Ιδιωτικοποιούν τον εθνικό εναέριο χώρο: Αναθέτουν στους Γερμανούς της Fraport τη διαχείριση του

Οι δανειστές θέλουν τώρα και τον εθνικό εναέριο χώρο. Μεθοδεύουν ένα σχέδιο κατάτμησης της δημόσιας Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και τη δημιουργία Ανώνυμων Εταιρειών και μέσω αυτών θα επιχειρήσουν εν συνεχεία να ιδιωτικοποιήσουν τον εθνικό εναέριο χώρο.


Πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό το σχέδιο έχει ασφαλώς η γερμανική Fraport, στην οποία παραχωρήθηκε η διαχείριση 14 ελληνικών αεροδρομίων και δεν αποκλείεται στη συνέχεια να κάνει συνεταίρους τους Τούρκους, αφού προέχουν... οι επενδύσεις.

Και είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς τους κινδύνους για τα εθνικά συμφέροντα, τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα και την άμυνα της χώρας αν τελικώς συμβεί αυτό. Και μιλάμε από την απειλή της Τουρκίας (όλες οι προκλητικές ΝΟΤΑΜ περνούν μέσω της ΥΠΑ και αν σε αυτή δεν υπάρχει Έλληνας αλλά Τούρκος ή Γερμανός μπορεί να κάνει τα στραβά μάτια) μέχρι και την απειλή renegate.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στα προαπαιτούμενα που πάει η κυβέρνηση να περάσει με νόμο για να κλείσει την αξιολόγηση και να πάρει τη δόση των 2,8 δισ. ευρώ, υπάρχει ως μέτρο και η αλλαγή της νομοθεσίας για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Μάλιστα κάποιοι το παρουσιάζουν ως θετικό μέτρο.

Γιατί όμως κόπτονται τόσο πολύ οι δανειστές για την ΥΠΑ και την βάζουν μέσα στα προαπαιτούμενα; Κι εδώ οι πληροφορίες μιλούν για ένα υποχθόνιο σχέδιο με στόχο να περάσει βήμα βήμα ο έλεγχος του εναερίου χώρου στους δανειστές και ειδικότερα στους Γερμανούς.

Οι πληροφορίες αυτές αναφέρουν πώς στόχος είναι η δημόσια Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορία να “σπάσει σε Ανώνυμες Εταιρείες Αεροναυτιλίας και Αεροδρομίων και ένα μικρό κομμάτι να παραμείνει ως έχει με εποπτική αρμοδιότητα. Υπάρχει επίσης μία άλλη πρόταση, πάλι εκ μέρους των δανειστών, που εμφανίζονται ως “εμπειρογνώμονες” η Ανώνυμες Εταιρείες να χωριστούν σε Πύργο Ελέγχου και Κέντρο Ελέγχου Περιοχής.

Είναι σαφές πώς στο σχέδιο παράδοσης της εθνικής κυριαρχίας υπάρχει κλιμάκωση. Έτσι και στη συγκεκριμένη περίπτωση. Στη δεύτερη εκδοχή γίνεται ακόμη πιο εύκολη η ιδιωτικοποίηση του εναερίου χώρου.

Και όπως είπαμε στην αρχή, η γερμανική Fraport που ανέλαβε τη διαχείριση των 14 ελληνικών αεροδρομίων θα έχει το πρώτο λόγο. Δεν ήταν άλλωστε τυχαίο γεγονός ότι ήρθε στην Ελλάδα για να επενδύσει. ΄Ήρθε με συγκεκριμένες προϋποθέσεις και όπως φαίνεται προαποφασισμένη προίκα. Τη διαχείριση του εθνικού εναερίου χώρου, τον οποίο μπορεί να παραχωρήσει και σε Τούρκους επενδυτές.

Μια τέτοια εξέλιξη σημαίνει πώς στο Αιγαίο μπαίνει τοποτηρητής, αφού θα παρακολουθείται επ' ακριβώς τι αεροσκάφος, πότε και γιατί εισέρχεται στο FIR Αθηνών και βεβαίως τα τουρκικά μαχητικά θα αλωνίζουν με τις ευλογίες του ιδιώτη, ο οποίος μπορεί και να προάγει τις αξιώσεις της Άγκυρας.

