Ράγισαν καρδίες! Πατέρας Σμηναγού Σήφη Αναστασάκη: Το τηλεφώνημα που άλλαξε τη ζωή μας (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Λίγες ώρες μετά την τελετή ονοματοδοσίας οδού της Αμμουδάρας σε οδό Σμηναγού Σήφη Αναστασάκη, ο πατέρας του Στέφανος, μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και στον Κώστα Συλιγάρδο για τη μαύρη μέρα που το τηλέφωνο χτύπησε για να μάθουν τα τραγικά νέα, και ενώ η νύφη του ήταν έγκυος στον 7ο μήνα.
Ο Σμηναγός έχασε τη ζωή στις 29 Αυγούστου 2010, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης της 340 Μοίρας στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, δυτικά της νήσου Χρυσή.

Συγκινημένος ο κ. Στέφανος Αναστασάκης μιλά για το πρώτο τηλεφώνημα συναδέλφου του Σήφη, που τον διαβεβαίωνε ότι ήταν ζωντανός, ωστόσο λίγο αργότερα ήρθε η επιβεβαίωση της κακής είδησης: Ο Σμηναγός παρελήφθη ζωντανός από το σημείο του ατυχήματος, αλλά εξέπνευσε λίγο αργότερα, υποκύπτοντας στα συντριπτικά κατάγματα, την ακατάσχετη αιμορραγία και μετά από τρεις ανακοπές.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, ο άτυχος Σμηναγός έχασε τη ζωή του για τρία δέκατα του δευτερολέπτου: τόσο νωρίτερα έπρεπε να εκτοξευτεί το κάθισμα του αεροσκάφους, προκειμένου να μην κόψουν τα θραύσματα τους ιμάντες που ανοίγουν το αλεξίπτωτο.
«Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον» απάντησε ο κ. Αναστασάκης ερωτηθείς, αν θα προσπαθούσε να αλλάξει την απόφαση του γιου του να ενταχθεί στην Πολεμική Αεροπορία.

Ακούστε τη συνέντευξη:

Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]