Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016

Ξεχάστε τα φέρετρα - Τι θα τα αντικαταστήσει...

Η ταφή σε...
βιοδιασπώμενους λοβούς φυτών είναι η απόλυτη οικολογική ταφή, που θα μπορούσε να σώσει και τον πλανήτη Γη.

Ο κόσμος μας, που πλήττεται από υπερπληθυσμό, το μόνο που χρειάζεται για να... ζήσει είναι να θάψει τους νεκρούς του σεβόμενος το περιβάλλον. Μια ιταλική εταιρεία, η Capsula Mundi, προτείνει τον απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο ταφής των νεκρών και αναμένεται να προκαλέσει επανάσταση. Αντί για φέρετρο, προτείνει το σώμα του νεκρού να τοποθετηθεί μέσα σε βιοδιασπώμενο λοβό σε εμβρυακή στάση. Ο λοβός θα φυτευθεί σαν σπόρος μέσα στη γη και τότε ένα δέντρο θα φυτευθεί στην κορυφή του.

Οι λοβοί, που θα έχουν ωοειδές σχήμα, θα κατασκευάζονται από βιοδιασπώμενα υλικά από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως τα εποχιακά φυτά, έτσι ώστε να βιοδιασπώνται και να τροφοδοτούν το δένδρο για αναπτυχθεί.

Ετσι, ως αποτέλεσμα, αντί για τα παραδοσιακά κοιμητήρια, οι τάφοι-δένδρα θα σχηματίσουν σταδιακά ένα δάσος το οποίο η Capsula Mundi αποκαλεί «το δάσος της μνήμης».

Πάντως, προς το παρόν, η πρόταση της ιταλικής εταιρείας είναι ακόμα στα χαρτιά, καθώς είναι σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις για την αλλαγή του ιταλικού νόμου που θα επιτρέψει αυτή την εναλλακτική ταφή να γίνει πραγματικότητα. Μέχρι στιγμής, η Καθολική Εκκλησία δεν έχει πάρει θέση για το θέμα.

Πηγη tromaktiko

3 σχόλια :

 1. ΚΑΛΟ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η ΥΠΟΣΤΑΣΗ ,ΤΟ ''ΕΓΩ'' ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝΤΡΟ.Η ΨΥΧΗ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΕΔΩ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟΤΟΜΑΡΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΘΑΡΕΙ.ΚΑΙ ΣΚΥΛΟΙ ΝΑ ΤΟ ΦΑΝΕ,ΚΑΛΥΤΕΡΑ.ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΚΑΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟ

   Διαγραφή
 2. Πρώτα κόβουμε τα δέντρα, καίμε τα δάση, γεμίσαμε τον πλανήτη σκουπίδι μη διασπώμενο και τώρα θέλουμε οικολογική ταφή. Τόσο βλήματα είμαστε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή