Σουβλάκι: Αυξάνεται η τιμή του εξαιτίας των ανατιμήσεων – Πόσο θα κοστίζει

 Το κύμα των ανατιμήσεων παίρνει αμπάριζα και ένα από εθνικά φαγητά της χώρας μας, το σουβλάκι!

Βαθιά το χέρι στην τσέπη βάζουν οι Έλληνες μετά τις αυξήσεις σε βασικά προϊόντα, όπως το κρέας. Δυστυχώς, την ανηφόρα παίρνει και η τιμή του αγαπημένου ελληνικού εδέσματος, του πιτόγυρου. Όπως αναφέρθηκε στο MEGA, η τιμή για μια απλή πίτα θα φτάσει τα 2,80 ευρώ ενώ σε πιο ψαγμένες γεύσεις (π.χ. μπιφτέκι γαλοπούλας) η τιμή μπορεί να φτάσει και τα 3,80 ευρώ.

Οι αυξήσεις αυτών των τιμών συμπαρασέρνονται από τις αυξήσεις σε καύσιμα και πρώτες ύλες. Το αποτέλεσμα είναι ότι στα καταστήματα, το τυλιχτό σουβλάκι «ανέβηκε» από τα 2,30 στα 2,80 ευρώ, το σκέτο καλαμάκι από 1,60 πήγε στο 1,90 ευρώ ενώ η μερίδα γύρο φτάνει και τα 7,40 ευρώ.

Μία τετραμελής οικογένεια, με 2 γονείς και 2 μικρά παιδιά, θα χρειαστεί για να φάει στο σπίτι στο σουβλάκια το λιγότερο 6 τυλιχτά. Προς 2,80 το ένα αυτό σημαίνει 16.80 λεπτά μόνο για τα σουβλάκια. Αν συνυπολογίζει κανείς μία σαλάτα χωριάτικη με 6,20 μία πατάτες 3 ευρώ και 4 αναψυκτικά προς 1,20 συνολικά 4,80 τότε το κόστος φτάνει στα 30.80 από 26,50 ευρώ μία αύξηση 16% για μία λιτή οικογενειακή βραδιά.

Πλέον αρκετές είναι η οικογένειες που σκέφτονται να το ρίξουν έξω με ένα χειροποίητο και σίγουρα φθηνότερο σουβλάκι.

Πηγή: newsbomb

loading...