Για σιγά ρε Φίλη... κατηγορείς την Εκκλησία για τον ρόλο της στην κατοχή και μετά λες έλα να συζητήσουμε?

Εκμεταλλεύεσαι την μεγαλοψυχία της Εκκλησίας - οποιοσδήποτε άλλος θα σε είχε στείλει στα δικαστήρια με
αυτές τις αθλιότητες. Λίγα τα ψωμιά σας ακόμη, μπορεί να "ξεχειλώνετε την αριστερή παρένθεση" όσο είστε γαντζωμένοι στη εξουσία, αλλά φτιάχνετε ένα κατηγορητήριο που προκαλεί ίλιγγο...

αναγνωστης
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

 1. εκτακτη ειδηση διαβαστε....

  http://attikanea.blogspot.gr/2016/09/blog-post_263.html
  -------------------------------------------------------------------

  Αυτός είναι ο Αρχιεπίσκοπος Ρωμανίας (του Σώρρα) !!! (Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΑΤΕΩΝΑ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΩΣ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ;;;;;)


  Ρε τι ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΤΟΙ;;;

  ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΑΜΕΣΩΣ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΑΡΧΗΣ.

  ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ... ΧΡΗΖΕΙ ΑΜΕΣΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΘΕΣΜΩΝ.


  Καλλιόπη Σουφλή

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΤΕΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΝΕ ΚΟΥΒΑΛΗΘΕΙ
  ΚΥΡΙΕ ΦΙΛΗ ΔΕΝ ΠΑΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΨΩΡΡΑΣ ΠΑΠΑΖΟΥΜΠΟΥΡΛΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΥΣΤ ΟΥΣΤ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΠΑΡΕ ΤΟΥΣ ΠΑΤΣΑΔΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΑΛΙΟ ΣΚΑΤΟΓΕΡΕ ΦΑΙΝΕΣΑΙ ΑΠ ΤΗΝ ΓΛΟΙΩΔΗ ΦΑΤΣΑ ΣΟΥ ΤΙ ΕΙΣΑΙ.ΣΙΧΑΜΕΡΟΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΕΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΠΛΑΓΙΑΖΕΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Η εκκλησία της Ελλάδος με τις μονές είναι μία τεράστια οικονομική επιχείρηση.
  Εκτάσεις εκατοντάδων χιλιάδων στρεμμάτων, αστικά ακίνητα και οικόπεδα, μισθώματα, μετοχές Εθνικής και άλλων τραπεζών, καταθέσεις, repos, κληροδοτήματα, επιχορηγήσεις από το δημόσιο, "τυχερά", έρανοι και δωρεές (από αφελείς), παγκάρια, δίσκοι, "φιλόπτωχα" ταμεία.

  Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά,
  μισθοδοτούνται και συνταξιοδοτούνται με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων.

  Η απληστεία των ρασοφόρων κηφήνων δεν έχει όρια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Οι Μονές του Αγίου Ορους κράτησαν και απέναντι στη γερμανική κατοχή την ίδια δουλική στάση που είχαν επιδείξει και στους Οθωμανούς.
  Οπως έσπευσαν τότε να προσκυνήσουν τον Σουλτάνο, εξασφαλίζοντας την εύνοιά του για να μην κινδυνεύσουν τα κεκτημένα προνόμιά τους, έτσι και το 1941 βιάστηκαν να ταχθούν με το μέρος του Χίτλερ.
  Σε επιστολή που έστειλαν στον Χίτλερ οι μοναχοί ονομάζουν "ευεργέτες" και "κηδεμόνες" τους διαδόχους των Βυζαντινών, δηλαδή τους Οθωμανούς,
  ενώ από τις διάφορες εθνότητες που κατονομάζονται παραλείπεται η ελληνική!
  Η επιστολή φέρει ημερομηνία 26 Απριλίου 1941. Γράφτηκε δηλαδή μια μέρα προτού μπουν οι Γερμανοί στην Αθήνα. Γράφουν στον Χίτλερ:

