Χαλκιδική: Στα δίχτυα του ψαρά ένας χρυσός μπακαλιάρος – Οι σπάνιες εικόνες στην Κασσάνδρα [pics]

Ο ψαράς σήκωσε τα δίχτυα του και αμέσως το βλέμμα του έπεσε σε ένα συγκεκριμένο σημείο. Ο χρυσός μπακαλιάρος ήταν αδύνατον να περάσει απαρατήρητος…

Ο “χρυσός μπακαλιάρος” και οι σχετικές εικόνες από τη Χαλκιδική κάνουν το γύρο του διαδικτύου το τελευταίο 24ωρο. Ο καπετάνιος Γιώργος Καραγιαννάκης έχει φάει τις θάλασσες με το κουτάλι, όμως χθες (26-01-2019) έπιασε στα δίκτυα του ένα σπάνιο είδος ψαριού. Έναν “χρυσό μπακαλιάρο”!

Το αλιευτικό του “Τζένη” έβγαλε τον σπάνιο μπακαλιάρο στην περιοχή του Ακρωτηρίου της Καλόγριας στην Κασσάνδρα, σε βάθος 120 μέτρων. Είναι ο πρώτος χρυσός μπακαλιάρος που αλιεύθηκε στην Ελλάδα.

Όπως ανέφερε o κ. Καραγιαννάκης, εστάλη δείγμα στην Εποπτεία Αλιείας του αρμόδιου υπουργείου αλλά και στο Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας. “Μας ενημέρωσαν ότι δεν έχουν κανέναν καταγεγραμμένο τέτοιου είδους μπακαλιάρο στην Ελλάδα. Και με όσους ψαράδες μίλησα, μου είπαν ότι δεν έχουν δει παρόμοιο ψάρι” ανέφερε ο κ. Καραγιαννάκης.

Όπως αναφέρθηκε από ειδικούς, πιθανόν να πρόκειται για ψάρι που εισήχθη στα νερά της Ελλάδας από άλλες θάλασσες.
Ο χρυσός μπακαλιάρος στη Χαλκιδική

Ο μπακαλιάρος κατά την ενηλικίωσή του έχει μήκος από 20 μέχρι 70 εκατοστά, αλλά μπορεί να φτάσει σε μήκος τα 140 εκατοστά και βάρος μέχρι τα 15 κιλά. Το σώμα του είναι σχετικά λεπτό και επίμηκες, με μεγάλο κεφάλι.

Τα θωρακικά πτερύγια έχουν 10 με 15 ακτίνες. Έχει δύο ραχιαία πτερύγια, με το οπίσθιο να αποτελείται από 43 μέχρι 51 ακτίνες και να γίνεται κοίλο όσο το ψάρι αναπτύσσεται. Τα λέπια του είναι μικρά.

Πηγή: halkidikinews.gr

Facebook Twitter Google+

loading...