Η σημασία του πρωινού γεύματος

Το πρωινό αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γεύματα της ημέρας και σχετίζεται με πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες, καλύτερη...
πνευματική και σωματική υγεία, καθώς και μικρότερο κίνδυνο νοσημάτων. Ως πρωινό ορίζεται σύμφωνα με τον Pereira και τους συνεργάτες «Το πρώτο γεύμα της ημέρας, το οποίο τρώγεται πριν ή μετά την έναρξη των καθημερινών δραστηριοτήτων, εντός 2 ωρών από το πρωινό ξύπνημα τυπικά όχι αργότερα από τις 10π.μ., με ενεργειακή κάλυψη 20-35% των καθημερινών ενεργειακών αναγκών.» Η συχνότητα και ποιότητα του πρωινού φαίνεται να συνδέεται σημαντικά με τον δείκτη επικινδυνότητας της παχυσαρκίας και του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, καθώς φέρνει και σημαντικές επιπτώσεις στην ινσουλίνη και στο σάκχαρο του αίματος. Η καλύτερη συχνότητα είναι 7 ημέρες της εβδομάδας, ενώ όσο αναφορά την ποιότητα προτιμώνται φυτικές ίνες, πολύσπορα προϊόντα, φρούτα και δίαιτες χαμηλές σε λίπος. Είναι άξιο να σημειωθεί ότι τα άτομα που καταναλώνουν καθημερινά πρωινό έχουν χαμηλό δείκτη μάζας σώματος.

Έρευνα λοιπόν που διεξήχθη από τον Cho και τους συνεργάτες σύγκρινε τις κατηγορίες του πρωινού και μελέτησε την σχέση του τύπου πρωινού, την πρόσληψη ενέργειας, καθώς και τον δείκτη μάζας σώματος. Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας έδειξαν ότι τα άτομα που κατανάλωναν δημητριακά και είδη ψωμιού για πρωινό είχαν σημαντικά χαμηλότερο δείκτη μάζας σώματος σε σχέση μ ε άτομα που παρέλειπαν το πρωινό ή κατανάλωναν κρέας και αυγά.

Άρα, η παράλειψη του πρωινού δεν είναι ένας αποτελεσματικότερος τρόπος για την διαχείριση του βάρους.

Προτιμότερες λοιπόν επιλογές πρωινού:

1. Γάλα + δημητριακά + φρούτα
2. Γιαούρτι + 2 φρυγανιές
3. Γάλα + ψωμί ολικής άλεσης + μέλι ή μαρμελάδα
4. Γιαούρτι + δημητριακά + φρούτα

Πηγη tromaktiko
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]