Μητσοτάκης: Οι επενδυτές δεν έρχονται γιατί τους τρομάζει ο Τσίπρας - ΒΙΝΤΕΟ

Σε όσα του καταλόγισε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απάντησε σήμερα ο πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.


 "Θα υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας και το τρίτο μνημόνιο" 
Πρότεινα διαφορετικό μίγμα οικονομικής πολιτικής. Λιγότεροι φόροι-λιγότερες δαπάνες-αποτελεσματικότερο κράτος. Κοστολόγησα το ύψος των παρεμβάσεων. Με απόλυτη ειλικρίνεια αναφέρθηκα σε ισοδύναμα μέτρων δαπανών. Το σχέδιο είναι απολύτως εφαρμόσιμο. Θα σας ζητούσα να συγκρίνετε αυτά που είπα με αυτά που είπε ο Τσίπρας πριν δύο χρόνια. Ήμασταν απολύτως ξεκάθαροι και σαφείς ότι μείωση συντελεστών, θα γίνει αφού διαπραγματευτούμε. Είμαστε αξιόπιστοι, φερέγγυοι και δεσμευόμαστε ότι θα υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας και ότι ζητείται στο τρίτο πρόγραμμα. Έχουμε τη δυνατότητα να πείσουμε τους δανειστές για την ανάγκη μείωσης των πλεονασμάτων


Ερώτηση: Πως να πάρει την κατάσταση στα χέρια του ο λαός;

Ένας τρόπος υπάρχει να πάρει τη δημοκρατία στα χέρια του. Με προσφυγή στις κάλπες. Την ζητάμε επιτακτικά. Η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη γιατί υπονομεύει τους δημοκρατικούς θεσμούς. Θυμίζω ότι από 14 Ιουνίου έχω στείλει επιστολή σε Βούτση, ότι η βουλή λειτουργεί περίπου στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας. Όσο πιο γρήγορα γίνουν οι εκλογές. Το κόστος είναι πολύ μικρό μπροστά στη ζημιά που κάνει η παραμονή Τσίπρα.


Ερώτηση: Έχετε καλέσει την κυβέρνηση και τον Τσίπρα προσωπικά να κλείσει την αξιολόγηση. Σε τι διαφωνείτε με την κυβέρνηση, αφού και η ίδια θέλει να κλείσει;

Εκπλήσσομαι με αυτά που λέει ο Τσίπρας. Εκείνος υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο. Ξέρετε ποιό ήταν το κόστος; Ο κόφτης. Όσο καθυστερεί η αξιολόγηση. Γνωρίζετε και το ξέρουν και οι πολίτες ότι υπάρχουν εκκρεμότητες από την πρώτη αξιολόγηση. Υπάρχει 2 δις ευρώ που θα επιστρέψουν στην αγορά. Γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. Υπάρχουν 15 εκκρεμότητες τεχνικού χαρακτήρα. Γιατί δεν τις υλοποιεί η κυβέρνηση. Είναι εσωτερικές συγκρούσεις Τσίπρα-Σκουρλέτη; Και τον προειοδοποιώ, δεν έχει την πολυτέλεια η χώρα να μπει στην περιπέτεια της αέναης διαπραγμάτευσης. Οφείλει να ολοκληρώσει την διαπραγμάτευση. Να εκταμιευτεί το υπόλοιπο της δόσης, να προχωρήσουμε στη δεύτερη. Η αγορά δεν αντέχει πειραματισμούς.


Ερώτηση: Με ποιούς θα συνεργαστείτε αν πάρετε πλειοψηφία και η αλλαγή του εκλογικού νόμου, δημιουργεί τετελεσμένα. Είστε έτοιμος για συνεργασίες;

Δεν βιάζομαι εγώ, η κοινωνία βιάζεται. 85% έχει αρνητική άποψη για κυβέρνηση Τσίπρα. Από τα ψέματα και την αναποτελεσματικότητα. Θα ζητήσω ισχυρή εντολή, θα επιδιώξουμε το καλύτερο δυνατό εκλογικό αποτέλεσμα. Δεν είμαι σε θέση να προκαταβάλω την επόμενη βουλή. Και αυτοδύναμοι να είμαστε θα επιδιώξουμε συνεργασίες.


Ερώτηση: Έχετε χαρακτηρίσει αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά. Λέτε για εκτροπή. Δεσμεύεστε για το άνοιγμα της τηλεοπτικής αγοράς με νέες άδειες. Πόσες άδειες θα δώσετε.

Προεξοφλείτε την ολοκλήρωση του διαγωνισμού που έχει ήδη απαξιωθεί. Η ΝΔ από την πρώτη στιγμή έχει εγείρει ζήτημα αντισυνταγματικότητας, του διαγωνισμού. Εξακολουθούμε να λέμε ότι είναι αντισυνταγματικός. Και πρόσφατες νομολογίες του ΣτΕ υποστηρίζουν αυτή τη θέση. Δεν θα κάνω το σφάλμα του Τσίπρα να πω "αυτά δεν γίνονται". Εγείρονται πολύ ουσιαστικά ζητήματα για τον έλεγχο των "Πόθεν Έσχες". Ο Τσίπρας είπε ότι αν κάποιος υπερθεματιστής δεν μπορεί να καλύψει θα πάει στον επόμενο. Μα δεν έγινε έλεγχος "Πόθεν Έσχες" πριν τον διαγωνισμό;

Θα καταργήσουμε το νόμο. Θα επιστρέψουμε την αρμοδιότητα στο ΕΣΡ και επί δικών μας ημερών δεν θα υπάρχει αριθμητικός περιορισμός στα κανάλια που θα εκπέμπουν στη χώρα. Θέλουμε περισσότερα κανάλια, περισσότερους εργαζόμενους. Δε θέλουμε ολιγοπώλιο που έχει μέσα του το σπέρμα της διαπλοκής.