Όταν γράφαμε για παράδοση της εθνικής κυριαρχίας με την είσοδο της Ελλάδας στα μνημόνια αυτό ακριβώς ευνοούσαμε. Κι ακόμη δεν έχει παραδοθεί στους δανειστές και το Ταμείο Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας. Εκεί θα γίνει το μεγάλο πάρτι με πολλούς να το χαρακτηρίζουν “κατοχικό”.

Αυτός είναι ο λόγος που επί χρόνια η δημόσια περιουσία απαξιώθηκε. Είναι η απόλυτη συνταγή για να μπουν οι ιδιώτες και εν συνεχεία να αρχίσουν να επιβάλουν τους όρους και τους κανόνες τους σε βάρος της χώρας και των πολιτών της.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

 1. Η ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ,ΠΟΣΟΙ ΣΤΟΥΣ 1000 ΨΑΧΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΨΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ "ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ" ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΣΜΕΥΕΙ ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝ ΑΚΟΥΤΕ ΝΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΙ ΘΑ,ΚΟΛΛΗΣΤΕ ΤΟΥ ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΟ ΚΟΥΤΕΛΟ ΤΗ ΛΕΞΗ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΚΑΙ ΛΑΙΚΙΣΤΗΣ.

  Η "ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ" ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΞΗ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ,ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΛΕΟΝ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΘΑ ΕΚΤΕΛΟΥΜΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΚΡΟΑΛΛΑΓΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΚΛΑΨΟΥΡΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΙΣ ΔΕΧΤΟΥΝ ΚΑΛΩΣ,ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΜΑΣ...

  ΣΤΡΑΤΟΣ,ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ,ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ,ΑΦΜ ΤΑ ΜΩΡΑ ΟΤΑΝ ΓΕΝΝΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

  ΑΝ ΠΕΤΑΧΤΕΙ Ο ΛΑΙΚΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΣΚΙΣΕΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΑΝ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ,ΚΑΤΩ ΤΑ ΡΟΛΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ,ΚΑΜΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΞΑΓΩΓΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΝ,ΦΑΡΜΑΚΑ,ΚΑΥΣΙΜΑ,ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΛΠ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΜΙΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ ΣΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ..

  ΕΝΑΝ ΜΟΝΑΧΑ ΟΡΟ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ,ΤΟ "ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ" ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ,ΜΟΝΟ "ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΥΤΟΧΘΩΝ" ΙΘΑΓΕΝΗΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΚΟ ΜΕ ΤΑ ΦΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ "ΦΕΚ" ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ "ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ" ΠΑΡΑΔΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ..(ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ)

  https://scontent.fath3-2.fna.fbcdn.net/hphotos-xfl1/t31.0-8/11167801_1763872723836232_3473335247888286093_o.jpg

  ΓΙ'ΑΥΤΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΜΑΣΤΕ,Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΛΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ Η ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ,ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΚΙ’ΟΛΑΣ ΟΤΙ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΣΕ ΝΟΜΙΜΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ,ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΕΛΛΑΔΑ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΩΡΑΙΑ ΡΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΛΕ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Η Ε.ΣΥ.? ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ? ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟ ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ! ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ, ΚΑΙ ΓΙΝΕΙ ΚΟΜΜΑ, ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ 100% ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΝΟΜΙΖΕΙΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ???????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΜΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΦΙΛΕ,ΟΜΩΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ,ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΑ 300 ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΜΕ ΑΦΜ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ...

   Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΜΟΝΟ ΤΗ ΓΝΩΣΗ,ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΦΟΥ ΔΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΤΟΣΟ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΔΟΥΛΟΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΟ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ..

   Η ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΦΕΝΤΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΕ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΔΙΩΧΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ,ΚΑΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΙΡΕΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΕΔΩ..

   Διαγραφή
 3. Εμεινε μονο το οξυγονο απο τον αερα για να μας το φορολογησουν.Ποσο πιο απιστευτα,τρελα κι εφιαλτικα σκατα μπορει ακομα να φερει ο εφιαλτης προδοτης Συριζα???

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]