεροι δεν θα αναφέρουν τίποτα ποτέ και θα προχωρήσουν τη ζωή τους.»

«Έχω πει εδώ και χρόνια ότι η χώρα αυτή έχει επιδημία σεξουαλικών κακοποιήσεων και εκμετάλλευσης. Οι αρχές ισχυρίζονται ότι είναι υπό έλεγχο, αλλά δεν είναι.»

Το Μπράντφορντ ήταν μεταξύ των περιοχών με το μεγαλύτερο αριθμό παιδιών που είναι γνωστό ότι βρίσκονται σε κίνδυνο

Τα στατιστικά στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας έδειξαν ότι το Lancashire κατέγραψε το μεγαλύτερο αριθμό παιδιών (624) ως περιστατικά σεξουαλικής εκμετάλευσης από κάθε άλλη περιοχή τοπικής αυτοδιοίκησης, ακολουθούμενη από Birmingham (490), Surrey (447), Bradford (414) και Gloucestershire (409).

loading...