Η ΜΠΟΤΑ ΤΗΣ ΙΑΤΡΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΑΠΗ ΤΗΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ. Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΩΣ «ΠΡΑΓΜΑΤΑΝΘΡΩΠΟΣ»

 ΤΑ ΒΡΑΣΜΕΝΑ ΒΑΤΡΑΧΙΑ, ΟΙ ΝΕΟΡΑΓΙΑΔΕΣ

Αν θέλεις μια εικόνα του μέλλοντος, φαντάσου μια μπότα να πατάει το πρόσωπο ενός ανθρώπου – για πάντα1
Πολλοί Έλληνες που ταξιδεύουν τις τελευταίες εβδομάδες σε χώρες της Ευρώπης, όπως Αγγλία, Ιταλία, Γαλλία κ.λπ., μένουν άφωνοι, καθώς

διαπιστώνουν ότι οι δρακόντειοι υγειονομικοί περιορισμοί που εξακολουθούν να υπάρχουν στην δική μας χώρα, στο εξωτερικό είναι ανύπαρκτοι, με συνήθως μοναδική εξαίρεση την χρήση της μασονικής μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Εκείνο, όμως, που προκαλεί αλγεινή εντύπωση είναι ότι οι ταξιδιώτες αυτοί, παρότι διαπιστώνουν ιδίοις όμμασι την στυγνή υγειονομική δικτατορία που σοβεί στην Ελλάδα, φθάνουν μόνο μέχρι του σημείου να μεταφέρουν τον ενθουσιασμό τους για τις ελευθερίες που απολαμβάνουν οι πολίτες των άλλων χωρών.

Ενώ το νόμισμα του ενθουσιασμού για το status των ξένων χωρών θα έπρεπε να έχει και την οπισθία όψη της απελπισίας για το χάλι της ιατροφασιστικής κυβέρνησης Μητσοτάκη, οι ταξιδιώτες δεν νιώθουν την ανάγκη να οργισθούν, αλλά αρκούνται στο να συνεχίσουν να ζουν όπως και πριν δουν «τι επικρατεί στον έξω κόσμο», δηλαδή ανεχόμενοι την κυβερνητική μπότα των δικτατόρων στο στραπατσαρισμένο πρόσωπό τους, σε απαξιωτική διατύπωση: στην μούρη τους.

Φαίνεται ότι το μεγαλύτερο τμήμα των Ελλήνων έχει ήδη μεταλλαχθεί στους ευτυχισμένους σκλάβους που οραματίσθηκε στα μέσα του 20ού αιώνα ο Άλντους Χάξλεϋ όταν έγραφε τον Θαυμαστό Καινούργιο Κόσμο (Brave New World), αλλά ήδη 170 χρόνια πριν από αυτόν και ο Ζαν-Ζακ Ρουσσώ στο Β΄ Κεφάλαιο του περίφημου Κοινωνικού Συμβολαίου του 2


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ




loading...