Αδιανόητος ισχυρισμός Χ.Ροζάκη για εθνική υποχώρηση: «Δεχόμαστε και τα 10νμ ως αιγιαλίτιδα ζώνη αλλά η Τουρκία αρνείται»

Ο Χρήστος Ροζάκης πρώην υφυπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Σημίτη και καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, άφησε να εννοηθεί ότι η Ελλάδα συζητά εν κρυπτώ εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στην Τουρκία!

Ο Χρήστος Ροζάκης ήταν καλεσμένος στο ραδιόφωνο του ALPHA στις 14 Ιανουαρίου του 2022 και ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα δέχεται να 10 ναυτικά μίλα ως αιγιαλίτιδα ζώνη.

Συγκεκριμένα είπε:

«Προς το παρόν δεν έχουμε αίσθηση ότι η Τουρκία επιβαρύνει αυτές τις διερευνητικές. Ως εκ τούτου ενώ η Ελλάδα είναι καλόπιστη και προχωράει με μια πλήρη σειρά προτάσεων οι οποίες είναι εποικοδομητικές, με την έννοια ότι δεχόμαστε ίσως και τα 10 νμ ως αιγιαλίτιδα ζώνη, η Τουρκία αρνείται να μας δώσει τη δυνατότητα να έχουμε 10 ή 12 νμ και στα ηπειρωτικά εδάφη…»

Συνεχίζοντας ο δημοσιογράφος αναφέρει «Οπότε λέτε ότι η τουρκική πλευρά είναι ανάλγητη σε οποιαδήποτε έναντι του δικαιώματος της Ελλάδας να αυξήσει βάση του διεθνούς δικαίου τα χωρικά της ύδατα στα 12 νμ. Αυτό λέτε;»

Με τον Χ.Ροζάκη να απαντά «ακριβώς».

Οι δηλώσεις του Χ.Ροζάκη θα πρέπει άμεσα να διαψευσθούν από το υπουργείο Εξωτερικών, καθώς ήδη έγιναν πρωτοσέλιδο στον φιλοκυβερνητικό Τύπο της Τουρκίας.

loading...