Τέλος ο Χ.Καλογρίτσας από τις τηλεοπτικές άδειες - Δεν κατέβαλε την προκαταβολή - Ανοίγει ο δρόμος για τον Ι.Σαββίδη

Εκτός των τηλεοπτικών αδειών φαίνεται ότι βγαίνει υποψηφιότητα του υπερθεματιστή Ιωάννη Καλογρίτσα καθώς δεν έγινε δεκτό το αίτημά του για 48ωρη παράταση προκειμένου να πληρώσει την πρώτη δόση για την τηλεοπτική άδεια.


Η ανακοίνωση της ΓΓΕΕ έχει ως εξής:

"Εστάλη στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, σήμερα το πρωί αίτημα από την εταιρεία «Τ.Π.Κ. μ.α.ε. ΙΩΑΝΝΗΣ – ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ», με το οποίο ζητεί να χορηγηθεί προθεσμία 48 ωρών, προκειμένου να προβεί στην καταβολή της πρώτης δόσης επειδή, λόγοι που δεν σχετίζονται με δικές του επιλογές, εμποδίζουν την καταβολή της δόσης αυτή εντός της σήμερον.

Από τη Γενική Γραμματεία δόθηκε η παρακάτω απάντηση:

«Σύμφωνα με το όρο 8.4 της προκήρυξης η πρώτη δόση του τιμήματος καταβάλλεται εντός δεκαπέντε ημερών από την ανακήρυξή των οριστικών υπερθεματιστών. Ως εκ τούτου η ανωτέρω προθεσμία αποτελεί ρητό και απαράβατο όρο της προκήρυξης 1/2016 και δεν μπορεί να τροποποιηθεί». Συνεπώς το σχετικό αίτημα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό".

Μετά την εμπλοκή της πλευράς Καλογρίτσα στην κατάθεση της πρώτης δόσης μένει «ορφανή» μία από τις τέσσερις άδειες πανελλαδικής εμβέλειας.

Υπενθυμίζεται πως επιλαχόντες είναι κατά σειρά η DIMERA του Ιβάν Σαββίδη, ο Alpha του Δ.Κοντομηνά, η κυπριακή εταιρεία συμφερόντων Βαρδινογιάννη και το Star, επίσης συμφερόντων Βαρδινογιάννη.

Από τους επιλαχόντες ο Ιβάν Σαββίδης έφτασε στα 61,5 εκατομμύρια, ο Alpha στα 61, η κυπριακή εταιρεία στα 18 και το Star στα 13.

Νωρίτερα ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος είχε δηλώσει πως σε περίπτωση που οι προσωρινοί υπερθεματιστές δεν καταβάλουν σήμερα τα χρήματα, θα χάσουν και τα 3 εκατ. της εγγύησης και φυσικά την άδεια.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ, ο κ. Κρέτσος είπε επίσης ότι «η προκήρυξη το λέει ξεκάθαρα» για το ποιος παίρνει άδεια, προσθέτοντας ότι οι αντίπαλες πολιτικές δυνάμεις δεν ήθελαν με τίποτα τη διεξαγωγή του διαγωνισμού, αλλά αυτό ήταν συνταγματική υποχρέωση της κυβέρνησης, αλλιώς θα διέπραττε απιστία εις βάρος του Δημοσίου.

Ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1 ήταν ο τρίτος υπερθεματιστής που κατέθεσε τα παραστατικά και την επιταγή, ύψους περίπου 25,5 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στην πρώτη δόση του τιμήματος για την αδειοδότηση του.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ και η εταιρεία Alter Ego κατέθεσαν την πρώτη δόση του τιμήματος για την αδειοδότησή τους, ύψους 14.533.333 ευρώ και 24.633.333,34 ευρώ αντίστοιχα.

Ο χρόνος πλέον μετράει αντίστροφα και για τη διάσκεψη του Συμβουλίου της Επικρατείας το οποίο και θα κρίνει τη Συνταγματικότητα ή μη του διαγωνισμού.

Υπενθυμίζεται πως στις 30 Σεπτεμβρίου οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί καλούνται να αποφανθούν σχετικά με την συνταγματικότητα ή μη του συνταγματικού πλαισίου για τις τηλεοπτικές άδειες.

Να σημειωθεί ότι η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης από τις τρεις δόσεις για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας πανελλαδικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου λήγει σήμερα το απόγευμα, στις 7 μ.μ. 
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΑΑ ΡΕ ΒΑΣΙΛΗ (ΧΑΡΥ ΚΛΙΝ) ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ... ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΝΑ ΗΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΧΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΠΟΛΛΑ!!! ΘΑ ΕΙΧΕΣ ΒΑΛΕΙ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΦΗΤΙΚΑ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΙΩΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΕΣΚΙΖΕΣ...ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΒΑΣΙΛΗ ΕΙΣΑΙ Ο ΠΡΩΤ0Σ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΧΕΙΣ ...ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ....ΑΣΤΟ ΑΥΤΟ ΚΑΤΩ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΤΑΛΗΡΟΟΟΟΟΟ.... ΑΛΑ ΜΑΛΑ ΚΑΚΑΛΑ ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΑ ΤΖΙΝΓΚΟΥΛΑ !!!!! ΜΕΓΑΛΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]