Είμαστε ζηλιάρηδες!

Οι άνθρωποι ζηλεύουμε αλλά δεν το παραδεχόμαστε! Και όμως οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι η ζήλια είναι κρυμμένη πίσω από τον τρόπο που φερόμαστε...
 Οι περισσότεροι από εμάς δεν θέλουμε όχι μόνο να παραδεχτούμε αλλά ούτε καν να φανταστούμε ότι είμαστε ζηλιάρηδες τύποι. Παρ’ όλα αυτά οι επιστήμονες έρχονται να μας διαψεύσουν και να μας εξηγήσουν ότι η ζήλεια είναι συχνά κρυμμένη πίσω από τον τρόπο με τον οποίο φερόμαστε.

  Μάλιστα φαίνεται ότι προτιμούμε να κερδίσουμε πολύ λιγότερα ή ακόμα και να χάσουμε αρκεί έτσι να βεβαιωθούμε ότι και ο γείτονάς μας – ο διπλανός μας - θα βγει χαμένος.

  Τα αποτελέσματα έρευνας από το Πανεπιστήμιο της Σαραγόσας στην Ισπανία, που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό Science Advances, αποκάλυψε ότι το 30% από 541 εθελοντές που έλαβαν μέρος δεν είχαν κανένα πρόβλημα να παραιτηθούν από μία μεγαλύτερη ανταμοιβή σε ένα παιχνίδι τύχης προκειμένου να είναι σίγουρο ότι δεν θα κέρδιζαν τίποτε όλοι οι υπόλοιποι.

  Οι ειδικοί εξηγούν ότι οι ζηλιάρηδες ενδιαφέρονται επίσης για το κοινωνικό τους στάτους και εμπιστεύονται πολύ δύσκολα, και ότι δεν τους νοιάζει να θυσιάσουν μέρος από το προσωπικό τους κέρδος προκειμένου να μην πάρουν κάτι οι άλλοι.

  Οι επιστήμονες βρήκαν ότι οι προσωπικότητες του 90% των ανθρώπων μπορούν να χωριστούν σε αισιόδοξους, απαισιόδοξους, ζηλιάρηδες και ανθρώπους που εμπιστεύονται εύκολα. Μάλιστα οι ζηλιάρηδες είναι οι πιο πολλοί.

 vita.gr
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]