ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ!

Πολιτικοί χωρίς το χάρισμα
της διορατικότητας
δεν είναι και δεν θα γίνουν ηγέτες


Ποιος είναι στην Πολιτική, Ηγέτης;
Είναι αυτός, χωρίς δεύτερη λέξη. ΠΟΥ
ΕΧΕΙ το χάρισμα να είναι διορατικός.
Να μπορεί, αυτοδυνάμως, να διασχίζει και να διαβάζει το Μέλλον.

Όχι, πολλοί (δυστυχώς) οι αρχηγοί των εθνών ΠΟΥ ΕΧΕΙ παρασημοφορήσει η Ιστορία.
Η Ιστορία καταγράφει ψυχρά τα γεγονότα. Τα αληθινά.
Ξεσκεπάζει, τα εικονικά. Τα ψεύτικα…

Γράφει, πάντοτε, ονοματεπώνυμο δίπλα στη λέξη ΑΚΜΗ. Που δίνει σε χώρα.
Μαύρο ονοματεπώνυμο δίπλα και στη λέξη παρακμή. Που χρεώνει σε χώρα.

Τέσσερεις  Έλληνες πολιτικοί, για τη Νεώτερη Ιστορία, ΥΠΗΡΞΑΝ διορατικοί ηγέτες. Με αποδείξεις.
Ιωάννης Καποδίστριας – Χαρίλαος Τρικούπης –Ελευθέριος Βενιζέλος – Κωνσταντίνος Καραμανλής

Ο τελευταίος (άκουσον-άκουσον) πριν από 42 χρόνια είχε δει τα Σπάτα για το νέο διεθνές αεροδρόμιο της Ελλάδας.
Και το (ξεπερασμένο) Ελληνικό, μεγάλο πάρκο και ιδιωτικές κατοικίες.

Ιδού, τι αποκαλύπτει ο Ευάγγελος Αβέρωφ Τοσίτσας στο βιβλίο του (έκδοση 1986) «Οικονομία Ώρα Μηδέν».

Γράφει:

«Λίγο χρόνο μετά τις εκλογές του 1974 ο τότε πρόεδρος της κυβέρνησης Κωνσταντίνος Καραμανλής ζήτησε να μελετηθεί υπεύθυνα το θέμα του αεροδρομίου του Ελληνικού από απόψεως μελλοντικής εξυπηρέτησης των αεροπορικών συγκοινωνιών.

Εάν οι μελέτες κατέληγαν στη μεταφορά του, σχεδίαζε την πώληση της μισής περίπου έκτασης για την ανέγερση ιδιωτικών κατοικιών ώστε το προϊόν των πωλήσεων αυτών να  καλυφθεί μέρος της δαπάνης κατασκευής του νέου αεροδρομίου. Η έκταση που θα περίσσευε θα μετατρεπόταν σε μεγάλο λαϊκό πάρκο με χώρους για αθλοπαιδιές.

Κατόπιν συνεννοήσεων με ειδικούς κλήθηκαν 13 ξένες εταιρείες ειδικευμένες για τη μελέτη των σύγχρονων μεγάλων αεροδρομίων να υποβάλλουν προτάσεις για την εκτέλεση οριστικής προμελέτης.

Επελέγησαν τρεις. Γενική ήταν η παραδοχή των ξένων ειδικών ότι το σημερινό αεροδρόμιο (Ελληνικό) πρέπει να μετακινηθεί και ότι δεν χωρεί επέκτασή του στην ξηρά ή και στη θάλασσα.

Ο κύριος λόγος που προβαλλόταν ήταν ότι οι τότε κιόλας πυκνές συγκοινωνίες θα αύξαιναν τόσο ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα (κάπου μεταξύ 1985 και 1995) θα έπρεπε να περιορίσουμε πολύ τον αριθμό των ξένων αεροσκαφών που θα το χρησιμοποιούσαν.

