Μαύρο φεγγάρι: Σημάδι πως το τέλος του κόσμου είναι κοντά;

Tην Παρασκευή το βράδυ ένα σπάνιο φαινόμενο πρόκειται να εμφανιστεί στον ουρανό. Το φαινόμενο αυτό είναι το λεγόμενο «μαύρο φεγγάρι» και σύμφωνα με ορισμένους αποτελεί σημάδι πως το τέλος του κόσμου είναι κοντά.

Η Μαύρη Σελήνη είναι ένα ασυνήθιστο ουράνιο γεγονός – που συμβαίνει περίπου μία φορά κάθε 32 μήνες.

Το μαύρο φεγγάρι θα καλύψει στο σκοτάδι το δυτικό ημισφαίριο την Παρασκευή το βράδυ και θα μπορούσε να συνδεθεί με την Αποκάλυψη.

Οι συνωμοσιολόγοι ανησυχούν πως μετά την ηλιακή έκλειψη- το «δαχτυλίδι της φωτιάς» όπως είναι γνωστή- την πρώτη μέρα του Σεπτεμβρίου, το μαύρο φεγγάρι μόνο λίγες εβδομάδες μετά μπορεί μόνο να σημαίνει την καταστροφή του κόσμου.

Η θεωρία τους βασίζεται κυρίως στις αμέτρητες αναφορές της Βίβλου στο φεγγάρι, τον ήλιο και τα άστρα και ιδίως στην αναφορά του ευαγγελιστή Λουκά όπου αναφέρει «θα υπάρχουν σημάδια στο φεγγάρι, στον ήλιο και στα αστέρια.» τα οποία θα έχουν ως αποτέλεσμα «οι καρδιές των ανθρώπων να γεμίσουν φόβο».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Express στο Facebook έχουν ήδη αρχίσει να υπάρχουν σχόλια αναφορικά με το μαύρο φεγγάρι με τα περισσότερα να λένε πως «σημάδια μας αφήνουν να καταλάβουμε πως ο Ιησούς έρχεται σύντομα».

Το μαύρο φεγγάρι συμβαίνει όταν έχουμε δυο πανσέληνους μέσα στον ίδιο μήνα, με το δεύτερο φεγγάρι να είναι αόρατο καθώς η φωτεινή του πλευρά δεν φαίνεται από τη γη.Το μπλε φεγγάρι είναι ακριβώς το αντίθετο, όταν συμβαίνουν δυο νέα φεγγάρια σε ένα μήνα.

Το τελευταίο μαύρο φεγγάρι συνέβη τον Μάρτιο του 2014 και δεν θα συμβεί ξανά μέχρι τον Ιούλιο του 2019.

Τι είναι η Μαύρη Σελήνη

Η Μαύρη Σελήνη είναι ένα ασυνήθιστο ουράνιο γεγονός – που συμβαίνει περίπου μία φορά κάθε 32 μήνες.

Ο Σεπτέμβριος 2016 είναι ο οικοδεσπότης αυτής της ασυνήθιστης σεληνιακής εκδήλωσης: ένα δεύτερο, δηλαδή, νέο φεγγάρι σε ένα μήνα μόνο, γεγονός που κάποιοι αποκαλούν “Μαύρη Σελήνη.”

Μια δεύτερη πανσέληνος σε ένα ημερολογιακό μήνα μερικές φορές ονομάζεται “Μπλε Φεγγάρι“. Η “Μαύρη Σελήνη” υποτίθεται ότι είναι η άλλη πλευρά του “Μπλε Φεγγαριού”: το δεύτερο νέο φεγγάρι σε ένα ημερολογιακό μήνα.

Η Μαύρη Σελήνη (σε ορισμένα μέρη του κόσμου)

Στο Δυτικό Ημισφαίριο, το νέο φεγγάρι θα συμβεί την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, και θα είναι μια “Μαύρη Σελήνη”. Επισήμως, αυτό θα συμβεί στις 20:11 Ανατολική ώρα (17:11 ώρα Ειρηνικού).

Στο ανατολικό ημισφαίριο (Ευρώπη, Αφρική, Ασία, Αυστραλία), αυτή η νέα σελήνη θα συμβεί μετά τα μεσάνυχτα της 1ης του Οκτώβρη. Έτσι, γι αυτό το μέρος του κόσμου, αυτό το συγκεκριμένο νέο φεγγάρι δεν θα είναι το δεύτερο στον ημερολογιακό μήνα , αλλά μάλλον, το πρώτο! Πράγματι, για τα δισεκατομμύρια που ζουν στο ανατολικό ημισφαίριο, η Μαύρη Σελήνη θα κάνει την εμφάνισή της (ή …όχι) στις 30 Οκτωβρίου ή, αν ζείτε στην ανατολική Ασία, την Ιαπωνία, την Αυστραλία ή τη Νέα Ζηλανδία, δεν θα συμβεί πριν τη 31η Οκτώβρη.