Ερώτηση: Την ευθύνη για την εκτόξευση ελλείματος την έχει ο Καραμανλής ή ο Γεωργίου;

Η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ είναι στη Δικαιοσύνη, δεν θα κάνω σχόλιο. Όλοι είχαν ευθύνες για την έλευση της κρίσης. Το 2009 ο Κώστας Καραμανλής ζήτησε εθνική συννενόηση για να πάρει η κυβέρνηση μέτρα ελάφρυνσης του ελλείματος. Ο Παπανδρέου εξελέγη με τη φράση "λεφτά υπάρχουν" και βρεθήκαμε στο πρόγραμμα. Θεωρώ ότι η συζήτηση είναι άγονη. Κάποια στιγμή 6 χρόνια μετά την είσοδο στα μνημόνια, να κοιτάξουμε μπροστά. Δε θέλω Ελλάδα δικαστήριο για το χθες. Καλώ όλους τους Έλληνες να κοιτάξουν μπροστά ενωμένοι, να αφήσουμε πίσω τον διχαστικό λόγο και σήμερα ακόμα η κυβέρνηση αναπαράγει τον ίδιο λόγο.


Ερώτηση: Για την σκληρή επίθεση Τσίπρα. Θα απαντήσετε με τον ίδιο τρόπο;

Καταλαβαίνω ότι μπορεί να είναι ενοχλημένος από αυτά που είπα χθες. Παρουσίασα συγκεκριμένο σχέδιο, με φιλελεύθερη αφετηρία, πιστεύει στην ελεύθερη οικονομία και στη βαθιά μου πίστη πως η μείωση της ανεργίας γίνεται με θέσεις απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα. Διαφωνούμε στον ιδεολογικό προσανατολισμό. Δεν θέλω να τις σχολιάσω. Δεν θέλω να δηλητηριάσω την πολιτική ζωή. Να κρατήσουμε ψηλά το επίπεδο. Να συγκρίνουν τις παρουσίες μας στην ΔΕΘ.
Δεν είναι και πολύ υγιές σε μια δημοκρατία, ο πρωθυπουργός να αφήνει υπονοούμενα για τη σύλληψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Ερώτηση: Κάνατε λόγο για συμφωνία αλήθειας. Να γίνετε πιο συγκεκριμένος. Που θα βρείτε τις επενδύσεις;

Εγώ δεν δίνω υποσχέσεις. Θέτω στόχους. Ο στόχος για 100 δις επενδύσεις, επαναφέρει την ελληνική οικονομία στην κανονικότητα. Στον μέσο όρο της Ευρώπης. Έχει να κάνει με το επιχειρηματικό περιβάλλον που διαμορφώνουμε. Αν υπάρχουν λογικοί συντελεστές, κράτος που δεν αντιμετωπίζει επιχειρηματία ως αντίπαλο, αν υπάρχουν αυτά, σας διαβεβαιώνω ότι η ελληνική οικονομία έχει κλάδους με συγκριτικά πλεονεκτήματα που μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις τέτοιου ύψους. Γιατί δεν έρχονται σήμερα; Τους τρομάζει ο Τσίπρας. Φοράει το κοστούμι του μεταρρυθμιστή, αλλά διώχνει επενδύσεις. Απαραίτητη η πολιτική αλλαγή για την ανάταξη της οικονομίας.


Ερώτηση: Με ποια ενδεκάδα θα κατεβείτε στο γήπεδο;

Απάντηση: Από την πρώτη στιγμή έθεσα την ανανέωση των στελεχών σε πρώτη προτεραιότητα. Θα υπάρξουν πολλά νέα πρόσωπα, όχι κατ' ανάγκη μεταγραφές. Νέα πρόσωπα που θα διεκδικήσουν την είσοδό τους στην επόμενη Βουλή. Για το κυβερνητικό σχήμα Θα κυβερνήσω με τους καλύτερους και δεν θα κάνω καμία έκπτωση αξιοκρατίας. Θα δείτε και πολλά στελέχη εκτός ΝΔ που θα φέρουν αποτελέσματα. Το πρώτο κριτήριο είναι η αποτελεσματικότητα. Όλοι αξιολογούμαστε. Με πρώτο εμένα. Θα δρούμε ομαδικά. Θα είμαστε μια ομάδα που θα μπορεί να σκύψει στα μεγάλα προβλήματα.


Ερώτηση: Πριν μια εβδομάδα δηλώσατε ότι θα τελειώσετε με το άβατο των Εξαρχείων σε ένα μήνα. Πως θα το κάνετε; Και τι ακριβώς εκφράζετε; Είστε μεταρρυθμιστής; Γιατί σας χρεώνουν μια δεξιά ατζέντα.

Απάντηση: Αναρωτιέμαι γιατί η ατχέντα "νόμος και τάξη" είναι μια δεξιά ατζέντα. Το μικρό μαγαζί που λειτουργεί στα Εξάρχεια και βιώνει τη μετατροπή μιας γειτονιάς σε άβατο, δεν ενδιαφέρεται αν την αλλαγή θα κάβνει μια δεξιά κυβέρνηση. Ενδιαφέρει η ασφάλεια. Είναι προϋπόθεση ελευθερίας και οικονομικής ανάπτυξης. Η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ είχε δώσει δείγματα και η κατάσταση ήταν καλύτερη. Δεν είναι ανεπαρκής η ελληνική αστυνομία. Τίθεται ζήτημα πολιτικής βούλησης. Η κυβέρνηση δεν θέλει απλά να συγκρουστεί με μπαχαλάκηδες που μπαίνουν σε εκκλησίες. Ο Νόμος και η Τάξη θα αποκατασταθούν. Αυτό ζητά η ελληνική κοινωνία κι αυτή είναι μια ατζέντα αυτονόητη σε οποιαδήποτε ευνομούμενη πολιτεία.


