Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016

Καμμένος κατά Ερντογάν: Οι φωνές που ακούει είναι των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Απάντηση σε υψηλούς τόνους στον πρόεδρο της Τουρκίας Rejep Tayip Erdogan για τις προκλητικές του δηλώσεις περί της ανάγκης αναθεώρησης της συνθήκης της Λωζάνης έδωσε ο Πάνος Καμμένος.Ο υπουργός Άμυνας τόνισε ότι τέτοιου είδους δηλώσεις δεν βοηθούν τη συμβίωση των δύο λαών αλλά αντιθέτως οδηγούν σε επικίνδυνους δρόμους.

«Αντιλαμβάνεται πλέον όλος ο κόσμος, ότι η προσπάθεια που κάνει ο κ. Ερντογάν είναι να μετατρέψει την Τουρκία σε ένα θεοκρατικό κράτος, αμφισβητώντας οποιαδήποτε αλλαγή έκανε ο Κεμάλ Ατατούρκ, λόγω του εσωτερικού του μετώπου.

Θα τον καλούσα, όμως, να προσέξει ιδιαίτερα όταν ακούει φωνές από τα παράλια της Μικράς Ασίας στα ελληνικά νησιά, γιατί αυτές οι φωνές ήταν ελληνικές, ήταν φωνές Ιώνων, ήταν οι φωνές των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, που προϋπήρχαν εκείνων που σφαγίασαν τον Ελληνισμό.

Τέτοιου είδους αναφορές δεν βοηθούν στη συμβίωση των δύο λαών και η προσπάθεια αμφισβήτησης διεθνών συνθηκών οδηγεί σε επικίνδυνους δρόμους. Θα του σύστηνα να μην τους ακολουθήσει» υποστήριξε ο κ.Καμμένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου