Ικανοποίηση ξενοδόχων από την πρωτοβουλία Κουντουρά

«Ανοίγει» η αγορά για νέες επενδύσεις στον τουρισμό Αποτέλεσμα εικόνας για ρέτσος κουντουρα..
 Στην κατάργηση του καθεστώτος των περιοχών ελέγχου τουριστικής ανάπτυξης, που ίσχυε από το 1986, προχώρησε το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, με υπουργική απόφαση της αν. υπουργού κ. Ελενας Κουντουρά. Πρόκειται για απόφαση που δίνει οριστική λύση στην εξάλειψη των προβλημάτων λειτουργίας, επαναλειτουργίας και αναβάθμισης των τουριστικών καταλυμάτων στις περιοχές αυτές. Σημειώνεται ότι η σχετική απόφαση δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ της 9ης Σεπτεμβρίου.

  Την ίδια ώρα πάντως κύκλοι της αγοράς σημειώνουν ότι μέσω της εν λόγω απόφασης παρατείνεται το καθεστώς ανομίας στα μικρά καταλύματα από την Πολιτεία δημιουργώντας συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού. Οπως τονίζουν, η εν λόγω απόφαση σε συνδυασμό με την έλλειψη χωροταξικού στον τουρισμό διαμορφώνει ένα ζοφερό περιβάλλον για τη διενέργεια υψηλής εμβέλειας επενδύσεων, οι οποίες επιδιώκουν να γνωρίζουν εκ των προτέρων τους κανόνες του παιχνιδιού.

  Σύμφωνα με το υπουργείο, η κατάργηση της εν λόγω απόφασης του 1986 κρίθηκε επιβεβλημένη λόγω του αναχρονιστικού της χαρακτήρα καθώς βρισκόταν σε απόλυτη δυσαρμονία με τη σημερινή πραγματικότητα στην τουριστική αγορά και ήταν εντελώς ξένη με το πνεύμα των μεταγενέστερων ρυθμίσεων και με τις τάσεις που διαμορφώνονται στον κλάδο.

  Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι με τη νέα απόφαση δίδεται πλέον διέξοδος σε χιλιάδες λειτουργούσες και αδειοδοτημένες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, κατηγορίας 1, 2, και 3 αστέρων, που βρίσκονταν εντός των περιοχών αυτών, για να εκσυγχρονιστούν, να αναβαθμιστούν ποιοτικά και να έχουν τη δυνατότητα ένταξης σε αναπτυξιακά και χρηματοδοτικά προγράμματα του ΕΣΠΑ.

  Επίσης, το υπουργείο επισημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος για την επαναλειτουργία ξενοδοχείων που για διάφορους λόγους είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας, για τα οποία έχει διαπιστωθεί σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον κυρίως σε αστικές περιοχές και των οποίων την επαναλειτουργία εμπόδιζε η διατήρηση του καταργούμενου καθεστώτος. Αντίστοιχα, τη δυνατότητα αναβάθμισης αποκτούν πλέον και οι πολυάριθμες επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων στις ίδιες περιοχές.

  Έτσι ένας ξενοδόχος σε περιοχές όπως η Ρόδος, η Κως, η Κέρκυρα, η Μύκονος και η Σαντορίνη μπορεί πλέον να αναβαθμίσει το ξενοδοχείο του χωρίς να χρειάζεται να προχωρήσει σε μεγάλη επένδυση για να το κάνει αναγκαστικά τετράστερο, όπως προέβλεπε η διάταξη που κατήργησε η υπουργός. Για παράδειγμα ένα δύο αστέρων ξενοδοχείο στη Σαντορίνη δεν μπορούσε να αναβαθμιστεί σε τριών αστέρων. Από την άλλη η απόφαση απελευθερώνει τη δημιουργία μικρών ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων σε περιοχές όπου αυτό είχε απαγορευθεί, λόγω της μεγάλης τουριστικής τους ανάπτυξης. Δεν αποκλείεται έτσι να «φυτρώσουν» νέες μικρές ξενοδοχειακές μονάδες η ακόμα και να μετατραπούν κατοικίες σε ενοικιαζόμενα μικρής κατηγορίας σε τοποθεσίες που ήδη έχουν πολλά τουριστικά καταλύματα. Αποτέλεσμα εικόνας για ρέτσος κουντουρα

  Ενδεικτικό, του κλίματος ενθουσιασμού που επικρατεί στον ξενοδοχειακό κλάδο από την πρωτοβουλία Κουντουρά είναι το tweet του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Γιάννη Ρέτσου αμέσως μετά την δημοσιοποίηση του σχετικής απόφασης.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΑΠΟΛΥΤΗ ΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΠΟΛΗ (ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΔΕΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΟΥΤΕ ΚΑΥΣΑΕΡΙΑ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΠΡΑΝΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΓΥΦΤΟ ΜΕ ΤΟ ΒΡΩΜΕΡΟ ΝΤΑΤΣΟΥΝ 2 ΚΟΡΝΕΣ ΜΕΓΑΦΩΝΑ ΣΤΗΝ ΟΡΟΦΗ ΤΟΥ ΒΡΩΜΙΚΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ Η ΜΙΑ ΒΛΕΠΕΙ ΕΜΠΡΟΣ Η ΑΛΛΗ ΠΙΣΩ ΚΡΑΤΑΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΤΟΥ ΛΙΓΔΙΣΑΣΜΕΝΟ ΚΩΛΟΧΕΡΟ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΥΡΟΤΗΛΕΦΩΝΟ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΚΛΕΜΕΝΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΕΧΩ ΔΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΓΥΦΤΟΥΣ) ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΤΟ ΜΙΣΟ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟ ΣΩΜΑ ΕΞΩ ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΑ ΝΤΕΣΙΜΠΕΛ ΣΤΑ ΥΨΗ ΝΑ ΓΚΑΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΟΠΡΑΝΟ ΑΔΙΑΛΛΕΙΠΤΩΣ ΣΥΝΕΧΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΛ ΕΛΑ ΤΟ ΠΑΛΙΑΤΖΗ ΠΑΛΙΤΑΖΧΗ ΠΑΛΙΤΑΖΗ ΠΕΡΝΕΙ ΣΙΝΤΕΡΑ ΑΛΕΜΙΝΙΑ ΑΝΟΞΕΙΝΤΟΤΑ ΚΑΤΑΡΙΖΩ ΑΥΛΕΣ ΥΠΟΓΕΙΑ ΠΑΛΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΜΙΓΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕΙΕΤΕ Η ΠΛΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΡΥΠΑΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΟΝΤΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΖΕΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΤΣΕ ΡΕ ΤΟ ΚΟΠΡΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ Ο ΜΙΣΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΜΙΛΑΕΙ ΜΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΝΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟ ΔΕΙΓΜΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΥΤΤΩΝΤΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΥΡΝΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙ? ΝΑ ΦΩΝΑΞΕΙ Η ΝΟΙΚΚΥΡΑ ΑΧΧΧ ΠΑΛΙΑΤΖΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΕΛΘΩ ΝΑΣ ΔΩΣΩ ΠΕΝΤΕ ΜΠΑΚΙΡΕΝΙΑ ΚΑΖΑΝΙΑ? ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΒΡΕ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΕΣ ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟ ΑΜΟΛΑΕΙ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΣ ΒΡΩΜΕΡΕ ΛΟΥΣΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΖΕΥΕΙΕΣ ΤΙ ΜΑΣ ΖΑΛΙΖΕΙΣ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΟ ΤΑ ΜΕΖΕΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΡΥΠΑΡΗ ΣΟΥ ΦΩΝΗ ΚΟΠΡΟΚΣΥΛΟ? ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΡΕ ΚΟΠΡΙΤΗ ΒΡΩΜΙΑΡΗ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΟΥ ΠΕΡΝΑΣ ΒΡΩΜΙΑΡΗ ΡΥΠΑΡΕ ΜΕ ΜΙΣΟ ΧΙΛΟΜΕΤΡΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΦΟΡΕΣ ΓΑΜΗΜΕΝΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΠΑΣ ΤΑ ΝΕΥΡΑ? ΓΑΜΗΜΕΝΟΙ ΓΥΦΤΟΙ ΣΚΑΤΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΑΣ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ 15 ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟΙ ΛΕΩ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ. ΕΧΕΙ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΕΝΑ ΚΟΠΡΙΤΗ ΜΕ ΕΝΑ ΧΙΟΥΝΤΑΙ ΤΟ 69 ΜΕ ΑΝΟΙΓΜΕΝΟ ΤΟ ΠΟΡΤ ΜΠΑΓΚΑΖ ΡΙΓΜΕΝΕΣ ΤΙΣ ΠΙΣΩ ΘΕΣΕΙΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΟΙΚΙΑΚΟ ΜΕ ΕΝΑ ΗΧΕΙΟ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΑΛΙΑΤΖΗ ΠΑΛΙΤΑΖΗ...ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΕ ΤΙ ΚΑΜΠΟΥΛ ΜΟΥ ΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΑΧΑΡ? ΕΝΑ ΜΟΥΡΔΕΛΟ ΓΙΝΑΜΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΜΕ ΑΚΟΜΑ ..

    P.S Ε ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΑΜΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]