Ερώτηση: Συμφωνείτε με την ύπαρξη μη συστημικών τραπεζών όπως η Άττικα. Μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη μόνο με τις τέσσερις τράπεζες; 

Όπως ζητώ ανταγωνισμό στο τηλεοπτικό, ζητώ και στο τραπεζικό. Πρέπει να υπάρχουν και μη συστημικές. Αν πληρούν τα κριτήρια να λειτουργούν. Αναφερθήκατε στην Άττικά. Είναι πονεμένη ιστορία. Μας κάνει να πιστεύουμε ότι είναι στο επίκεντρο συναλλαγών που πρέπει να ελεγχθούν. Το πόρισμα για την Αττικα όχι μόνο στον εισαγγελέα, αλλά και στη δημοσιότητα. Μια τράπεζα που μπορεί να είναι φιλική στην κυβέρνηση, δίνει δάνεια με τέτοια κριτήρια. Έχω εμπιστοσύνη στον Στουρνάρα, θα κάνει τις σωστές επιλογές, αν υπάρχει απόστημα στην τράπεζα Αττικής, να σπάσει μια ώρα αρχίτερα.


Ερώτηση: Δημόσιος υπάλληλος θα ψηφίσει ΝΔ μετά τις εξαγγελίες σας;

Η ΝΔ απευθύνεται σε όλους και στους ΔΥ. Επαναλαμβάνω ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο Δημόσιο. Ο καλός ΔΥ, ο εργατικός και υπάρχουν πολλοί τέτοιοι, δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα και πρέπει να υποστηρίξει τις μεταρρυθμίσεις. Αγωνίστηκα να επιβάλλω στο δημόσιο την αξιολόγηση και το κατάφερα. Μια σωστή αξιολόγηση είναι εργαλείο επιβράβευσης των εργατικών υπαλλήλων. Το σύστημα που είχα ετοιμάσει δίνει κίνητρα και επιβραβεύει τους συστηματικά άριστους ΔΥ. Δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν. Θα ζητηθεί μεγαλύτερη ευελιξία, δηλαδή κινητικότητα. Να μετακινούνται από μια στην άλλη υπηρεσία. Να αξιοποιήσουμε το δυναμικό προς ώφελος της κοινωνίας. Υπάρχει δημοσιονομική πίεση. Τέτοιες πρακτικές μας επιτρέπουν να αξιοποιούμε καλύτερο το δυναμικό.


Ερώτηση: Απαιτείται νέα συμφωνία με τους πιστωτές για τα πλεονάσματα. Έχουμε δηλώσεις Σόιμπλε, Μοσκοβισι κλπ που πάνε πίσω τη συζήτηση. Μήπως αυτά που είπατε είναι στον αέρα; Ας υποθέσουμε ότι γίνονται εκλογές, τι γίνεται μέχρι το 2018; Το πρόγραμμα είναι δεδομένο. Θα καθόσασταν στο ίδιο τραπέζι με τον Τσίπρα για το χρέος;

Τίποτα από αυτά που είπα δεν είναι στον αέρα. Παρουσιάσαμε κοστολογημένο σχέδιο. Εφαρμόζεται ανεξαρτήτως της αναδιαπραγμάτευσης του πλεονάσματος. Θα μπορούσα και δέχθηκα τέτοιες εισηγήσεις για μείωση 50% του ΕΝΦΙΑ. Δεν μπορώ όμως να το υποστηρίξω γιατί δεν έχω τόσα ισόποσα περικοπής δαπανών. Πήγα μέχρι εκεί που μπορώ να υλοποιήσω την επόμενη μέρα. Πως θα διαπραγματευτεί ο Τσίπρας την μείωση των πλεονασμάτων. Οδήγησε τη χώρα στα όρια της ρήξης. Δεν εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις. Υπάρχει κενό αξιοπιστίας μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης, υπεύθυνος ο Τσίπρας.

Πρέπει να υπάρχει παρέμβαση για το χρέος. Η στάση της Ευρώπης δεν είναι σωστή. Από το 2012 υπάρχει δέσμευση για παρέμβαση στο χρέος. Συνδέεται και με τα πρωτογενή πλεονάσματα και με την δυνατότητα της ελληνικής οικονομίας να ανακάμψει και να βγει από την ύφεση. Αν βγούμε από την ύφεση, υπάρχει δυνατότητα να κάνουμε παρεμβάσεις στο χρέος στη σφαίρα του εφικτού. Θα έπρεπε να ρωτάτε Τσίπρα και Δραγασάκη. Άλλα είπε ο ένας άλλα ο άλλος.


Ερώτηση: Είπατε για επενδυτικό σοκ. Δημόσια περιουσία έχει περάσει στο υπερταμείο, οι διοικήσεις ελληνικών τραπεζών ορίζονται από το εξωτερικό, κόκκινα δάνεια αγοράζονται. Πως θα αντιμετωπίσετε αυτό το ζήτημα;

Υπάρχει τεράστιο χρηματοδοτικό κενό στην ελληνική οικονομία. Χρειάζονται κεφάλαια που μπορούν να προσφέρουν οι τράπεζες υπό προϋποθέσεις, αλλά και επιστροφή καταθέσεων. Μέρος των χρημάτων πρέπει να γυρίσει σε ελληνικές τράπεζες. Θα γυρίσει αν υπάρχει εμπιστοσύνη. Για τον αφελληνισμό τραπεζών οι ευθύνες είναι τεράστιες. Θα ελεγχθούν από επιτροπή οι ευθύνες Τσίπρα, Βαρουφάκη. Πως η οικονομία καταστράφηκε; Να εκκαθαρίσουν χαρτοφυλάκιο κόκκινων δανείων και να απελευθερώσουν ρευστότητα και να υπάρξει αναδιάταξη του επιχειρηματικού τοπίου.

