ΤΙ ΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ, ΔΗΜΗΤΡΗ Α.; ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ;;;

ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΚΑΙ ΛΕΓΕΙΝ…




Γράφει ο Κυανούς Ουρανός

Διαβάζοντας το άρθρο του Δημήτρη Α.  και την παραπομπή προηγουμένου άρθρου ΕΦΡΙΞΑ. Ειδικά εκεί που αναφέρεται (2ον άρθρο) εις τον

Προφητευόμενον, ο οποίος “κομπάζει” (δικό μου το “κομπάζει”) :

«Από γυναίκα γεννήθηκε και η Παναγία και ο Χριστός. Άρα ούτε η Παναγία, ούτε ο Χριστός ξεπερνούν σε αγιότητα τον προφητευόμενο βασιλέα Ιωάννη. Είμαι, πράγματι, πνευματικά ανώτερος της Θεοτόκου Μαρίας. Ως προς τον Χριστό δεν είμαι ούτε ανώτερος, ούτε κατώτερος. Είμαι πνευματικά ίσος με τον Χριστό. Το να ήμουν ανώτερος θα ήταν αδιανόητο, αφού ο Χριστός αποτελεί το απόλυτο όριο αγιότητας»

Τι να καθίσω να αναλύσω ο,τιδήποτε άλλο πέραν αυτής της ύβρεως προς την Υπεραγία Θεοτόκον και τον Κύριον ημών Ιησού Χριστόν; Θλιβερόν είναι, κάποιος προσπαθών να φανεί θεοσεβής να καταντά σε τέτοιο σημείο φασισαϊκής υποκρισίας (ναι είναι ΔΗΜΗΤΡΗΣ. Α : ΤΟ ΒΑΡΥ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟ ΤΩΝ ΥΒΡΕΩΝ μήπως συνέλθει, όπως ο ίδιος τα γράφει…).

Λοιπόν για να ορθοτομήσουμε τα θέματα :

1 – Κανείς δεν δύναται να υπερβεί την Αγιότητα της Υπεραγίας Θεοτόκου, της Υψηλοτέρας των Ουρανών και Υπερτέρας των Αγγέλων! ΚΑΝΕΙΣ !!!

Ακούς Δημητράκη Α; Ουδείς δύναται να την υπερβεί, αφού ουδείς δώρισε ανθρώπινο σώμα εις τον Σωτήρα μας κι ουδείς υπήρξε κατοικία του Σωτήρος, πέραν της απαθούς συλλήψεώς της.

2 – Αφού ουδείς δύναται να υπερβεί την Αγιότητα της Θεοτόκου ασφαλώς κι ουδείς δύναται να υπερβεί την Αγιότητα του Χριστού, του μόνου πραγματικά Αγίου, του απείρου, του στόχου αγιότητος όλων των ανθρώπων.

Ακούς Δημητράκη Α; Ποιός γεννήθηκε αναμάρτητος, απαλλαγμένος του προπατορικού αμαρτήματος όπως ο Χριστός, για να τολμά να συγκριθεί μαζί του; Για ποιόν άλλον είπεν ο Πατήρ Θεός : «Οὗτος ἐστίν ὁ υἱός μου ὁ ἀγαπητός, ἐν ᾧ εὐδόκησα»; Μήπως ακούστηκε ποτέ άλλοτε η φωνή του Πατρός;

3 – Οι άγιοι εν ζωή δεν έχουν καμμίαν απολύτως δύναμιν, όπως οι ίδιοι το ομολογούν. Γενικά πάντες είμαστε ένα απόλυτο ΤΙΠΟΤΑ. Οι ίδιοι οι άγιοι ομολογούν ότι ο Χριστός τους παρέχει την δύναμιν. 

Απλούστατος ο λόγος : όποιος ζει επί γης είναι τρεπτός, ανά πάσα στιγμήν είναι δυνατόν να εκπέσει της Θείας Χάριτος, όπως επανειλλημένως έχει συμβεί. Θα αναρωτηθεί κάποιος πως γίνονται τα θαύματα των αγίων; 

Μα πολύ απλά, όπως οι ίδιοι το ομολογούν : με προσευχή προς τον Θεόν, ο Οποίος (εκτιμών τον πνευματικόν αγώνα των αλλά και το καλόν του ανθρώπου για τον οποίον παρακαλούν) μέσω των αγίων κάνει το θαύμα. Δύναται ο άγιος να γνωρίζει ποίον είναι το καλόν του ανθρώπου; Μόνον ο Παντογνώστης το γνωρίζει και είναι βασικότατον κριτήριον εκτελέσεως του θαύματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ
ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ



loading...