ΠΑΣΟΚ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟΝ… ΣΥΡΙΖΑ!!!

Ακριβώς ένα χρόνο μετά την επανεκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και με τα πρώτα σημάδια κούρασης να είναι ορατά όλα δείχνουν ότι
μέσα στις επόμενες εβδομάδες ο Αλέξης Τσίπρας, θα προχωρήσει σε σαρωτικές αλλαγές και έναν επιβλητικό ανασχηματισμό.
Ένας ανασχηματισμός που έρχεται μετά από έναν πολύκροτο «θόρυβο» που ξεκίνησε αμέσως μετά την εισήγηση του νόμου για τις άδειες των τηλεοπτικών καναλιών και συνεχίζεται ακόμη και σήμερα με συνέπεια να είναι στον αέρα τόσο το κυβερνητικό πρόγραμμα όσο και η διαπραγμάτευση της δεύτερης πια αξιολόγησης καθώς για την πρώτη ήδη την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε συζήτηση προ ημερήσιας διατάξεως στη Βουλή των Ελλήνων για τα εναπομείναντα προαπαιτούμενα που έχουν θέσει οι δανειστές.
Σε αυτήν την ιστορία την παράσταση έχει «κλέψει» το λεγόμενο VOSKOTOPI – GATE του αριστερού εργολάβου από το οποίο η κυβέρνηση μπήκε σε ράγες εκτροχιασμού καθώς η ιστορία του Καλογρίτσα μπορεί να μετατραπεί σε «τάφο» της πρώτης φορά Αριστερά.
Η εμπλοκή της Τράπεζας Αττικής σε ένα σκάνδαλο που θυμίζει εποχή Κοσκωτά και με εμπλεκόμενους τρείς εν ενεργεία Υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, τον Γ. Πετρόπουλο, τον Γ. Δραγασάκη και τον Χ. Σπίρτζη φανερώνουν ότι το παιχνίδι ισορροπιών μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί το γερό ξεκαθάρισμα μετά την διενέργεια του Συνεδρίου του κυβερνώντος κόμματος από το οποίο δεν αποκλείεται να βγει λαβωμένος ακόμη και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.
Εάν όντως γίνει αυτό στην πραγματικότητα θα έχουμε ΠΑΣΟΚ εναντίον ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί θα είναι η πρώτη ουσιαστική ήττα του Αλέξη Τσίπρα εντός κόμματος και πολύ πιθανόν να χαλάσουν και τα σχέδια του για την ένταξη του κόμματος του στην Σοσιαλιστική ομάδα των κομμάτων της Ευρωζώνης…. κάτι που δεν το θέλουν ούτε οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ούτε και ένας τεράστιος αριθμός ψηφοφόρων του κόμματος οι οποίοι φυσικά αν και προέρχονται από το πάλαι ποτέ ισχυρό ΠΑΣΟΚ το μεγάλο εμπόδιο είναι τα μέτρα νεοφιλελεύθερου δόγματος που να ακολουθήσουν οι Υπουργοί που θα επιλέξει να συνεχίσουν το έργο της παρούσας κυβέρνησης.
Το επερχόμενο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα θυμίζει εποχές ΠΑΣΟΚ με τις κόντρες Σημίτη – Τσοχατζόπουλου χωρίς όμως να υπάρχει αντίπαλος για την καρέκλα του Προέδρου , ωστόσο όμως υπάρχει και είναι απολύτως φανερό μια μεγάλη ομάδα ατόμων που θα ήθελαν να είναι «δελφίνοι» αλλά δεν μπορούν γιατί πολύ απλά ο Τσίπρας έχει ανακατέψει τόσο καλά την τράπουλα σε τέτοιο βαθμό που και οι ίδιοι οι Αριστεροί τον κατατάσσουν ως ακόμη ενός ηγέτη στον χώρο τους!!
Τα μπερδέματα με τον διαγωνισμό των αδειών για τα κανάλια, έργο φυσικά που την ευθύνη έχει ο δικός του Υπουργός ο Νίκος Παππάς και η ύπαρξη «λαγών» στο διαγωνισμό δείχνουν δύο πράγματα. Ή το κυβερνών κόμμα έκανε ότι έκανε χωρίς άμυνες και χωρίς οργάνωση ή τελικά γνωρίζοντας το κόμμα τις τεράστιες δυσκολίες για τις «4» άδειες έπαιξε μπάλα με ένα στάνταρ και μια παραλλαγή. Το στάνταρ να είναι ο Ιβαν Σαββίδης και η παραλλαγή ο ίδιος ο Καλογρίτσας τον οποίο πλέον ο πρωθυπουργός μπορεί να σβήσει σε μια μέρα.
Η ιστορία Καλογρίτσα που είναι πολύ γνωστός στους κόλπους της Αριστεράς δεν είναι απλά το «κύκνειο άσμα» του Πρωθυπουργού αλλά ο ίδιος έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην δημιουργία του τότε ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ έναν δημιούργημα μιας αριστερής πλατφόρμας που κατέληξε να είναι σήμερα σε κυβερνητικούς θώκους από το 75% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που στην μνημονιακή Ελλάδα πίστεψαν πως ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε να αντισταθεί στις ορέξεις των τοκογλύφων αλλά και να βάλει σε άλλη τροχιά την Ελληνική οικονομία κάτι το οποίο απέτυχε και στα δύο.