Έχουμε τη δυνατότητα να τα προωθήσουμε, μην έχετε αμφιβολία. Υπάρχουν πολλά κεφάλαια που θα ήταν έτοιμα να επενδύσουν στην ελληνική οικονομία. Όμως τα κεφάλαια αυτά δύσκολα θα έρθουν στην Ελλάδα όταν ο Τσίπρας τις αντιμετωπίζει στην καλύτερη περίπτωση με καχυποψία, στην χειρότερη με εχθρότητα.


Ερώτηση: Έχετε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη για τις τηλεοπτικές άδειες;

Απάντηση: Αυτά που ακούμε θα ήταν σχεδόν αστεία εάν δεν ήταν εντελώς τραγικά. Ζητήσαμε από την αρχή να προσέλθουν οι 4 υπερθεματιστές στη Βουλή και να καταθέσουν τα πόθεν έσχες. Περάσαμε από το σανό στα βοσκοτόπια. Οι πολίτες αναγνωρίζουν ότι κάποιοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα και μάλιστα προσπαθούν με μεθοδεύσεις να πείσουν. Είναι υποχρέωση της Επιτροπής Διαφάνειας να τους φωνάξει όλους για να τα αποδείξουν. Γιατί μας είπε σήμερα ο κ. Τσίπρας ότι αν κάποιος δεν πληροί τις προϋποθέσεις θα εκπέσει; Δεν έγινε έλεγχος; Εμείς δεν θα επιτρέψουμε το τρίγωνο της διαπλοκής. Δεν χρειάζεται να επιστρέψουμε στη δεκαετία του 80 και στην περίπτωση Κοσκωτά.


Ερώτηση: Υπάρχει μεγάλη κόπωση στις επιχειρήσεις και στα φυσικά πρόσωπα για τους φόρους. Θα καταλήξει αυτό σε ελλείμματα που θα ενεργοποιήσουν τον κόφτη; Τι μέτρα θα λαμβάνατε;

Ο κόφτης έχει ήδη ενεργοποιηθεί. Οι στόχοι του πλεονάσματος επιτυγχάνονται από μια κυβέρνηση που δεν πληρώνει κανένα. Οι επιχειρήσεις είναι σε απελπιστική κατάσταση. Μιλήσαμε για μείωση συντελεστή στις επιχειρήσεις στο 20%. Οι φόροι καθιστούν το επιχειρείν στη χώρα μη βιώσιμο. Όσο επιδιώκει η κυβέρνηση να το κάνει οι επιχειρήσεις πηγαίνουν στη Βουλγαρία και χάνουμε έσοδα. Ο κόφτης έχει ενεργοποιηθεί και στις συντάξεις. Μας είπε ότι δεν κόπηκαν οι συντάξεις. Μιλάει με κανέναν συνταξιούχο ο Τσίπρας;  Να έχουμε αίσθηση της πραγματικότητας.


Ερώτηση: Είπατε ότι "όλα και όλοι αξιολογούνται". Είστε ευχαριστημένος από την παρουσία των βουλευτών σας; Θα αποκλείσετε κάποιους βουλευτές από τα επόμενα ψηφοδέλτια;

Δεν θα προβώ δημόσια σε δήλωση αξιολόγησης στελεχών της ΝΔ. Όλοι αξιολογούνται για να γίνουμε καλύτεροι. Υπάρχουν περιθώρια να γίνουμε καλύτεροι. Εκτιμάμε τη συνολική παρουσία. Την δράση στη βουλή, στην κοινωνιά. Δεν κάνω κάτι διαφορετικό από ότι θα έκανε ο καθένας. Δουλεύω με όλους. Έχουμε δείξει ομοιογένεια, συγκρότηση, συνέπεια, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι. Θα υπάρξει σημαντική ανανέωση στα ψηφοδέλτια.


Ερώτηση: Όλοι γνώριζαν για την διαπλοκή της χώρας. Τι λέτε για τα χτυπήματα στον διαγωνισμό και τις απαντήσεις στην Εξεταστική Επιτροπή;

Έχω μιλήσει για τις ευθύνες όλων για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Δεν εξαιρώ την επιχειρηματική ελίτ. Η πραγματικότητα είναι ότι μέρος της επιχειρηματικής τάξης βολεύτηκε με το μοντέλο του κρατικοδίαιτου καπιταλισμού. Ενδιαφέρθηκε κυρίως για τα προσωπικά της συμφέροντα και όχι της κοινωνίας. Ο δικός μας ρόλος είναι να δημιουργούμε ευνοικό περιβάλλον επιχειρηματικής δράσης. Να προστατεύουμε τις ανεξάρτητες αρχές, όπως την επιτροπή Ανταγωνισμού. Δική της δουλειά είναι να εντοπίζει, μονοπώλια και καρτέλ. Δεν είχε συμβεί μέχρι σήμερα. Δουλειά των επιχειρηματιών δεν είναι να συναναστρέφονται με πολιτικούς. Ο διαχωρισμός καλών εργοδοτών κακών εργαζομένων, είναι ξεπερασμένος. Θέλω επιχειρήσεις με κοινωνική δράση, να επιστρέφουν μέρισμα στην κοινωνία. Έκανα έκκληση στην επιχειρηματική κοινότητα να επιστρέψει, για να τους πείσουμε πρέπει να πληρούνται οι προϋποθέσεις.


Ερώτηση: Για τις αντιδράσεις και τους προβληματισμούς στη Θεσσαλονίκη για την ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία;

Να είμαι ξεκάθαρος. Δεν επιτρέπω φωνές ξενοφοβίας και ρατσισμού στη Νέα Δημοκρατία. Μας κάνει να είμαστε προβληματισμένοι για τις δυνατότητες και τις προθέσεις της κυβέρνησης. Είχα την εντύπωση, ότι είχαμε συμφωνήσει εθνική γραμμή, που θα έβαζε σε προτεραιότητα τον διαχωρισμό προσφύγων και μεταναστών και οργανωμένη κατανομή στην ελληνική επικράτεια. Υπάρχουν μεγάλες ευθύνες που βαραίνουν την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό. Εμείς εγείραμε με ερωτήσεις ζητήματα διαχείρισης πόρων για την υποστήριξη προσφύγων. Παραιτήθηκε ο γγ, που κατήγγειλε ότι στη Νορβηγία κοστίζει λιγότερο η στήριξη του πρόσφυγα. Είπε τίποτα ο πρωθυπουργός γι αυτά; Τίποτα.


