Το ιδανικό γιατροσόφι για να ανεβεί η πεσμένη διάθεση σας!

Νοστιμίζει τα φαγητά σου, έχει αντισηπτικές ιδιότητες και
όπως όλα δείχνουν, σου φτιάχνει τη διάθεση. Τι είναι; Το λεμόνι!

Επιστήμονες από το Κέντρο Αυτοάνοσων Νοσημάτων στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ ανακάλυψαν μια σύνδεση μεταξύ της κατάθλιψης και την αίσθηση της όσφρησης και διαπίστωσαν ότι τα αρώματα από τα εσπεριδοειδή -κυρίως από λεμόνια-επηρέασαν άμεσα τους νευροδιαβιβαστές στον εγκέφαλο των ποντικιών.

Τα αρώματα τονώνουν τη σεροτονίνη, μια ορμόνη που σε κάνει να αισθάνεσαι καλά ενώ μειώνουν τα επίπεδα της νορεπινεφρίνης, μια ορμόνη του στρες.

Πώς να χρησιμοποιήσεις τα αιθέρια έλαια
«Ο καθένας αντιδρά διαφορετικά στην αρωματοθεραπεία» τονίζει η Beverley Hawkins του Ινστιτούτου Αρωματοθεραπείας στο Vancouver.
Για να βρεις αυτό που λειτουργεί για εσένα, πειραματίσου με αρώματα λεμονιού και πορτοκαλιού για ενεργειακή ώθηση και σανταλόξυλου και ylang-ylang για να χαλαρώσεις από το άγχος.
Κατάγραψε πώς σε κάνει να αισθάνεσαι το καθένα.
Πριν χρησιμοποιήσεις τα έλαια τοπικά, συμβουλέψου έναν πιστοποιημένο αρωματοθεραπευτή.
Στο σπίτι ή στο γραφείο
«Ρίξε μερικές σταγόνες από το αιθέριο έλαιο στο ειδικό δοχείο, το οποίο ζεσταίνεται από το κερί στη βάση του και άφησέ το για δύο ώρες. Εναλλακτικά άναψε ένα κερί με άρωμα εσπεριδοειδών στο γραφείο σου για να οξύνει την προσοχή σου» συμβουλεύει η Asa Hoffman, μία από τις δύο ιδιοκτήτριες του Daughters of Isis, κέντρο αρωματοθεραπείας στη Φλόριντα.

Πηγη healthy news
loading...