Η απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες: Αντισυνταγματικός ο νόμος της κυβέρνησης - BINTEO

Με μία σκληρότατη απόφαση που αποτελεί σοβαρό πολιτικό πλήγμα για την κυβέρνηση, το Συμβούλιο της Επικρατείας μετά από μία μαραθώνια σύσκεψη έκρινε τον νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες αντισυνταγματικό.


Ο νόμος κρίθηκε αντισυνταγματικός με ψήφους 14 υπέρ και 11 κατά μετά από μία σκληρή μάχη μεταξύ των δικαστών και είναι άξιο λόγου πως πρώτη φορά μία απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας έρχεται σε μετωπική σύγκρουση με έναν νόμο της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πλειοψηφία των συμβούλων Επικράτειας οι οποίοι συμμετείχαν στην κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψη ψήφισαν υπέρ της αντισυνταγματικότητας του νόμου 4339/2015 και την παράκαμψη του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου ( ΕΣΡ). Ουσιαστικά το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε ότι ο νόμος Παππά προσκρούει στις επιταγές του άρθρου 15 του Συντάγματος που καθορίζει ως μόνο αρμόδιο όργανο για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών το ΕΣΡ.

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως βρίσκεται στον αέρα όλος ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες που σύμφωνα με την απόφαση είναι σαν να μην συνέβη ποτέ για τη Δικαιοσύνη. Το μόνο σίγουρο είναι από την απόφαση αυτή πως δεν πρόκειται να πέσει μαύρο σε κανένα κανάλι από αυτά που δεν είχαν λάβει τις άδειες.

Επίσης σίγουρο είναι πως όσοι έλαβαν άδεια, δηλαδή οι κ.κ. Μαρινάκης, Αλαφούζος, Κυριακού και Σαββίδης θα πρέπει να τους επιστραφούν τα χρήματα από το δημόσιο. Επίσης για όσους δεν είχαν ήδη κανάλι, δηλαδή ο κ. Μαρινάκης και ο κ. Σαββίδης αυτοί δεν μπορούν να εκπέμψουν τηλεοπτικό σήμα.

Εξερχόμενος του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο Πρόεδρος του σώματος, Νίκος Σακελλαρίου αρνήθηκε να κάνει την οποιαδήποτε δήλωση. 
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

 1. ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΕΚΡΙΝΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ,ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΕΡΤ,ΕΚΡΙΝΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΣΤΙΚΕΣ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ,ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΩΝ ΕΔ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΑ ΚΑΙ ΕΚΡΙΝΕ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΤΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ,ΚΑΙ ΕΚΡΙΝΕ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΑΚΩΣΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ.ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΠΡΕΜΟΥΡΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΣΗ ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΣΟΚΟΝΕΑΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ?ΣΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΤΕΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΕ.ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΑΛΛΑ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΠΕΡΕΙΠΤΩΣΗ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ελαβον
  ΝΔ, υπολοιπο πασοκ,παλια τζακια κτλ 14
  συριζαιοι, ολιγον πασοκ,νεα τζακια, ψεκασμενοι και αλλοι αφαιρεμενοι 11

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. -ΟΥΣΤ,κοπρόσκυλα καναλάρχες και κομματόσκυλα δημοσιογράφοι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][bsummary]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]