Ερώτηση: Ποιά είναι η θέση σας για τα εργασιακά και τη δεύτερη αξιολόγηση;

Θεωρώ απαραίτητη γεναία αλλαγή συνδικαλιστικού νόμου. Δεν θεωρώ απαραίτητες τις ομαδικές απολύσεις, δεν θα προσέφερε τίποτα.


Ερώτηση: Είπατε για μείωση ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων. Θα είναι περισσότερα τα έσοδα για τα ταμεία; Πως θα καλυφθούν οι μειώσεις στα ταμεία;

Είμαστε σε αδιέξοδο. Το είχαμε πει στη συζήτηση για το ασφαλιστικό. Η αύξηση εισφορών μετατρέπει την εισφορά σε νέο φόρο και είναι και αναποτελεσματική. Έχουμε φτάσει πια στο σημείο, το άθροισμα της επιβάρυνσης για μια μικρή επιχείρηση, ξεπερνά τις δυνατότητές της. Αφού έχουμε τα πραγματικά δεδομένα, θα προτείνουμε επαναξιολόγηση. Δεν φαίνεται να αποδίδει και δεν θα λύσει και το πρόβλημα των ταμείων. Δεν θα λυθεί ποτέ, αν δεν αλλάξει η σχέση εργαζομένων, προς ασφαλισμένους. Με τη σημερινή εκ των πραγμάτων τα ταμεία δεν θα είναι βιώσιμα.


Ερώτηση: Για την έφοδο των εισαγγελέων στα γραφεία της συζύγου του κ. Στουρνάρα. Οι δηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτη, ήταν διαφορετικές. Οι δικές ανακοινώσεις σφοδρές, πως αισθάνεστε;

Δεν κάναμε αναφορά στην έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη. Κάναμε αναφορά στις διαρροές της κυβέρνησης, που τις συσχέτιζαν με τις αποφάσεις Στουρνάρα για την Άττικά. Ο κ. Στουρνάρας έχει την ευθύνη και έκανε καλά που δεν ενέκρινε το ΔΣ της Άττικα και στη συνέχεια συνέβη, ό,τι συνέβη. Δεν θα σχολιάσω το δικαστικό σκέλος, αλλά οποιαδήποτε παρέμβαση στο έργο του κεντρικού τραπεζίτη είναι απαράδεκτη.


Ερώτηση: Ποιά είναι η δέσμευσή σας απέναντι στους συνταξιούχους;

Θα επαναλάβω την απάντηση που έχω δώσει. Δεν μπορώ να δεσμευτώ πως θα αποκαταστήσουμε τις αδικίες που έχουν γίνει στους συνταξιούχους. Αν επηρεαζόμουν από την άυρα του χώρου θα το έκανα. Έχουμε προβλήματα που θα τα βρούμε μπροστά μας στο ασφαλιστικό. Υπάρχει ακόμα μια μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό που πρέπει να δρομολογήσουμε. Ασφαλιστικό για τη νέα γενιά, που θα κάνει τους νέους εργαζόμενους να αισθάνονται πως οι εισφορές τους δεν πετιούνται σε ένα βαρέλι δίχως πάτο.


Ερώτηση: Γιατί φιλοδοξείτε να γίνεται πρωθυπουργός σε μια μνημονιακή χώρα;

Γιατί έχω απόλυτη εμπιστοσύνη και στον εαυτό μου και στην παράταξη. Πληρώ τις προδιαγραφές για να ηγηθώ της χώρας. Δεν θέλω να γίνω άλλος ένας μνημονιακός πρωθυπουργός, που δεν θα μπορέσει να δώσει οριστική λύση. Εχω απομυθοποιήσει τη γλύκα της εξουσίας. Η εξουσία είναι εργαλείο για να κάνουμε τις ζωές των πολιτών καλύτερες. Να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο μετριότητας και ηττοπάθειας. Είμαστε προκωμένος λαός, που δουλεύει πιο σκληρά και έχει προσδοκίες και που δυστυχώς στο παρελθόν απογοητεύτηκε απο΄την πολιτική του ηγεσία. Να αποκαταστήσουμε σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Η αλήθεια μπορεί να γεννήσει ελπίδα.


Ερώτηση: Για την αγροτική παραγωγή. Σκέφτεστε μείωση φορολογικών συντελεστών στο αγροτικό εισόδημα και μείωση εισφορών στον ΟΓΑ;

Δεν μπορώ να δεσμευτώ για τίποτα περισσότερο από αυτά που είπα χθες. Αν ανακάμψουμε και έχουμε δημοσιονομικό χώρο θα δούμε και πιο τολμηρή και διαφορετική προσέγγιση στη φορολογία εισοδήματος. Είναι σημαντικό να ξεφύγουμε απο΄την επιδοτούμενη καλλιέργεια και να πάμε σε ανταγωνιστικά προϊόντα. Χρειάζεται διαφορετική φιλοσοφία. Η αλλαγή πρέπει να αφορά και στους ίδιους τους αγρότες. Περισσότερα σχήματα συνεργασίας, άθροισμα δυνάμεων. Συναντώ νέους αγρότες που ασπάζονται αυτή τη λογική. Υπάρχει ζήτημα παραγωγικότητας. Να υπάρχει σύνδεση αγροτικής παραγωγής και βιομηχανίας τροφίμων. Να μην υπονομεύουμε και τους ελάχιστους κλάδους που έχει γίνει σοβαρή προσπάθεια, όπως του κρασιού.


