Απαγορεύθηκε η μπούρκα στην Ελβετία!

Η ελβετική Κάτω Βουλή υπερψήφισε με την πιο οριακή δυνατή πλειοψηφία -μόλις μία ψήφο- την απαγόρευση της μπούρκας, λέγοντας «ναι» με 88 ψήφους και «όχι» με 87 (και 10 αποχές).


Η τελική τύχη που θα έχει πάντως το μέτρο είναι εξαιρετικά αβέβαιη, καθώς η Άνω Βουλή έχει εμφανιστεί αποφασιστικά πιο αρνητική στο μέτρο, με το επιχείρημα συν τοις άλλοις πως η κάλυψη γυναικών για θρησκευτικούς λόγους είναι ήδη εξαιρετικά περιορισμένη στην Ελβετία.

Μέχρι στιγμής, απαγόρευση μπούρκας και χιτζάμπ ισχύει μόνο στο καντόνι Τιτσίνο.

Το μέτρο για απαγόρευση σε όλη την Ελβετία, το οποίο πέρασε στην Κάτω Βουλή, θα πάει στην Άνω Βουλή, η αρμόδια επιτροπή της οποίας όμως είχε εκφραστεί προ μηνός αρνητικά με 10 ψήφους έναντι 2. Οι πιθανότητες δηλαδή να περάσει κοινοβουλευτικά το μέτρο μοιάζουν, στην παρούσα φάση, ελάχιστες.

Ωστόσο, καθώς πρόκειται για την Ελβετία, η νομοθέτηση δεν τελειώνει εκεί: Σε εξέλιξη βρίσκεται η συλλογή υπογραφών ώστε να τεθεί σε δημοψήφισμα η απαγόρευση της μπούρκας σε δημόσιους χώρους, από την πρωτοβουλία «Ναι στην απαγόρευση της κάλυψης».

Η πρωτοβουλία έχει χρόνο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2017 να συλλέξει τις απαραίτητες υπογραφές (100.000) και, αν τελικά φτάσει η πρόταση στην κάλπη, υπάρχουν σημαντικές πιθανότητες να υπερψηφιστεί -πρόσφατη δημοσκόπηση της Schweiz am Sonntag εμφανίζει το 60% των Ελβετών υπέρ του μέτρου.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

 1. Η ΜΠΟΥΡΚΑ θα πρεπει να απαγορευτεί, όχι μόνο στην Ελβετία αλλά σε όλα τα κράτη που δέχονται μετανάστες αυτής της κατηγορίας.
  Η ενδυμασία αυτή, μπορεί να κρύβει, κάποια στιγμή κινδύνους .
  . Δηλαδή, να δούμε μεταμφιεσμένους τρομοκράτες.
  Σταματώ εδώ και αφήνω τους αρμόδιους να το σκεφτούν και να αποφασίσουν,

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ..

   ΚΑΠΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ,Η ΛΑΘΟΣ ΚΑΝΩ??

   ΟΤΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΜΠΟΥΡΚΑ ΗΤΑΝ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΜΕΝΕ,Η ΚΟΥΚΟΥΛΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ,Ο ΕΝΑΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΕΣ,Η ΚΟΥΚΟΥΛΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΕΣΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΡΕΠΤΗ...

   ΕΥΓΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ..!!!!

   Διαγραφή


Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][bsummary]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]