Μπολσονάρου: Ανέβασε βίντεο που μάχεται με «ύαινες» δηλαδή τον ΟΗΕ, τις ΜΚΟ, τα ΜΜΕ, πολιτικά κόμματα…

Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου μοιράστηκε μέσω Twitter χθες Δευτέρα ένα βίντεο στο οποίο μετενσαρκώνεται σε λιοντάρι που καταδιώκουν ύαινες, που κατ’ αυτόν αντιπροσωπεύουν τα κόμματα — συμπεριλαμβανομένου και του δικού του… — τις ΜΚΟ, τα ΜΜΕ, ακόμα και τον ΟΗΕ.

Η ανάρτηση, την οποία είδαν πολλές χιλιάδες χρήστες του ιστότοπου, κατέβηκε πάντως από τον επίσημο λογαριασμό του αρχηγού του Κράτους λίγες ώρες αργότερα.

Στο βίντεο, μοντάζ αποσπασμάτων ενός ντοκιμαντέρ του BBC για τα άγρια ζώα, η λεζάντα «πρόεδρος Μπολσονάρου» εμφανίζεται πλάι στην εικόνα ενός λιονταριού που περιπλανιέται στη σαβάνα.

Το λιοντάρι περικυκλώνουν κατόπιν πολλές ύαινες· στο βίντεο που μεταφορτώθηκε στον λογαριασμό του προέδρου της Βραζιλίας, τους είχαν προστεθεί λογότυπα οργανισμών ή θεσμών που απεχθάνεται ο ακροδεξιός πολιτικός.

Ανάμεσα σε αυτά τα λογότυπα ήταν αυτά παρατάξεων της αντιπολίτευσης, συμπεριλαμβανομένου του PSL, το οποίο ο Μπολσονάρου παρότι μέλος του απειλεί να εγκαταλείψει, εν μέσω σφοδρής εσωκομματικής σύγκρουσης.

Σε άλλες ύαινες ο παραγωγός του βίντεο φοράει με υπέρθεση τα λογότυπα εφημερίδων, όπως οι Folha de S. Paulo και O Estado de S. Paulo, αλλά και τηλεοπτικών σταθμών, όπως ο Globo, ο μεγαλύτερος της χώρας. Ο λέων Μπολσονάρου εξάλλου μάχεται με θεσμούς όπως το Ανώτατο Δικαστήριο ή η εθνική σύνοδος των επισκόπων της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας. Ανάμεσα στις ύαινες συγκαταλέγονται επίσης κατά το ίδιο βίντεο ο ΟΗΕ, αλλά και η οικολογική οργάνωση Greenpeace, η οποία στηλιτεύει συχνά την πολιτική του για το περιβάλλον.

Στις αρχές του Σεπτεμβρίου, η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Μισέλ Μπατσελέτ, πρώην πρόεδρος της Χιλής, έκανε λόγο περί συρρίκνωσης «του δημοκρατικού χώρου» στη Βραζιλία.

Στο τέλος αυτού του βίντεο, διάρκειας 85 δευτερολέπτων, που μεταφορτώθηκε στον ιστότοπο του προέδρου Μπολσονάρου έναν χρόνο ακριβώς μετά την εκλογική του νίκη, το λιοντάρι καταφέρνει να τρέψει τις ύαινες σε φυγή.

Αυτή ακριβώς τη στιγμή προβάλλεται το μήνυμα «πρέπει να υποστηρίζουμε τον πρόεδρό μας μέχρις εσχάτων και όχι να του εξαπολύουμε επιθέσεις. Υπάρχουν ήδη αντίπαλοί του που το κάνουν αυτό».

Δείτε το βίντεο: 

loading...