Νέα έρευνα για το μεθύσι ανατρέπει όσα ξέραμε…

Γίνεται να πίνουμε δυο ποτά με έναν φίλο μας και να αισθανόμαστε
πιο μεθυσμένοι από όταν ήπιαμε τα ίδια δυο ποτά με κάποιον άλλο γνωστό; Κι όμως, γίνεται! Νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων έδειξε πως το πόσο μεθυσμένοι αισθανόμαστε εξαρτάται από τον άνθρωπο με τον οποίο πίναμε.
Ο Dr. Simon Moore και οι συνεργάτες του μελέτησαν 1.862 άντρες και γυναίκες από διαφορετικές κοινωνικές ομάδες με μέσο όρο ηλικίας τα 27 χρόνια.
Οι ειδικοί παρατήρησαν την συμπεριφορά τους σε μέρη όπου σέρβιραν ποτά, τις ώρες από τις 8 το βράδι μέχρι τις 3 τα ξημερώματα.
Στη συνέχεια, άλλοι 400 έπρεπε να απαντήσουν σε ένα ειδικό ερωτηματολόγιο με ερωτήσεις όπως: Πόσο πολυ αλκοόλ ήπιατε απόψε;

Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση BMC Public Health, έδειξαν πως άσχετα με το πόσο έχουμε πιει, όταν βλέπουμε κάποιον που έχει μεθύσει υιοθετούμε την συμπεριφορά του ακόμα κι αν δεν έχουμε πιει όσο κι εκείνος.
Με άλλα λόγια, το πόσο μεθυσμένοι αισθανόμαστε λοιπόν εξαρτάται και από το πόσο έχει πιει κι εκείνος με τον οποίο είμαστε.
Όπως λέει ο Moore, αυτά τα ευρήματα είναι πολύ σημαντικά αφού μπορούν να βοηθήσουν τους ειδικούς να αντιμετωπίσουν την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Πηγη healthy news
loading...