Πες μου πού πονάς, να σου πω σε ποια στάση πρέπει να κοιμηθείς

Όταν πονάμε στη μέση, στο ισχίο, στον αυχένα, στο γόνατο ή στον ώμο δυσκολευόμαστε
τρομερά να κάνουμε γυμναστούμε, να εργαστούμε και να περπατήσουμε. Ο πόνος…
πολλές φορές δεν υποχωρεί ακόμη και στον ύπνο, με αποτέλεσμα ακόμη και οι ώρες ξεκούρασης να γίνονται… μαρτύριο.

Πέρα από τον περιορισμό των δραστηριοτήτων που θα πρέπει να εφαρμόσουμε παροδικά μέχρι να υποχωρήσει η κρίση πόνου, μπορούμε να προσαρμόσουμε τη στάση του σώματος ώστε να ανακουφίσουμε ως έναν βαθμό το πάσχον μέρος και να απολαύσουμε ποιοτικό ύπνο.

1. Πόνος στη μέση

Για να υποχωρήσει ο πόνος στη μέση, πρέπει η σπονδυλική στήλη να βρίσκεται στη φυσική της κλίση. Η καλύτερη στάση ύπνου είναι λοιπόν ανάσκελα, με ένα μαξιλάρι στρατηγικά τοποθετημένο πίσω από τα γόνατα, ή στο πλάι με το μαξιλάρι ανάμεσα στα γόνατα.

2. Πόνος στον ώμο

Η πιο απλή λύση είναι ο ύπνος στο πλάι με στήριξη στον ώμο που δεν πονά. Εάν βέβαια το στρώμα είναι πολύ σκληρό, είναι πολύ πιθανό να γυρίσουμε πλευρό μέσα στη νύχτα χωρίς να το καταλάβουμε, επιβαρύνοντας το πάσχον μέρος. Ένα μαξιλάρι πίσω από την πλάτη μπορεί να αποτρέψει αυτή την ακούσια κίνηση.

3. Πόνος στο ισχίο

Ο ύπνος ανάσκελα βοηθά να ευθυγραμμιστεί η σπονδυλική στήλη και να απελευθερωθεί η συσσωρευμένη ένταση από το ισχίο.

4. Πόνος στον αυχένα

Ο καλός ύπνος στην περίπτωση αυτή ξεκινά με το σωστό μαξιλάρι. Η επαρκής στήριξη του αυχένα, ώστε να παραμένει το κεφάλι στην ίδια ευθεία με τους ώμους, είναι το πρώτο βήμα για ήσυχο ύπνο χωρίς πόνο.

5. Πόνος στο γόνατο

Ο πόνος στο γόνατο συχνά πυροδοτείται από την επαφή των ποδιών μεταξύ τους. Μπορείτε λοιπόν να κοιμηθείτε ανάσκελα ή, εάν η στάση που προτιμάτε είναι η στήριξη στη μία πλευρά, να τοποθετήσετε ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα γόνατα.

loading...