ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΕ «ΚΑΠΕΛΟ»! Μεγάλη απάτη με λάθη στον μαθηματικό τύπο για τις επικουρικές (ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ)

Καπέλο στις μειώσεις συντάξεων βάζει το υπουργείο Εργασίας, χρεώνοντας στους συνταξιούχους μεγαλύτερες περικοπές από αυτές που τους αναλογούν!
Με οριζόντιο τρόπο το ΕΤΕΑ επέβαλε ακόμη και σε συνταξιούχους που είχαν άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης κάτω από 1.300, που προέβλεπε ο νόμος, μειώσεις που ξεπερνούν το 50%.

Ουσιαστικά έπεσε «τσεκούρι» σε 150.000 συνταξιούχους οι οποίοι, καθώς το λάθος δεν έχει διορθωθεί, θα δουν και στη μείωση που θα λάβουν τον Οκτώβριο την ίδια, άδικη μείωση, που περιορίζει την επικουρική τους σύνταξη κάτω από το μισό.

Το υπουργείο Εργασίας και το ΕΤΕΑ, όπως φαίνεται, επέβαλαν με οριζόντιο τρόπο έναν μαθηματικό τύπο χωρίς να λάβουν όμως υπόψη τις αποδοχές σύνταξης και τα έτη ασφάλισης ανά συνταξιούχο, αλλά τον μέσο όρο ανά Ταμείο και επέβαλαν έναν γενικό κανόνα μειώσεων για όλους.

Έτσι σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, συνταξιούχος με μικτή κύρια σύνταξη στα 1.137 και μικτή επικουρική 371 ευρώ και καθαρές αποδοχές μετά τις μειώσεις στα 1.152 ευρώ (πολύ κάτω δηλαδή από τα 1.300 που προβλέπει ο νόμος) βρέθηκε να παίρνει επικουρική αντί για 197 μόλις 147 ευρώ καθώς του επιβλήθηκε μείωση της τάξης του 25%. Άλλος δικαιούχος, λάμβανε επικουρική 290 ευρώ, με τον επανυπολογισμό μειώθηκε στα 103 ευρώ, ενώ σύμφωνα με το νόμο θα έπρεπε μετά το ψαλίδι να παίρνει 227 ευρώ.

Ουσιαστικά με την επιβολή του μαθηματικού τύπου, ο οποίος δεν λαμβάνει υπόψη όλα τα κριτήρια που απαιτούνται, υπάρχουν συνταξιούχοι που δεν λαμβάνουν πλέον όπως προβλέπεται στο νόμο επικουρική σύνταξη στο 20% των συντάξιμων αποδοχών τους, αλλά κοντά στο 5%.

Ο Υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας χθες στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, υποσχέθηκε ότι εάν υπήρξαν λάθη θα διορθωθούν, όμως τα λάθη που όπως φαίνεται υπάρχουν δεν πρόκειται να διορθωθούν ούτε και τον επόμενο μήνα με την πληρωμή των συντάξεων Οκτωβρίου και έτσι οι συνταξιούχοι για ακόμη μια φορά θα βρεθούν διπλά χαμένοι και παραμένει άγνωστο πως θα γίνει η διόρθωση και πότε.

financialbox.gr/
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

 1. Απαντήσεις
  1. ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ EΠΑΝΑΣΤΑΤΕΙΣ ΜΕΣΩ ΟΘΟΝΗΣ. ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ Η ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΟΡΑΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ-ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥΣ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΟΣ, ΕΡΜΑΙΟ ΤΩΝ ΑΝΑΓΡΑΦΟΜΕΝΩΝ ΣΟΥ, ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΛΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕΣΩ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ. Ο ΚΑΙΡΟΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΠΑΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥΣ. ΝΑ ΣΥΝΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΑΛΟΥΝ ΣΕ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ, ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΠΑΝΤΟΥ, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΔΡΑΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ Ο ΕΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ. ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ.
   Η ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΕΛΟΣ. Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΙΦΘΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΔΕΜΠΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΟΥΝ.
   ΟΤΑΝ Η ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣ ΤΟΤΕ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ.ΑΡΘΡΟ 120 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ:
   "Η ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΕΠΑΦΙΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΥΣΕΙ ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ."

   Διαγραφή
 2. «Η κυβέρνηση αυτή δεν σέβεται τον λαό και την χώρα.»

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]