Βλέποντας (ή μη) μια Μαύρη Σελήνη

Στη φάση της “νέας σελήνης”, το φεγγάρι είναι πάντα μαύρο. Αυτό συμβαίνει επειδή εκείνη τη στιγμή του μήνα το φεγγάρι αλλά και ο ήλιος περνούν μέσα από το ίδιο τμήμα του ουρανού και ως εκ τούτου, η Γη “βλέπει” τη σκούρα ή μη φωτισμένη πλευρά του φεγγαριού. Έτσι, ουσιαστικά, δεν υπάρχει τίποτα να δείτε.

Πηγη madata
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

 1. Ο ΣΩΡΡΑΣ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗ ΝΑΣΑ
  ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΥΠΕΡΠΟΡΔΗ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΤΡΩΕΙ ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ
  ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΜΑΥΡΙΣΕ ΓΙΑΤΙ ΚΡΑΤΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΓΕΝΟΣ ΤΟΥ ΣΩΡΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΗ ΓΙΑΓΙΑ ΤΟΥ ΣΩΡΡΑ ΤΗ ΛΕΓΑΝΕ ΣΕΛΗΝΗ ΚΑΙ ΕΠΑΙΖΕ ΣΤΗ ΤΟΛΜΗ ΚΑΙ ΓΟΗΤΕΙΑ

  ΕΛΕΝ ΜΑΝΕΣΗ Η ΡΟΥΦΗΧΤΡΑ ΤΗΣ ΠΟΡΔΗΣ ΤΟΥ ΣΩΡΡΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΕΣΕΝΑ ΠΡΑΚΤΟΡΑΚΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΚΑΖΑΚΗ Η ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΤΟ ΒΥΤΙΟΦΟΡΟ "ΕΚΚΕΝΩΣΕΙΣ ΒΟΘΡΩΝ Ο ΜΗΤΣΟΣ"..
   ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ,ΕΥΓΕΝΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΙΟ...!!!

   ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΟΥ ΕΧΩ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΧΩ ΒΡΕΘΕΙ,ΜΟΛΙΣ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΚΑΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ,ΠΑΡΩΝ Η ΛΑΣΠΟΜΗΧΑΝΗ...

   ΤΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ,ΤΗΣ ΒΓΑΖΩ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ,ΤΟΣΟ ΧΡΗΜΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΑ,ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΒΑΡΔΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΟΡΘΙΟ ΤΟ ΕΒΡΑΙΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΛΟΡΔΟΥΣ ΜΕΣΑ...

   ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΟΥΣΕ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΜΕ ΑΠΟ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΕΒΓΑΙΝΕ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ,ΑΠΑΠΑΠΑΠΑΠΑΠΑΠΑ,ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΥΒΡΙΔΙΑ,ΛΙΓΕΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥΣ,ΟΠΟΤΕ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΒΥΤΙΟΦΟΡΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΣ ΚΑΝΕΙ ΠΟΥΤΑΝΑΡΙΟ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΡΙΑ...

   ΜΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΜΗΤΣΟΟΟΟΟ!!!!

   Διαγραφή
 2. Ο ΠΣΩΡΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΔΑΦΝΙ ΟΠΟΥ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΤΟ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΠΛΗΣΙΑΖΩ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΑΚΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΑ ΞΕΡΑΤΑ ΟΤΙ ΧΑΝΩ ΜΕΤΟΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΟΥ,ΟΜΩΣ ΠΡΩΤΟ ΣΑΣ ΕΧΩ ΟΡΓΗ,ΔΕΥΤΕΡΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΓΝΩΣΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΤΟΝ Κο "ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΧΩΡΙΣ ΠΤΥΧΙΟ,ΒΟΡΕΙΟΚΟΡΕΑΤΗ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΚΑΖΑΚΗ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑΚΙ...

   ΟΧΙΙΙΙΙ
   ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ

   ΟΧΙ ΟΧΙ ΕΙΠΑ,ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ,ΟΧΙ ΕΙΠΑ ΜΩΡΗ,ΝΑΙ ΕΙΠΑ ΡΕ,ΟΧΙ ΟΧΙ,ΝΑΙ ΝΑΙ ΚΑΙ ΝΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ,ΟΧΙΙΙΙ...

   ΑΠΑΝΤΗΣΑ,ΚΑΙ ΝΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΡΕ ΜΑΠΑ !!!

   ΛΙΓΗ ΤΡΕΛΑ ΜΑΚΡΑΙΝΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΓΕΛΟΙΟ ΚΑΖΑΚΗ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΜΑΘΟΥΣΑΛΕΣ...

   http://www.youtube.com/watch?v=pT9VluQGYzQ

   ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΚΩΜΩΔΩ ΤΟΝ ΓΕΛΟΙΟ,ΑΛΛΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΡΕΖΙΛΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΑΝ ΕΙΧΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝ ΤΟΥ ΔΙΝΑΤΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΑΣ..


   Διαγραφή
 3. ΑΚΟΥ ΥΠΕΡΠΟΡΔΗ Ο ΣΩΡΑΣ.ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΩΡΑΙΟΣ Ο 6.26 ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ ΒΓΑΖΕΙ ΕΧΕΙ ΧΙΟΥΜΟΡ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΚΑΡΟΤΣΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΡΡΑ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][bsummary]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]