Σφοδρές αντιδράσεις ακόμα και στα κατεχόμενα για τον Τουρκοκύπριο μακελάρη που καυχιέται πως ξεκλήριζε Ελληνοκύπριους αιχμαλώτους [vids]

Χθες πρώτο το newsit.com.cy, σε αναδημοσίευση από το “αδελφό” onalert.gr, δημοσίευσε την κυνική ομολογία ενός ακόμα Τουρκοκύπριου που κατέσφαζε Ελληνοκύπριους αιχμαλώτους το “μαύρο” για τον Ελληνισμό καλοκαίρι του 1974, ουσιαστικά ανενόχλητος. Σήμερα, ο γνωστός Τ/κ δημοσιογράφος και εκδότης της “Afrika”, Σενέρ Λεβέντ, σκληρός επικριτκής του Ερντογάν, δημοσιεύει ένα εκτενές άρθρο-ρεπορτάζ των όσων είπε ο “μακελάρης” της TMT και παράλληλα σχολιάζει με ιδιαίτερα επικριτική διάθεση τα λεγόμενα του συμπατριώτη του.

Χθες προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση σε Κύπρο αλλά και Ελλάδα, καθώς υπάρχουν και αρκετοί ελλαδίτες μάχιμοι μεταξύ των αγνοουμένων, οι δηλώσεις του 84χρονου σήμερα βετεράνου της παρακρατικής οργάνωσης των Τουρκοκυπρίων TMT, Turgut Yenagrali αναφορικά με τις μαζικές εκτελέσεις Ελληνοκυπρίων αμάχων αλλά και αιχμαλώτων πολέμου κατά το «μαύρο» καλοκαίρι της τουρκικής εισβολής το 1974.

Ο 84χρονος Yenagrali, κατά την συνέντευξη που παραχώρησε αναφέρθηκε εκτενώς, με κυνισμό και δίχως ίχνος μεταμέλειας, τις σφαγές ανυπεράσπιστων άοπλων πολιτών.
Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε, μετά σχολιασμού όμως και στη στήλη του γνωστού για τις αιρετικές θέσεις του, δημοσιογράφου, Σενέρ Λεβέντ, στην εφημερίδα «Αφρίκα».

Το 1974 ο 84χρονος ήταν αξιωματικός στην περιοχή της Μεσαριάς και, όπως καυχήθηκε, ο ίδιος «κανόνιζε» τους αιχμάλωτους «γκιαούρηδες» (όπως αναφέρεται στους Έλληνες) που τους έφερναν εκεί.

Ο δημοσιογράφος έκπληκτος τον ρωτά: «Όταν σκότωνες άοπλους, ανυπεράσπιστους, αθώους ανθρώπους, πώς το έκανες αυτό βλέποντάς τους στα μάτια;».

Όπως προαναφέραμε όμως ο 84χρονος δίχως ίχνος μεταμέλειας και με απίστευτο κυνισμό κομπάζει για τις πράξεις του, δικαιολογώντας τις κιόλας με την αυθαίρετη παρατήρηση πως «Κι εκείνοι πολλά έκαναν», αφερόμενος στους Ελληνοκύπριους.

«Ακόμη κι αν αυτοί ήταν αθώοι, εγώ πού να έβρισκα αυτούς που τα έκαναν; Το να σκοτώνω ήταν η τέχνη μου. Όταν ήρθε ο στρατός στο χωριό μας, τους συνόδεψα ως τη μύτη της Καρπασίας. Ήμουν πολύ χαρούμενος. Όταν πλησίασα στη μύτη, είδα πως εκεί κάθονταν πολλοί Ελληνοκύπριοι αιχμάλωτοι. Πρόθεσή μου ήταν να τους καθαρίσω όλους. Κάποιοι που το κατάλαβαν αυτό, ενημέρωσαν τον αξιωματικό τους. Ο εκ Τουρκίας αξιωματικός Χακκί Μπορατάς μού είπε πως εάν απομακρυνόμουν από δίπλα του, θα με πυροβολούσε. Αναγκαστικά έμεινα δίπλα του. Καιγόμουν που μου ξέφυγαν», είπε ο Τουρκοκύπριος μακελάρης, που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να βρεθεί αντιμέτωπος με διεθνές δικαστήριο για εγκλήματα πολέμου και εθνοκάθαρσης.

Ο Σενέρ Λεβέντ, σημειώνει χαρακτηριστικά στη στήλη του, με εμφανή την έκφραση απογοήτευσης στα γραφόμενά του: «Ένας Ελληνοκύπριος αδερφός μας – πρόσφυγας από τη Μεσαριά, που θα διαβάσει αυτό το κείμενο, μπορεί να αναρωτηθεί: Τον πατέρα μου αυτός τον σκότωσε; Εγώ αν ήμουν, θα αναρωτιόμουν. Αυτός ο άνθρωπος που τα λέει αυτά, ακόμη ζει στην Αμμόχωστο. Και ξέρω πως δεν είναι ο μόνος, υπάρχουν και άλλοι. Ένας πολίτης μάς είπε πως και στο χωριό Σέρνταρλι (Τσατόζ) υπάρχει ένας παρόμοιος που καυχιόταν. Καυχιόταν πως είχε λιώσει το κεφάλι ενός Ελληνοκύπριου με πέτρα».

«Ακόμη ζούνε. Είναι γνωστοί, αλλά κανείς δεν τους ακουμπά και δεν λογοδοτούν. Και σε εμάς δεν λογοδοτούν. Το μόνο που κάνουμε, είναι δήθεν να κλαίμε επειδή δεν επέρχεται λύση και ειρήνη», καταλήγει ο δημοσιογράφος.

Παρακάτω, για όσους τουρκομαθείς, σε δύο μέρη η συνέντευξη του αρχιεκτελεστή αιχμαλώτων πολέμου, αλλά και απλών πολιτών:

loading...

1 thought on “Σφοδρές αντιδράσεις ακόμα και στα κατεχόμενα για τον Τουρκοκύπριο μακελάρη που καυχιέται πως ξεκλήριζε Ελληνοκύπριους αιχμαλώτους [vids]

  1. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΤΟΥΡΚΟΜΟΓΓΟΛΙΚΗ ΦΥΛΗ ΤΩΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΜΠΟΥΤΑΡΗ.ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΣΦΑΓΕΩΝ ΤΟΥ ΛΑΤΡΕΥΤΟΥ ΤΟΥ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΚΕΜΑΛ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΜΕ ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΣΥΛΗΨΕΙΣ ΟΣΩΝ ΑΠΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΑΝ ΤΟΝ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΠΟΥ ΧΕΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΚΔΗΛΩΣΗ.ΣΦΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΗ ΤΗΡΟΥΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΛΟΓΙΩΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥΣ.

Comments are closed.