Ερώτηση: Ποια είναι η διαφορά της διαπραγματευτικής πολιτικής που θα ασκήσετε στους Θεσμούς;

Απάντηση: Το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε είναι να δηλώσουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι θα υλοποιήσουμε όλες τις προβλεπόμενες μεταρρυθμίσεις. Και όχι μόνο αυτό, αλλά θα κάνουμε κι άλλες. Η υπομονή κερδίζεται βήμα - βήμα και θέλει πολύ δουλειά να κερδηθεί η αξιοποστία που χάθηκε από τον κύριο Τσίπρα και μερικούς γραφικούς υπουργούς. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις. Όχι γιατί είναι υποχρέωση αλλά επειδή τις πιστεύουμε. Τίποτα δε θα είναι εύκολο αλλά αν υπάρχει σχέδιο μπορούμε να το πετύχουμε.


Ερώτηση: Για τα τοπικά μέσα ενημέρωσης

Απάντηση: Πιστεύω στα περιφεραιακά Μέσα υπό την προϋπόθεση ότι είναι υγιείς επιχειρήσεις. Έχουν την ιδιαιτερότητα και το πλεονέκτημα ότι είναι κοντά στις τοπικές κοινωνίες. Υπάρχουν πτυχές στα περιφερειακά Μέσα που θα πρέπει να εξειδικευθούν. Είναι βέβαιο ότι η λογική πρέπει να είναι λογική οικονομικής βιωσιμότητος. Μπορεί να είμαι λίγο αυστηρός αλλά υπήρχε μεγάλη διαπλοκή στα μεγάλα Μέσα και αντιστοίχως μικρή διαπλοκή στα περιφερειακά.


Ερώτηση: Πως βλέπετε να συνεχίζεται το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης; Με ποιον τρόπο θα έχουμε αναθεωρημένη Βουλή;

Απάντηση: Υπάρχει ανάγκη γενναίας συνταγματικής αναθεώρησης. Επεδίωξα και ελάχιστη συναίνεση με τον κύριο Τσίπρα, καταθέτοντας μια τολμηρή πρόταση για αμοιβαία συμφωνία μεταξύ των δύο κομμάτων. Να πετύχουμε δηλαδή την πλειοψηφία των 180 βουλευτών ώστε να αποφασίσουν οι πολίτες. Είναι δίκαιη πρόταση και εμταθέτει την ευθύνη στους πολίτες. Η πρόταση έχει απορριφθεί. Ο κ. Τσίπρας μετέτρεψε την κορυφαία αυτή διαδικασία σε φιέστα. Χρωμάτισε το κρίτιο της Βουλής κόκκινο, προσβάλλοντας τα δημοκρατικά αισθήματα των πολιτών. Η διαδικασία αυτή αφορά στην ίδια τη Βουλή και μόνο αυτή μπορεί να εκκινήσει τη διαδικασία.


Ερώτηση: Έχετε αναφερθεί στον εκλογικό νόμο. Χρειάζονται 200 ψήφοι. Αν δεν τις έχετε, θα πάτε σε εκλογές πάλι την επόμενη μέρα;

Έχουμε δεσμευτεί ρητά και κατηγορηματικά αμέσως μετά την εκλογική νίκη, θα καταθέσουμε ολοκληρωμένη πρόταση για αλλαγή εκλογικού νόμου με μέγιστες συναινέσεις. Ο ίδιος ο Τσίπρας επέλεξε να περιορίσει τις αλλαγές, σ' αυτό που τον ενδιέφερε, να καταργήσει το μπόνους και να κάνει τη ζωή της ΝΔ πιο δύσκολη. Υπάρχουν προτάσεις και σκέψεις για πιο αναλογικό μπόνους. Εμείς θα ξεκινήσουμε αμέσως μετά την εκλογική νίκη, θα καταθέσουμε τη θέση μας και θα επιδιώξουμε να πετύχουμε μέγιστη δυνατή συναίνεση και γιατί όχι να ξεπεράσουμε και το όριο των 200. Το τελευταίο πράγμα που είναι στο μυαλό μου μετά τη νίκη είναι πότε θα γίνουν οι μεθεπόμενες εκλογές.


Ερώτηση: Δεν αναφέρατε χθες Καραμανλή και Σαμαρά, δεν αναφερθήκατε στο Μακεδονικό, ζητήσατε εκλογές, μας είπατε με ποιους θα πάτε και ποιους θα αφήσετε; Γιατί σπάσατε τις σταθερές;

Έκανα μια ομιλία στους παραγωγικούς φορείς και σε όλους τους Έλληνες πολίτες. Στο συνέδριο της ΝΔ αναφέρθηκα στο ρόλο και την προσφορά όλων. Διακρίνω πίσω από το ερώτημα αν υπάρχουν εσωκομματικά ζητήματα, σας διαβεβαιώνω πως δεν υπάρχει κανένα. Με Καραμανλή και Σαμαρά έχουμε τακτική επικοινωνία, δεν το δημοσιοποιούμε. Η παράταξη είναι πιο ενωμένη από ποτέ. Κοιτάμε μπροστά και ζητήματα που αφορούν τις εσωτερικές λειτουργίες, μπορεί να ερεθίζουν τις παραπολιτικές αντένες των δημιογραφων, δεν αφορούν όμως την κοινωνία.


Ερώτηση: Θα βάζατε στόχο η παιδειά να βγει από το μνημόνιο;

Πολλές φορές μέσα στο ίδιο το πρόγραμμα υπάρχει μια στενόμυαλη προσέγγιση για το ποιες είναι σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Αυτή της παιδείας είναι η σημαντικότερη. Δεν μπορεί η παιδεία να συνεχίσει στον κατήφορο που την οδηγεί η κυβέρνηση. Θα έχουμε σε 10 μέρες προ ημερησίας στη Βουλή για την Παιδεία. Θα μιλήσουμε πρωτίστως για το δημόσιο σχολείο. Το Δημόσιο σχολείο ήταν και πρέπει να παραμείνει ο βασικός μηχανισμός κοινωνικής κινητικότητας. Χρειαζόμαστε καλύτερα σχολεία και πανεπιστήμια από αυτά που έχουμε. Οι ανισότητες δημιουργούνται στα πρώτα χρόνια της εκπαίδευσης. Είναι θέμα πρώτης προτεραιότητας της δικής μας πολιτικής. Θέλουμε παιδεία που να μην εξισώνει προς τα κάτω.


