Νέα πρόκληση Μπαχτσελί: “Σήμερα εμφανίζονται μπροστά μας εκείνοι που ρίχτηκαν χθες στη θάλασσα της Σμύρνης” (βίντεο)

O Τούρκος δεν έχει άλλο φίλο πέρα από τον Τούρκο

Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις για τους Έλληνες και την Κύπρο προέβη την Τρίτη ο εθνικιστής ηγέτης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Μιλώντας στην κοινοβουλευτική του ομάδα, ο αρχηγός του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης αναφέρθηκε πρωτίστως στη συνθήκη της Λωζάνης, λέγοντας ότι αποτελεί την εγγύηση της Ανατολίας, έκανε λόγο για «γενοκτονία» στο Μοριά το 1821 και χαρακτήρισε τους Ελληνοκύπριους «φασίστες ρατσιστές» όπως αναφέρει η Μαρία Ζαχαράκητου στο ethnos.gr.

«Πριν από τη Λωζάνη, η πρώτη στάση ήταν η συνθήκη των Σεβρών, πριν από αυτή ο πόλεμος των Δαρδανελίων. Αυτοί που εμφανίζονται σήμερα μπροστά μας πάλι είναι εκείνοι που εκδιώχθηκαν χθες από τα Δαρδανέλια, αυτοί που εμφανίζονται σήμερα μπροστά μας πάλι είναι εκείνοι που ρίχτηκαν χθες στη θάλασσα της Σμύρνης. Ποτέ δεν θα υπομείνουμε ταπείνωση, ποτέ δεν θα ανεχτούμε τη λεηλασία της ύπαρξης του έθνους μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

O Τούρκος δεν έχει άλλο φίλο πέρα από τον Τούρκο

Στην ομιλία του ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί παραδέχτηκε ότι ο Τούρκος δεν έχει άλλο φίλο πέραν από τον Τούρκο. «Έχει ακουστεί κάποιος υπηρέτης του Αλλάχ να έχει καταδικάσει σφόδρα τη γενοκτονία του 1821 στο Μοριά; Είδατε ο Πάπας, ο οποίος επισκέφθηκε το Ιράκ την πρώτη εβδομάδα αυτού του μήνα, να πει μία λέξη για τα δικαιώματα των Τουρκομάνων; Αντέδρασε στο παραμικρό ή επέκρινε την παγκόσμια εκμετάλλευσης και δουλεία; Το έχουμε πει πολλές φορές και το ξαναλέμε. Ο Τούρκος δεν έχει άλλο φίλο πέρα από τον Τούρκο. Το ίδιο ήταν χθες, το ίδιο και σήμερα. Όταν η Δύση λέει μουσουλμάνος, αυτό που καταλαβαίνει είναι Τούρκος».

Φασίστες οι Ελληνοκύπριοι

Σκληρές εκφράσεις χρησιμοποίησε ο Τούρκος πολιτικός και για την Κύπρο. «Για αυτό, στη Λεμεσό, ζωγράφισαν έναν σταυρό στους τοίχους ενός τζαμιού και έγραψαν «θάνατος στους Τούρκους».

Στη νότια Κύπρο, στην πόλη της Λεμεσού ποια είναι βασικά η διαφορά αυτών που έγραψαν σε τοίχο τζαμιού «θάνατος στους Τούρκους» με τους φασίστες ρατσιστές; Εκείνοι που εκμεταλλεύονται τους εθνικούς μας όρκους και την αφοσίωση, είναι εκείνοι που μπαίνουν στην ουρά για να κάνουν αντικείμενο των βρώμικων σχεδίων τους την τουρκική ταυτότητα. Πλέον δεν έχουμε χρόνο να χάνουμε με ευχές και στεναχώριες. Το τουρκικό έθνος έχει ξανά τη δυνατότητα να κατακτήσει το παγκόσμιο πνεύμα», υποστήριξε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Για τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης είπε ότι οι συζητήσεις έχουν λάβει λυπηρές διαστάσεις «λες και η βία κατά των γυναικών θα παραμείνει ατιμώρητη. Αυτή η ανεύθυνη και ύπουλη προπαγάνδα τροφοδοτείται συστηματικά», συμπλήρωσε. Σύμφωνα με τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί, για τη βία των γυναικών φταίει και η… τηλεόραση.

Όπως σημείωσε, «η μείωση της βίας κατά των γυναικών από την τηλεόραση είναι επείγουσα ανάγκη και η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες», επομένως η απόσυρση της υπογραφής ήταν η σωστότερη και καταλληλότερη απόφαση.

loading...