Προβάλλονταν και δευτερεύοντες λόγοι αν έμενε το αεροδρόμιο στο Ελληνικό: η δαπάνης της απαραίτητης μεγάλης επέκτασής του, η αύξηση της συχνότητας του θορύβου προσγειώσεων-απογειώσεων υπέρ ενός των καλυτέρων προαστείων των Αθηνών κ.α. ακόμα.

Ω υπουργός Εθνικής Αμύνης συμμετείχα στις σχετικές συσκέψεις υπό την προεδρία του τότε πρωθυπουργού. Αναφέρθηκαν όλες οι σχετικές λύσεις από την επέκταση μέχρι τη μεταφορά του ση Μακρόνησο, την Τανάγρα, τα Σπάτα.

Τελικά ανάτέθηκε η μελέτη της Γενικής Σχεδίασης (Master Plan) στη γαλλική εταιρεία AIR PORT DE FRANCE.

Μετά την υποβολή των προτάσεών της ανατέθηκε η οριστική προμελέτη στη θεωρηθείσα ως έχουσα μεγαλύτερη πείρα ολλανδική εταιρεία NAVCΟ. Οι δύο προμνησθείσες εταιρείες επέλεξαν τελικά τα Σπάτα.

Ενώ προχωρούσε η προμελέτη ιδρύθηκε η ανώνυμη εταιρεία «Αερολιμήν Αθηνών» (ανήκουσα αποκλειστικώς στο Δημόσιο) και δεν άργησαν να αρχίσουν οι απαλλοτριώσεις των απαραίτητων γαιών.

Λίγο αργότερα άρχισαν και οι εκσκαφές για να γίνουν οι απαιτούμενες ισοπεδώσεις. Μέχρι πριν λίγους μήνες μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου 1981 είχαν δαπανηθεί πλέον των 4,5 δις. Δραχμές.

 Έτσι το 1982 χωρίς καμία συζήτηση, χωρίς καμία ενημέρωση του κοινού οι χωματουργικές εργασίες σταμάτησαν. Η εταιρεία με το Διοικητικό της Συμβούλιο και με μερικούς υπαλλήλους εξακολουθεί να υφίσταται.

Ίσως δραστηριοποιηθεί σε προσεχές μέλλον όταν τούτο θα το επιβάλλει η ανεπάρκεια του αεροδρομίου του Ελληνικού. Εν τω μεταξύ η κατάσταση στο αεροδρόμιο του Ελληνικού άρχισε ήδη να είναι αν όχι χαώδης, πάντως δύσκολη. Στην περίπτωση αυτή τουλάχιστον θα βρεθεί έτοιμη πλήρης μελέτη.»

nasostsaganelis.gr
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

8 σχόλια :

 1. ΠΟΛΥ "ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΣ" ΠΡΑΓΜΑΤΙ Ο ΕΘΝΟΡΧΗΣ!
  ΕΙΔΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΝΑ "ΕΡΧΕΤΑΙ", ΕΝΩ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ!!

  ΟΙ ΚΑΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΒΕΒΑΙΑ ΛΕΝΕ ΠΩΣ, Ο ΙΔΙΟΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΗ Η "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

  ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ, ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ "ΑΝΤΙΤΙΜΟ": Η ΜΙΣΗ ΚΥΠΡΟΣ!!

  ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕ Ο "ΦΑΚΕΛΛΟΣ ΚΥΠΡΟΥ";;;

  ΣΗΜ: Ο ΣΚΑΤΟΨΥΧΟΣ, ΣΥΝΕΠΙΚΟΥΡΕΙΤΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ" ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΠΟΝΑΝΟ, ΓΑΛΑΤΣΑΝΟ, ΑΡΑΠΑΚΗ, ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΝΤΑΒΟ. ΕΤΣΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΙΑΤΕΙΝΕΤΑΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΨΩΝ...

  https://www.youtube.com/watch?v=4a5FmpOxZ48

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ειδικά όταν εσύ ο ίδιος σχεδιάζεις το μέλλον, το προ-βλέπεις ακόμα καλύτερα!