Ερώτηση: Πως θα επιχειρηματολογήσετε για να πείσετε τους πολίτες που χαρακτηρίσατε απογοητευμένους, που έχουν εξαπατηθεί πολλάκις, γιατί να πιστέψουν εσάς;

Ένας τρόπος να πείσουμε είναι να παρουσιάσουμε όσο πιο συγκεκριμένα γίνεται τις προτάσεις. Δέχτηκα εισηγήσεις να είμαι πιο τολμηρός σε αυτά που θα πω. Επειδή έχω πλήρη αίσθηση της γεωγραφικής συγκυρίας και των υποσχέσεων από αυτό το βήμα περιόρισα τις δεσμεύσεις μου γι αυτά που μπορώ να εγγυηθώ. Υπάρχει ένα περιθώριο και για μονομερείς ενέργειες. Όταν μειώσαμε φορολογικούς συντελεστές ήταν μονομερής ενέργεια. Είχαμε δίκιο και είχε άδικο η τρόικα. Δεν ξέρω πως μπορώ να πείσω για την ειλικρίνειά μου, αλλά εγώ ξέρω ότι είμαι ειλικρινής.


Ερώτηση: Η κυβέρνηση πρέπει να καταθέσει μεσοπρόθεσμο, ποιά η στάση της ΝΔ αν η κυβέρνηση λυγίσει και συμφωνήσει πλεόνασμα 3,5%

Θα έπρεπε ήδη η κυβέρνηση να το έχει καταθέσει. Το είπα πριν και επαναλαμβάνω. Καταλαβαίνω ότι έχουμε απέναντι δύσκολο διεθνές πεδίο, η συζήτηση όμως για τη μείωση των πλεονασμάτων ακούγεται όχι μόνο από το ΔΝΤ αλλά και από οικονομολόγους σωστά κατά την άποψή μου, πως μια οικονομία όπως η ελληνική δεν μπορεί να παράγει πλεονάσματα ,3,5% για μια δεκαετία. Αυτό είναι κάτι που κατ' ιδίαν μπορεί να το δέχονται κι αυτοί που δεν μπορούν να το πουν. Έχω απόλυτη κατανόηση για εθνικές προτεραιότητες, όμως επιμένω ότι αυτό είναι το σωστό. Ας συμφωνήσουμε ότι αυτός πρέπει να είναι ένας εθνικός στόχος.

Ερώτηση: Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, έχει κάποια ευθύνη για τα γεγονότα εκεί;

Δεν με εκφράζουν οι δηλώσεις του Δημάρχου. Ξενοφοβία και ρατσισμός δεν χωρούν στη ΝΔ. Η θέση της ΝΔ είναι ξεκάθαρη δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Άλλο να κατακρίνουμε δηλώσεις που θεωρούμε λανθασμένες και άλλο να μας στερείται η δυνατότητα να μιλάμε για την αποτυχία διαχείρισης του προσφυγικού από την κυβέρνηση. Δεν αλληθώρισα προς... άλλα κοινά. Θα ασκούμε κριτική στους διαχειριστικούς χειρισμούς.


Ερώτηση: Θα αυξήσετε ΦΠΑ σε εφημερίδες και θεάτρα;

Η συνολική επιβάρυνση με τη δική μας πρόταση θα έχει θετικό πρόσημο για τους πολίτες. Θα έχουμε την ευκαιρία να εξειδικεύσουμε. Βρίσκω ειρωνικό μια κυβέρνηση που έχει προβεί σε τόσο απότομες αυξήσεις.


Το “καρφί” του Μητσοτάκη για τον Πολάκη

«Είχα ξεχάσει ότι το “πολλάκις” είχε και άλλη χροιά, εκτός από τον υπουργό», ανέφερε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας αρχικά σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Ο δημοσιογράφος, ρωτώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ανέφερε: «Έχετε αναφερθεί πολλάκις στον εκλογικό νόμο…». Στην απάντηση του ο Πρόεδρος της ΝΔ σχολίασε: «Είχα ξεχάσει ότι το “πολλάκις” είχε και άλλη χροιά, εκτός από τον υπουργό», εννοώντας τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη.

Δείτε το απόσπασμα:
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

14 σχόλια :

 1. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ,ΚΙΧ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΕΚ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙΤΕ...

  ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΞΕΚΟΛΛΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΜΗΝΥΘΕΙ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΑ,ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗ ΜΟΙΡΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΧΑΣΙΜΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ...

  Η "ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ" ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΙΔΙΩΤΕΣ,ΟΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΟΥΝ,ΒΟΥΛΗ,ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΠΛΕΟΝ,ΜΟΝΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ,ΔΗΜΟΣΙΟ,ΣΤΡΑΤΟΣ,ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ,ΔΡΟΜΟΙ,ΛΙΜΑΝΙΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΚΛΠ,ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΤΑΝ ΓΕΝΝΗΘΟΥΝ ΑΦΜ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΤΟ ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗΝ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ,ΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΜΑΣ ΜΕ ΝΟΜΟ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΓΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ..

  ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΟΠΩΣ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ,ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΑΣ ΜΟΝΑΧΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ,ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ...!!!!!
  ΑΜΦΙΒΑΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?? ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ…!!!!

