Γ. Σταθάκης: «Απορρίφθηκε από τους Θεσμούς οι δανειολήπτες να αγοράζουν το δάνειό τους στο ύψος των fund» (βίντεο)

Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης ξεκαθάρισε σε τηλεοπτική συνέντευξή του ότι
«όλη η νομοθεσία για τα “κόκκινα” δάνεια είναι προϊόν διαπραγμάτευσης. Συζητήθηκαν όλα τα πιθανά εργαλεία και το ενδεχόμενο να αγοράζουν οι δανειολήπτες το δάνειό τους στο ύψος που το αγοράζουν τα funds, αλλά απορρίφθηκε».

Έτσι επιβεβαίωσε έτσι πληροφορίες ότι οι δανειστές είχαν απορρίψει την πρόταση. Τόνισε ότι στον κώδικα δεοντολογίας υπάρχουν προβλέψεις για ανάλογη -εθελοντική- συμπεριφορά των τραπεζών και συμπλήρωσε ότι τα σχέδια που εκπονούν οι τράπεζες δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα.

Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες υπάρχει δευτερογενής αγορά για τα δάνεια είπε ο κ. Σταθάκης και σημείωσε ότι τέθηκαν αυστηροί όροι. Για να αγοράσει κάποια εταιρεία «κόκκινο» δάνειο πρέπει να βρίσκεται στην Ευρώπη και όχι σε φορολογικό παράδεισο, οι εταιρείες διαχείρισης πρέπει να έχουν έδρα στην Ελλάδα, είπε ο κ. Σταθάκης.

Σύμφωνα με τον υπουργό, το 80%-85% των στεγαστικών δανείων -με συγκεκριμένο όριο αντικειμενικής αξίας- δεν πωλούνται μέχρι το 2018, τα καταναλωτικά δάνεια είναι ανυπόθηκα και δεν μπορούν να μετατραπούν σε ενυπόθηκα ούτε να μεταβληθούν οι όροι της σύμβασης.

Ο υπουργός τόνισε ότι το σύνολο της νομοθεσίας των «κόκκινων» δανείων έχει ψηφιστεί, πως δεν μπορεί να κάνει δεκτή τροπολογία που ετοιμάζεται από τους ΑΝΕλ για την αγορά των «κόκκινων» δανείων από τους δανειολήπτες στην τιμή που το αγοράζει το fund.

Μέχρι τον Δεκέμβριο είπε πως θα είναι έτοιμα τα ΚΕΠ για την εξυπηρέτηση των πολιτών με «κόκκινα» δάνεια.

Ερωτηθείς για την μεταφορά ΔΕΚΟ στο Υπέρ - Ταμείο και εάν ξεπουλιέται η δημόσια περιουσία ξεκαθάρισε ότι «δεν πουλιέται το νερό» και σημείωσε πως «η μεταφορά ΔΕΚΟ στο υπερταμείο δεν σημαίνει ιδιωτικοποίηση των εταιρειών που εντάσσονται σε αυτό».

«Η μεταφορά εταιρειών στο ΤΑΙΠΕΔ σημαίνει ιδιωτικοποίηση ενώ στο Υπέρ - Ταμείο σημαίνει αξιοποίηση σε βάθος 30ετίας», είπε χαρακτηριστικά.


Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

 1. Αυτός δεν είναι που ξέχασε να δηλώσει ένα εκατομμύριο, και για κάτι ρεμούλες που έλεγαν σε κάποιο πανεπιστήμιο δεν θυμάμαι καλά, αλλά αυτό που συχαίνομαι σε αυτόν είναι ότι του κάνουνε ερωτήσεις για τα προβλήματα που έχει ο κόσμος και αυτός είναι χαλαρός και χαμογελαστός.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΠΡΩΙΝΗ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΣΤΑ ΜΠΕΕΕΕΕΕ ΤΟ ΕΒΡΑΙΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ...

  ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΗΜΕΝΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΑΝ ΤΟΛΜΟΥΣΑ ΕΓΩ ΠΑ ΠΕΡΑΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΝΑ ΡΩΤΩ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ,ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΜΕ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΣΑΝ...

  ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΤΑΡΑΞΩ ΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ MATRIX ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΟΣΟ ΚΟΠΟ ΠΕΤΥΧΕΙ,ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ....

  ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ...!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Είναι πια ξεκάθαρο, πως αποκλειστικός τους στόχος δεν είναι η βελτίωση της θέσης των Ελλήνων, και η διευκόλυνσή τους, αλλά το γκρέμισμα ακόμα κι αυτών που ακόμα αντέχουν και η αρπαγή των περιουσιών μας για ένα κομμάτι ψωμί!
  Όμορφα και ευρωπαϊκά

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]