  Τα λέει ο προηγούμενος σχολιαστής, με τον οποίο συμφωνώ απόλυτα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΣΩΡΡΑ

  Η διαστημική τεχνολογία του Δία που κατέχει ο Σώρρας

  Αλλά τότε μπήκε σε εφαρμογή το σχέδιο Β’. Τον Σεπτέμβριο του 2012 ο Σώρρας παρουσιάστηκε ως νόμιμος κάτοχος έξι χρεωστικών ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου, συνολικού ύψους 600 δισ. δολαρίων, τα οποία δώριζαν στο ελληνικό Δημόσιο για αποπληρωμή του χρέους. Πήραν σβάρνα τα κανάλια, ανάμεσά τους και τον Παπαδάκη στον Αντέννα, όπου στις 3 και 4 Οκτωβρίου βγήκαν ο Λαμπράκης και ο δικηγόρος του για να παρουσιάσουν το σωτήριο σχέδιο… και η φρενίτιδα μόλις άρχισε. Με εχέγγυο ότι βγήκαν και στον «σοβαρό» Παπαδάκη, εμφανίστηκαν πολλές φορές στα μικρότερα κανάλια και μετά διοργάνωσαν εκατοντάδες εκδηλώσεις σε ολόκληρη την χώρα και δημιούργησαν πλήθος τοπικές οργανώσεις της END. Σε βίντεο στις 15 Σεπτεμβρίου 2012, ο Λαμπράκης «αποκαλύπτει» στη Λακωνική Αγωγή πού βρήκε τα λεφτά ο πρώην συνεργός του (https://www.youtube.com/watch?v=tNTu8v3tHL8). Λέει μεταξύ άλλων: «Μεταβίβασε (σ.σ. εννοεί ο Σώρρας) στην αμερικανική κυβέρνηση ορισμένα πνευματικά δικαιώματα που έχουν να κάνουν με πολύ υψηλή τεχνολογία. Τεχνολογία που ήταν γνωστή στον ελληνικό χώρο την εποχή του Ζηνός(!) και του Απόλλωνος. Στις δώδεκα και ένα λεπτό, στις 16 Ιουνίου, προσγειώθηκε στην Αμερική, στην Καλιφόρνια, υπάρχει το βίντεο αν θέλετε να το δείτε στο ιντερνέτ, προσγειώθηκε το τελευταίο διαστημόπλοιο που έλειπε. Κατέβηκε λοιπόν το τελευταίο διαστημόπλοιο, που βρισκόταν στο διάστημα για 17 μήνες […] και διερωτάται κάποιος, με τι καύσιμα!» Για τα πνευματικά δικαιώματα που παραχώρησε ο Σώρρας στη ΝΑSΑ, συνεχίζει ο Λαμπράκης, πήρε ομόλογα. Οι Αμερικανοί, διαβεβαίωνε ο Λαμπράκης, θα κατέβαλλαν το αντίτιμο στις 9 Αυγούστου του 2014. Η πρώτη ημερομηνία ήταν το 2009, αλλά ο πρόεδρος Ομπάμα ανανέωσε τα ομόλογα για πέντε χρόνια ακόμα, επειδή δεν μπορούσε το αμερικανικό δημόσιο να πληρώσει όλο το ποσό το 2009 (ήταν και η οικονομική κρίση τότε και του είχαν πέσει πολλά μαζεμένα του προέδρου). Είναι πια πεντακάθαρος ο τρόπος με τον οποίο ο Σώρρας έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στη γη, δεύτερος είναι ένας φουκαράς ονόματι Μπιλ Γκέιτς με μόλις 79 δισ. δολάρια, πούλησε τεχνολογία από την εποχή του «Ζηνός» (δηλαδή του Δία, άλλωστε μυθολογία κάνουμε τόση ώρα) στη ΝΑSΑ και αυτή τη χρησιμοποιεί για να πετά τα διαστημόπλοιά της.