  «Το Αγιον Ορος, Εξοχώτατε, συνέστη εις Πανορθόδοξον μοναχικήν πολιτείαν, εις ην ανέκαθεν διαβιούν εν αγαστή ομονοία μοναχοί ακωλύτως προσερχόμενοι από διάφορα ορθόδοξα Εθνη, κατά τον Θ' μ.Χ. αιώνα, πνευματικώς μεν εξαρτωμένων από του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, πολιτικώς δε αυτοδιοικούμενον υπό της Ιεράς Συνάξεως των Αντιπροσώπων των Είκοσιν Ιερών και Κυριάρχων Μονών και πολιτειακώς υπαγομένων υπό την προστασίαν και κηδεμονίαν των Βυζαντινών Αυτοκρατόρων και των διαδόχων Αυτών.

  Το Αυτονομιακόν τούτο πολίτευμα περιεθριγκώθη δι' αλλεπαλλήλων τυπικών και Χρυσοβούλων των ιδρυτών και ευεργετών των Ιερών μονών Βυζαντινών Αυτοκρατόρων Βασιλείου του Μακεδόνος (882), Ιωάννου Τσιμισκή (972), Κωνσταντίνου Μονομάχου (1046), Στεφάνου Δουσάν (1346) και άλλων Σλαύων, Ουγγροβλάχων Ηγεμόνων και των μετέπειτα Σουλτανικών Φιρμανίων τελευταίως δε υπό του Καταστατικού Χάρτου του 1926, ούτινος δύο αντίτυπα εσωκλείομεν.

  Το ουτωσί καθιερωθέν προνομιακόν καί αυτοδιοίκητον καθεστώς του Ιερού τούτου Τόπου, αποτελέσαν αντικείμενον συζητήσεων και επικυρώσεων διαφόρων διεθνών συνθηκών περιεθριγκώθη τέλος, διά του 62ου άρθρου της Βερολινείου συνθήκης του έτους 1878, έχοντος ούτω, οι μοναχοί του Ορους Αθω οθενδήποτε και αν κατάγωνται θα διατηρήσωσι τα κτήματα και τα πρότερα αυτών δικαιώματα και θ' απολαύωσιν, άνευ ουδεμιάς εξαιρέσεως, πλήρους ισότητος δικαιωμάτων και προνομίων.

  Των εν Αγίω Ορει ενασκουμένων Μοναχών, ανεξαρτήτως τόπου προελεύσεως και Εθνικότητος, σκοπός και αποστολή καθ' όλον τον υπερχιλιετή βίον του Αγίου Ορους, υπήρξεν η διατήρησις, προαγωγή και εξασφάλισις των Ιερών αυτού σκηνωμάτων, η διά της ακαταπονήτου φιλεργίας των εν αυτώ ενασκουμένων μοναχών καλλιέργεια της τε εκκλησιαστικής και κλασσικής φιλολογίας και καλλιτεχνίας, ο ασκητικός βίος και η διηνεκής προσευχή υπέρ του σύμπαντος κόσμου.


  Την διατήρησιν του καθεστώτος τούτου της αυτονόμου μοναχικής πολιτείας, ικανοποιούντος πλήρως άπαντας τους εν Αγίω Ορει ενασκουμένους ανεξαρτήτως εθνικότητος Ορθοδόξους μοναχούς και εναρμονιζόμενοι προς τον σκοπόν και την αποστολήν αυτών, παρακαλούμεν και ικετεύομεν θερμώς την Υμετέραν Εξοχότητα όπως αναλάβη υπό την υψηλήν προστασίαν και κηδεμονίαν Αυτής.

  Τον Βασιλέα των Βασιλευόντων και Κύριον των Κυριευόντων εξ όλης ψυχής και καρδίας ικετεύοντες, όπως επιδαψιλεύση τη Υμετέρα Εξοχότητι υγείαν και μακροημέρευσιν επ' αγαθώ του ενδόξου Γερμανικού Εθνους".

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]