Να γιατί ΠΡΕΠΕΙ να Κρατάμε το ένα Μάτι μας Κλειστό όταν ξυπνάμε για Τουαλέτα το Βράδυ. Εσείς το Γνωρίζατε;

Το ανθρώπινο σώμα μπορεί να αυτοθεραπεύεται από κοψίματα και πληγές χωρίς να χρειαστεί η παρέμβασή μας. Ωστόσο, μερικές φορές μπορεί να χρειαστεί λίγη βοήθεια εάν βιάζεστε να γίνεται καλά.
Δοκιμάστε αυτά τα κόλπα που ακολουθούν για να θεραπευτείτε πιο γρήγορα από τον πονόλαιμο μέχρι και το λόξυγκα!

Κρατήστε το ένα μάτι κλειστό
Πηγαίνοντας το βράδυ για τουαλέτα, το φως κάνει τον εγκέφαλό μας να νομίζει πως είναι μέρα και έτσι είναι πιο δύσκολο μετά να ξανακοιμηθούμε. Έτσι, κρατώντας το ένα μάτι κλειστό, είναι πιο εύκολο μετά να προσαρμοστούμε στο σκοτάδι και να συνεχίσουμε τον ύπνο μας σαν μωράκια.

Στρίψτε το κεφάλι σας
Σίγουρα έχετε ξυπνήσει μέσα στο βράδυ και νιώθετε το χέρι σας μουδιασμένο επειδή είχατε πέσει πάνω του και δεν υπήρχε σωστή κυκλοφορία του αίματος. Μία καλή λύση είναι να γείρετε το κεφάλι σας προς τα πίσω και να το στρίψετε για να ξυπνήσετε τα μουδιασμένα άκρα. Αυτό συμβαίνει γιατί τα νεύρα στο πίσω μέρος του κεφαλιού πηγαίνουν προς τα χέρια και είναι η ρίζα του προβλήματος αυτού.

Λόξυγκας
Όταν το διάφραγμα κάνει σπασμούς, ο αέρας που περνάει κάνει τις φωνητικές χορδές να βγάζουν αυτό τον χαρακτηριστικό ήχο. Για να το σταματήσετε, ανοίξτε το στόμα σας και προσπαθήστε να καταπιείτε. Επαναλάβετε αρκετές φορές. Αυτό μπορεί να βοηθήσει το διάφραγμα να ηρεμήσει και έτσι ο λόξυγκας να εξαφανιστεί.

Κρατήστε τα δάκρυά σας
Σίγουρα θα βιώσετε μία δημόσια κατάρρευση κάποια στιγμή στη ζωή σας. Είτε προκλήθηκε από άσχημα νέα ή μία δύσκολη μέρα στη δουλειά, υπάρχει κάτι που μπορείτε να δοκιμάσετε. Κοιτάξτε τριγύρω και εντοπίστε αντιkείμενα που να μπορείτε να συγκεντρωθείτε πάνω τους. Ένα ένα, πείτε το όνομα του χρώματος κάθε αντικειμένου. Έτσι, θα ηρεμήσει η καρδιά και η αναπνοή σας και μπορεί να σας σώσει από μία πιθανή κατάρρευση.

Τραβήξτε το αυτί σας
Μπορεί ήδη να τρίβετε τους κροτάφους σας όταν έχετε πονοκέφαλο, αλλά υπάρχουν και άλλα σημεία που δουλεύουν ακόμα καλύτερα. Τραβήξτε το αυτί σας την επόμενη φορά που θα νιώσετε έναν πονοκέφαλο. Κρατήστε το “κρέας” του αυτιού και μαλακά τραβήξτε το προς τα πίσω. Θα δείτε αμέσως τη διαφορά.

Φοβάστε τις βελόνες;
Για μερικούς, ένα εμβόλιο ή μία εξέταση αίματος μπορέι να προκαλέσει πολύ φόβο και άγχος. Ένας Γερμανός ερευνητής όμως είδε πως εάν βήξουμε λίγο πριν μας τρυπήσει η βελόνα, το σώμα δεν θα νιώσει καθόλου πόνο! Οπότε την επόμενη φορά που θα περιμένετε μία μεγάλη, κακή βελόνα, βήξτε μερικές φορές.

Ξεπαγώστε το μυαλό σας!
Οι περισσότεροι από μας το έχουν πάθει στο παρελθόν. Να θες τόσο πολύ να φας ένα παγωτό και το τρως τόσο γρήγορα που προκαλεί έντονο πονοκέφαλο. Αυτό συμβαίνει από την απότομη απώλεια θερμότητας που κάνει τον εγκέφαλο να προσπαθεί να προστατευτεί!
Έτσι, τα αγγεία στον ουρανίσκο διογκώνονται σαν αντίδραση, αλλά αυτό κάνει τον εγκέφαλο να παγώσει. Ζεσταίνοντας τον ουρανίσκο με την γλώσσα, θα μπορέσετε να μειώσετε αυτό το σύμπτωμα.

Καταπιείτε χάπια με ευκολία
Πολλοί δυσκολεύονται να καταπιούν μεγάλα χάπια. Μία καλή λύση είναι να το βάλετε στο στόμα, να πάρετε μία γουλιά νερό και να γείρετε το κεφάλι σας μπροστά καθώς καταπίνετε. Έτσι, το σώμα από αντανακλαστικά θα πάει το χάπι προς τα πίσω και θα είναι πιο εύκολο να το καταπιείτε.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο που ακολουθεί:

loading...