  Οι Αμερικανοί όμως και πάλι δεν ήθελαν να δώσουν τα λεφτά στον Σώρρα και όχι μόνο αυτό, αλλά τον Οκτώβριο του 2014, ο γενικός επιθεωρητής του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, με έγγραφό του προς την Τράπεζα της Ελλάδος, αναφέρει ότι οι Σώρρας-Λαμπράκης είναι απατεώνες. Το 2012 η ΤτΕ ζήτησε να μάθει από το υπουργείο Οικονομικών αν οι διεθνείς συναλλαγματικές που ισχυριζόταν ο Σώρρας ότι κατείχε ήταν έγκυρες. Το αμερικανικό ΥΠΟΙΚ απάντησε: «Σας γνωρίζουμε ότι εξετάσαμε τα έγγραφα και ότι ΔΕΝ αποτελούν έγκυρα διαπραγματεύσιμα χρηματοοικονομικά μέσα. Τα εν λόγω έγγραφα αποτελούν προϊόν απάτης και χρησιμοποιούν παρανόμως ονόματα αξιωματούχων του υπουργείου Οικονομικών», και μάλιστα συνιστά στην ΤτΕ να απευθυνθεί στις διωκτικές αρχές της χώρας της. Απατεώνας, λοιπόν, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, αλλά, για έναν περίεργο λόγο, η ελληνική Πολιτεία ποτέ δεν ασχολήθηκε με την περίπτωσή του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΠΟΛΥ ΔΙ...ΟΥΡΗΤΙΚΟΣ Ο ΕΘΝΑΡΧΙΔΗΣ !!!
  ΜΑΣ ΚΑΤΟΥΡΗΣΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΣΤΟΝ ΚΑΚΟ ΨΟΦΟ !
  Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΨΙΜΟ ΤΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, Σ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΤΖΙΚΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΙΩΝΙΑ ΚΑΡΦΙΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ !
  ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΤΩΝ !!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΠΟΛΥ ΔΙ...ΟΥΡΗΤΙΚΟΣ Ο ΕΘΝΑΡΧΙΔΗΣ !!!
  ΜΑΣ ΚΑΤΟΥΡΗΣΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΣΤΟΝ ΚΑΚΟ ΨΟΦΟ !
  Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΨΙΜΟ ΤΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, Σ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΤΖΙΚΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΙΩΝΙΑ ΚΑΡΦΙΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ !
  ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΤΩΝ !!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. και βεβαίως να μην ξεχνάμε και τους άλλους δύο εθνάρχες. Ο Τρικούπης προέβλεψε την χρεωκοπία την οποία ο ίδιος προκάλεσε και ο Βενιζέλος προέβλεψε την Μικρασιατική καταστροφή, στην οποία μας έμπλεξε και μετά ''λάκισε'' μέσω των εκλογών του '20, Ο τελευταίος μέγιστος δημοκράτης άλλωστε ανήλθε στην εξουσία μέσω ενός στρατιωτικού κινήματος πραγματοποίησε άλλα τέσσερα στρατιωτικά κινήματα, εξετέλεσε 81 πολιτικούς του αντιπάλους, δημιούργησε πρώτος αυτός στρατόπεδα πολιτικών εξορίστων, μας χρεοκόπησε το '32, δημιούργησε τον εθνικό διχασμό κατά δική του δήλωση στην βουλή το '29 και τόσα άλλα θεόπνευστα εθνικά έργα, παραδίδοντας μιά Ελλάδα απολύτως κατεστραμμένη. Φρόντιζε όμως πάντα τους λιβανιστές του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. εισαι βλακας και γραφεις βλακειες ψεμματα αναμικτα με αληθειες,ιδιον βλακος που νομιζει οτι ολοι ειναι σαν εσενα βλακες

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]