Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Το σημείο που πρέπει να προσέξουν οι δικαιούχοι για να μην χάσουν το voucher

Μέχρι και τις 5 Ιουλίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αίτηση για το πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών μέσω της πλατφόρμας allazosyskevi.gov.gr.

Μεγάλο θέμα όμως έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα για κάποιους οι οποίοι επισκέπτονται την πλατφόρμα, και ενώ προχωρούν μέχρι ένα σημείο τη διαδικασία στο τέλος, δεν μπορούν να ολοκληρώσουν την υποβολή της αίτησης.
Αυτό σημαίνει ότι, δεν γνωρίζουν εάν δικαιούνται ή όχι να αντικαταστήσουν το ψυγείο, το κλιματιστικό ή τον καταψύκτη τους.
Μπροστά στο πρόβλημα αυτό το υπουργείο Ενέργειας προχωρά σε δύο κινήσεις. Από τη μια στέλνει μηνύματα στους πολίτες που δεν ολοκλήρωσαν την αίτησή τους.
Και από την άλλη αναμένεται να προχωρήσει και σε τηλεφωνικές κλήσεις για την αντίστοιχη ενημέρωση.
Η ημερομηνία λήξης των voucher
Η επιχορήγηση παρέχεται μέσω επιταγών (vouchers) του Προγράμματος, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά την αγορά νέας συσκευής σε καταστήματα λιανικής πώλησης ηλεκτρικών συσκευών και να καλύψουν ένα μέρος της συνολικής δαπάνης.
Όσοι είναι δικαιούχοι της επιδότησης μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχουν κάνει τις αγορές τους, ενώ μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να γίνει η απόσυρση των παλαιών.
loading...