  ΦΕΚ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ…
  (ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ)
  https://scontent.fath3-2.fna.fbcdn.net/hphotos-xfl1/t31.0-8/11167801_1763872723836232_3473335247888286093_o.jpg

  Η ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ. ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΠΛΕΟΝ,ΑΦΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΟΡΟ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ,ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΚΕΝΤΡΑ..ΞΕΚΟΛΛΗΣΤΕ ΤΩΡΑ...!!!!

  Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΜΟΝΑΧΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΘΕΣΜΟΣ,ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΣ ΠΑΡΑΓΩΝΤΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΧΩΡΑ,Η ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΑΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΥΝΗΘΕΙ..

  ΜΙΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...

  ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ..
  https://www.facebook.com/panos.sozos/videos/vb.1611729265/10207147714763852/?type=2&theater

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΣΕ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ Ο ΣΒΕΡΚΟΣ ΣΟΥ ΡΕ ΓΕΛΟΙΕ ΚΑΡΠΑΖΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑ ΤΟΥ ΨΩΡΡΑ;
   ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΑ ΣΤΟ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΓΥΦΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΑΤΖΗΣ ΑΦΡΑΓΚΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ;

   Διαγραφή
  2. 10.34 ΕΒΡΑΙΚΗ ΣΑΥΡΑ ΔΩΡΑΚΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ...!!!

   ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΕΓΓΡΑΦΟΥ. ΤΣΙΠΡΑΣ:

   http://alfeiospotamos.gr/wp-content/uploads/2016/07/Screenshot-11-1.png

   «Σας διαβιβάζουμε την εξώδικη δήλωση του κ. Αρτέμη Σώρρα,λόγω αρμοδιότητας»
   (Προς: ΥΠ.ΟΙΚ. , Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων , Γενική Δ/νση Φορολογικής Διοίκησης.)
   ----------------------------
   (ΕΔΩ Η ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΩΡΡΑ(συγνωμη κυριου Σωρρα))ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΛΛΗΝΕΣ...
   http://alfeiospotamos.gr/?p=22804

   ΤΩΡΑ ΚΑΖΑΡΙΑ ΞΑΝΑΠΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ,ΑΝΤΕ ΝΤΕΕΕΕΕ...!!!

   ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΥΡΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΝΟΜΟ ΝΑ ΛΕΝΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ...

   ΔΗΛΑΔΗ ΥΒΡΙΔΙΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΑ ΕΧΕΙ ΧΑΜΕΝΑ,Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΤΟ ΙΔΙΟ,ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΛΠ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ "ΚΥΡΙΟ" ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ,ΤΑ 600 ΔΙΣ$ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΑ 2.3 ΤΡΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΝΤΟΛΗ ΘΕΛΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΛΒΕΤΙΑ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ..!!!

   ΟΜΩΣ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΦΤΙΑΞΑΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ. ΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΑΣ ΣΤΑΘΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΛΜΑΕΙ ΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ...

   Διαγραφή
  3. ΠΑΡΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙΣ ΑΝΑΛΑΦΡΑ..!!

   ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΤΗΝ ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΟΠΟΥ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ Ε.ΣΥ. ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ…

   «Κλείνοντας , θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι τα προιόντα σας έχουν αποπληρωθεί».!!

   ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ...!!!!

   http://alfeiospotamos.gr/?p=25159

   Διαγραφή
  4. καλά μόνο ο Αλέξης θα λέει ψέματα, δεν μπορεί άλλος, έτσι εμφανίστηκαν και άλλοι παπατζήδες με χρήματα δις δολάρια που θα μας δώσουν στο μέλλον

   Διαγραφή
 2. εχει δικιο σημερα περναγα απο το ελληνικο και το ειδα αδειο ολοι οι επενδυτες ειχαν φυγει δεν υπηρχε κανενας!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΜΕ 28% ΦΟΡΟΛ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΚΑΙ 75% ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΦΟΡΟΥ ΕΠΙ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑΡΘΟΥΝ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ,ΕΝΩ ΣΟΛΗ ΤΗΝΝ ΕΥΡΩΠΗ Ο ΦΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΞΥ 7 ΚΑΙ 10 % ΠΟΣΑ ΠΤΥΧΙΑ ΕΙΠΑΜΕ ΕΧΕΤΑΙ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΑΡΒΑΝΤ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΜΠΑΚΑΛΙΚΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΘΗΤΑΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΚΑΛΑ ΡΕ ΚΟΥΛΗ ΕΣΥ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΤΩΡΑ ΗΡΘΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΠΟΛΥ ΨΕΜΑ .60 ΧΡΟΝΙΑ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ ΔΙΟΙΚΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΗΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΦΥΓΗΣ ΟΠΩΣ ΕΦΥΓΕ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΤΟΝ ΜΠΕΡΔΕΨΕς ΡΕ ΦΙΛΕ, ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ !!!

   Διαγραφή
 5. ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΜΟΛΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΣΗ ΤΟ ΒΟΣΚΟΤΟΠΙ TV, ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ, ΓΙ' ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΑΦΟΥ ΤΟ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΘΑ ΒΟΥΙΖΕΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ, ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΒΟΥ ΒΟΥ ΒΟΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Αριστερά = φτώχεια, αυταρχισμός, συντήρηση, αμορφωσιά, αναξιοκρατία, μαρασμός, συντήρηση, φόβος, φθόνος, οπισθοδρόμηση, προπαγάνδα, λάσπη, τραμπουκισμός, απόγνωση. Παντού στον κόσμο, πάντα στην ιστορία. B. Κορέα με N. Κορέα, A. Γερμανία με Δ. Γερμανία, Βενεζουέλα με Κόστα Ρίκα, ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ρε φίλε γιατί τον κράζεις, δηλάδή μόνο ο Αλέξης έχει δικαίωμα να λέει ψέματα, δεν κατάλαβα, άλλος δεν έχει δικαίωμα να παραμυθιάζει τον λαό

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. βεβαια και εχει ντεμοκρασυ δεν εχουμε?

   Διαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]