Η αποτυχία αυτή οφείλεται και στο γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τα δύο ΠΑΣΟΚ της περασμένης δεκαετίας. Είναι το μνημονιακό ΠΑΣΟΚ με πολύ «άρωμα» Σημίτη και το αντιμνημονιακό ΠΑΣΟΚ με άρωμα του παλαιού «πατριωτικού» ΠΑΣΟΚ το οποίο υπήρξε ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για τον ίδιο τον Ανδρέα Παπανδρέου ο οποίος παίζοντας με ωραία μεγάλα λόγια τα Εθνικά θέματα έβρισκε τρόπο να επιβιώνει ακόμη και στον ευρύ χώρο του κέντρου κάτι που στοχεύει σήμερα και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός!!
Η συνάντηση του με τους πρωθυπουργούς των χωρών του Νότου, η λεκτική παρέμβαση Σόϊμπλε για τους σοσιαλιστές της Ευρώπης, η δύο ήττες της Μέρκελ σε τοπικές εκλογές, η φλεγόμενη κατάσταση στη Γαλλία με τους πολίτες να διαμαρτύρονται μαζικά κατά του Ισλαμ και το προσφυγικό φανερώνουν άλλη μια τάση χειραγώγησης μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ εξίσου καθοριστική τόσο για την πορεία του κόμματος όσο και την πορεία του Αλέξη Τσίπρα.
Οι φήμες για «συμφωνία – προδοσία» του Αλέξη Τσίπρα με την διεθνή κοινότητα για την μόνιμη εγκατάσταση 1,5-2 εκατ. προσφύγων και λαθρομεταναστών δεν αποκλείεται να δημιουργήσει και άλλες εντάσεις μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς υπάρχουν και εκεί δείγματα εμπλοκής σε σκάνδαλα δεδομένου ότι πολλά από τα στελέχη του ακόμη και βουλευτές του διαχειρίζονται μεγάλα ποσά από την συμμετοχή τους σε ΜΚΟ και οι οποίες αν τελικά επικρατήσει αυτή η ιδέα της μόνιμης τους εγκατάστασης τα ποσά που θα λάβουν θα είναι τέτοια που θα αποτελούν εργαλείο τόσο για την αντιπολίτευση όσο και για τις φωνές των Ελλήνων που καθημερινά πολλαπλασιάζονται γιατί η ένταξη αυτών των ανθρώπων βάζει σε κίνδυνο την ομοιογένεια πολλές τοπικές κοινωνίες οι οποίες λόγω του γεγονότος ότι η χώρα βρίσκεται σε χρόνια κρίση μπορεί εύκολα να επιτευχθεί αλλοίωση πληθυσμών τέτοια που είναι βέβαιο πως θα επιφέρει πολλές αλλαγές στην λειτουργία τους ακόμη και σε ευαίσθητα Εθνικά θέματα.
Εν κατακλείδι το «άρωμα» σκανδάλων που έχουν ΠΑΣΟΚικο πρόσημο μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, η απουσία σοβαρής πολιτικής πρότασης από τη Νέα Δημοκρατία, το μεγάλο ζήτημα του προσφυγικού – λαθρομεταναστευτικού και η ένταξη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία δεν θα δώσουν λύσεις στη νέα φιλοσοφία διοίκησης του κράτους καθώς ο Πρωθυπουργός αν και έχει την στήριξη των Αμερικανών θα βρεθεί μπροστά σε συμπληγάδες εξαιτίας του γεγονότος ότι την δύναμη που έχει αποκτήσει από το εκλογικό σώμα των εκλογών του 2015 δεν θα μπορέσει να την συγκρατήσει, εξαιτίας του γεγονότος ότι τα μέτρα είναι τόσο σκληρά και αποτελούν παγίδα τόσο για την περαιτέρω πορεία του κόμματος όσο και για τη διευθέτησης του χρέους το οποίο δεν πρόκειται να λυθεί πριν τις γερμανικές εκλογές.
Το όραμα για ανάπτυξη που είναι ακόμη στο δρόμο… και η μείωση εθνικού οράματος, λέγε με Φίλη ή Τόσκα ή Μουζάλα  είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα κόψουν τα «φτερά» ενός Πρωθυπουργού ο οποίος με αριστερές καταβολές αλλά με νεοφιλελεύθερα προγράμματα λιτότητας και με ψηφοφόρους από το παλαιό ΠΑΣΟΚ το στοίχημα του Αλέξη Τσίπρα πιθανόν να μην επιτευχθεί ποτέ αλλά και ταυτόχρονα να αποτελεί θέμα για πολιτική έρευνα καθώς ο ίδιος ναι μεν γνωρίζει ότι είναι απλά διαχειριστής στην κρίση και όχι ηγέτης βγαλμένος μέσα από έργα και πολιτικές!!

ΧΑΤΖΗΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]