Να γιατί ο Σόιμπλε χτυπά τους Έλληνες εφοπλιστές!

Τώρα αποκαλύπτεται γιατί ο κύριος Σόιμπλε έχει ένα διαρκές μένος κατά της ελληνικής ναυτιλίας και του ελληνικού εφοπλισμού. Συχνά πυκνά ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας
φέρεται κατά της ελληνικής ναυτιλίας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πλήττει τον ευρωπαϊκό ανταγωνισμό γιατί οι Έλληνες εφοπλιστές δεν φορολογούνται όσο θα έπρεπε.

Τα συγκριτικά στοιχεία βέβαια, αποδεικνύουν ότι οι φοροαπαλλαγές της ελληνικής ναυτιλίας είναι αντίστοιχες με τα διεθνή δεδομένα. Η Γερμανία, η οποία θέλει να επιβάλλει ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομική κυριαρχία, δεν εξαιρεί από τις προσπάθειες της και τη ναυτιλία. Έτσι έχει προσπαθήσει να δώσει κίνητρα για να δημιουργήσει τον δικό της εμπορικό στόλο.

Όπως όμως αναφέρουν τα στοιχεία παρά τα όποια κίνητρα, οι Γερμανοί εφοπλιστές δεν έχουν καταφέρει να πλησιάσουν τον ελληνικό εφοπλισμό που κρατά τα σκήπτρα σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Τώρα αποκαλύπτεται ότι η γερμανική ναυτιλία πατά με γυάλινα πόδια, καθώς έχει υπέρογκο δανεισμό, εν μέσω μάλιστα κρίσης και ύφεσης.

Η ναυτιλιακή βιομηχανία αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη ύφεση από ποτέ, καθώς το διεθνές εμπόριο επιβραδύνεται, όταν περίπου το 90% του παγκόσμιου εμπορίου μεταφέρετε δια θαλάσσης.

Σύμφωνα με το Reuters οι γερμανικές τράπεζες είναι πίσω από το 1/4 των συνολικών δανείων που έχουν λάβει οι ναυτιλιακές εταιρείες. «Οι γερμανικές τράπεζες έχουν χορηγήσει δάνεια 100 δισ. δολ. στις ναυτιλιακές εταιρείες, ενώ το σύνολο των δανείων από όλες τις τράπεζες ανέρχεται στα 400 δισ. δολ.» δήλωσε ο Dagfinn Lunde πρώην στέλεχος της γερμανικής DVB Bank.

Οι συνέπειες είναι δραματικές για τις γερμανικές τράπεζες, που έχουν χορηγήσει δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια ως δάνεια σε ναυτιλιακές εταιρείες. Ωστόσο, η επιδείνωση των συνθηκών έχει φέρει κάποιους εφοπλιστές στο σημείο να αδυνατούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους, γεγονός που καθιστά αδύνατον για πολλές τράπεζες να δουν πλήρη απόδοση των επενδύσεών τους. Κάτι που θα μπορούσε να τις αναγκάσει να πουλήσουν το χρέος σε distress funds ή να διαγράψουν κάποια από τα δάνεια τους.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. και οι εφοπλιστες την τυχη των καναλιων θα εχουν,θα τους κλεισουν στα αμπαρια και οποιος πληρωσει περισοτερα θα γινει εφοπλιστης,οι υπολοιποι στην ψαραγορα για ψαραδες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]