ΟΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΟΜΙΛΙΑΙ… (ΜΕΡΟΣ 1ο)

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΩΡΤΩΜΕΝΟΙ ΝΟΕΡΑ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΩΦΕΛΗΜΑΤΑ

2 ΒΙΝΤΕΟ 

Γράφει ο Ρωμανός

Εάν είχα προγραμματίσει με λεπτομέρειες τις επισκέψεις μου κατά τις τρείς ημέρες που παρέμεινα στο Άγιον Όρος, θα ήταν αδύνατον να

τις πραγματοποιήσω με την ακρίβεια που τελικά έγιναν! 

Και αυτό συνέβη διότι είναι γνωστό σε όσους επισκέπτονται το Άγιον Όρος με προσοχή και όσον δύνανται προσευχή, ως προσκυνητές και όχι ως τουρίστες, ότι το πρόγραμμα της επίσκεψης στο περιβόλι Της, το καταρτίζει η Ίδια η Υπεραγία Θεοτόκος!

Ο καιρός ήταν θαυμάσιος όταν πάτησα ξανά, μετά από 16 ολόκληρα χρόνια, τα άγια χώματα της Αθωνικής Πολιτείας και αμέσως εκκίνησα για την Πρωτεύουσα της, τις Καρυές. Εκεί με πολλή κατάνυξη αλλά και συγκίνηση προσκυνήσαμε την Μεγάλη Θαυματουργό Εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου «Άξιον Εστί». 

Με λάδι από την κανδήλα και την ευχή του πορτάρη του Πρωτάτου κινήσαμε για τον τελικό προορισμό μας που δεν θα αποκαλύψουμε καθώς οι πατέρες που μιλήσαμε μαζί τους δεν θέλουν να φανερώσουμε την ταυτότητά τους και θα τους αναφέρουμε με το αρχικό του μοναχικού ονόματός τους.

Φτάνοντας με υποδέχτηκε ο πατήρ Νι., γνώριμος από τις παλαιότερες εξορμήσεις μου στο Όρος και στο συγκεκριμένο μοναχικό “στρατόπεδο”! Με οδήγησε  στο αρχονταρίκι και μου είπε να περιμένω… 

ΔEΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ KAI BINTEO ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ  




     

loading...