ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΓΙΑ ΣΟΙΜΠΛΕ: «Αγαπητέ Βόλφγκανγκ…»

Τη δική του απάντηση στον τέως υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έδωσε ο Γιάννης Βαρουφάκης για τα όσα είπε στην συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Σόιμπλε είπε πως «αυτά που λέει», ο κ. Βαρουφάκης, απέχουν τόσο από την πραγματικότητα ώστε δεν μπορεί να ασχοληθεί πραγματικά μαζί τους.

Ο κ. Βαρουφάκης στο προσωπικό του blog καλεί τον κ. Σόιμπλε να αφήσει τις γενικολογίες…
«Αγαπητέ Βόλφγαγκ,

Άκουσα προσεκτικά και διάβασα ακόμα προσεκτικότερα τις πρόσφατες απαντήσεις σου σε δημοσιογραφικά ερωτήματα που προέκυψαν από το πρόσφατο βιβλίο μου «Ανίκητοι Ηττημένοι» αναφορικά με τις μεταξύ μας συνομιλίες το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Έχω να σου προτείνω το εξής. Αντί για γενικολογίες και προσωπικούς χαρακτηρισμούς σε προ(σ)καλώ να καταδείξεις σε ποιό κεφάλαιο του βιβλίου, σε ποιά σελίδα, σε ποιά παράγραφο ανέφερα έστω και μια ανακρίβεια όσον αφορά κάτι που μου είπες (π.χ. ότι η 3η δανειακή συμφωνία και το 3ο Μνημόνιο που με πίεζες να υπογράψω, και το οποίο υπεγράφη μετρά την παραίτησή μου, “θα ήταν κάκιστο για την Ελλάδα” – ή, ακόμα εντονότερα, την άποψή σου ότι, σε περίπτωση που υπέγραφα, “θα ήμουν υπόλογος στον λαό μου”).

Φιλικά» έγραψε ο τέως υπουργός Οικονομικών.

loading...