Απλή και Αυτόλογη Μεσοθεραπεία Τι είναι η ενέσιμη μεσοθεραπεία;

Η ενέσιμη μεσοθεραπεία είναι πολύ διαδεδομένη σαν μέθοδος ενυδάτωσης – ανάπλασης και σύσφιξης του δέρματος σε βάθος. Αφορά πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ, ράχη χεριών.
Πώς γίνεται;

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι το υαλουρονικό οξύ, οι πολυβιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Με την βοήθεια λεπτής βελόνας και μιας τεχνικής πολλαπλών νυγμών (τσιμπημάτων) εισέρχεται το συγκεκριμένο διάλυμα στο δέρμα ενυδατώνοντάς το και ενεργοποιώντας την παραγωγή περισσότερου κολλαγόνου ώστε αυτό να παρουσιάζεται ενυδατωμένο, λαμπερό και ανανεωμένο.
Συνήθως αφορά 3-5 συνεδρίες κάθε 20-30 ημέρες ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε.
Πρόσφατα μια νέα επαναστατική μέθοδος εφαρμόζεται στον χώρο της μεσοθεραπείας η αυτόλογη μεσοθεραπεία, όπως αναφέρει ο πλαστικός χειρουργός κ. Θάνος Κοντογιάννης.
Τι είναι;
Η συγκεκριμένη μέθοδος αξιοποιεί στοιχεία από το ίδιο το αίμα της ενδιαφερόμενης ή του ενδιαφερόμενου τα οποία με την βοήθεια ενός ενεργοποιητή διεγείρουν την παραγωγή ενδογενούς υαλουρονικού οξέως, κολλαγόνου (υπερνεοκολαγονογένεση) και ελαστίνης.
Η διέγερση αυτή του δέρματος βασίζεται περισσότερο στους αυξητικούς παράγοντες, οι οποίοι περιέχονται στο υλικό το οποίο βάζουμε. Οι αυξητικοί αυτοί παράγοντες, απελευθερώνονται από τα κύτταρα του ιδίου του οργανισμού. Ο οργανισμός ξεκινά την επουλωτική διαδικασία. Ως γνωστό, η επουλωτική διαδικασία έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση ανανεωμένου δέρματος, καλύτερης υφής κι ελαστικότητας.
Πώς γίνεται;
Συγκεκριμένα όπως σε μια απλή αιμοληψία, παίρνουμε 20 cc αίμα στο ιατρείο τα οποία αφού τα φυγοκεντρήσουμε, συγκεντρώνουμε σε μια σύριγγα το πλάσμα του αίματος το πλούσιο σε αιμοπετάλια και λευκά αιμοσφαίρια και σε μια άλλη το πλάσμα το πιο φτωχό σε αιμοπετάλια. Αφού προσθέσουμε στην πρώτη σύριγγα τον ενεργοποιητή με την χρήση μιας μικρής βελόνας μπορούμε να προχωρήσουμε στην διαδικασία της μεσοθεραπείας.
Συγκεκριμένα γίνονται πολλαπλοί νυγμοί με την βοήθεια πολύ λεπτής βελόνας ή ακόμα και ειδικού ρόλερ σε όλο το πρόσωπο, τον λαιμό, το ντεκολτέ έτσι ώστε το υλικό να εισέλθει εντός του δέρματος.
Την δεύτερη σύριγγα με το φτωχό σε αιμοπετάλια πλάσμα την χρησιμοποιούμε για να ραντίσουμε τις επιφάνειες του προσώπου, του λαιμού, του ντεκολτέ έτσι ώστε να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο το αποτέλεσμα.
Διάρκεια
Πρόκειται για μη επεμβατική θεραπεία σύντομη και ανώδυνη που γίνεται στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού με εντυπωσιακά αποτελέσματα που διαρκούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, συνήθως 14-18 μήνες ή και περισσότερο.
Το πρόγραμμα εφαρμογής της μεθόδου αποτελείται από 2-3 συνεδρίες που ολοκληρώνονται σε διάστημα 8-10 εβδομάδων.
Ποια είναι τα αποτελέσματα της θεραπείας;
-Μεγάλης διάρκειας σε βάθος ενυδάτωση και αναζωογόνηση του δέρματος
-Πρόληψη και λείανση ρυτίδων
-Αύξηση σφρηγιλότητας και λάμψης του δέρματος
-Ανάπλαση του δέρματος στην περιοχή του ντεκολτέ και των χεριών
-Βελτιώνει ουλές ακμής, κυτταρίτιδα, ραγάδες
-Χρησιμοποιείται ακόμη και σε προβλήματα αλωπεκίας και τριχόπτωσης
Πλεονεκτήματα της μεθόδου
-Είναι ασφαλής διότι χρησιμοποιούνται συστατικά του αίματός σας
-Είναι μη τοξικό και υποαλλεργικό υλικό
-Εφαρμόζεται εύκολα στο ιατρείο χωρίς να χρειάζεται χρόνος αποθεραπείας
Αντενδείξεις
Δεν εφαρμόζεται σε όσους πάσχουν από αυτοάνοσα νοσήματα και σε όσους βρίσκονται στην διαδικασία χημειοθεραπείας.
Συνδυαστικές θεραπείες με RF
Τελευταία η PRP αυτόλογη μεσοθεραπεία μπορεί και συνδυάζεται με ραδιοσυχνότητες και συγκεκριμένα με το μηχάνημα RF το οποίο έχει την ηλεκτρονική κεφαλή με τις μικροβελόνες που εκπέμπουν ραδιοσυχνότητες σε συγκεκριμένο βάθος και συγκεκριμένη ένταση ανάλογα με την υπό θεραπεία περιοχή του προσώπου, λαιμού ή ντεκολτέ. Συγκεκριμένα προηγείται το RF με τις μικροβελόνες και σε δεύτερο χρόνο γίνεται διαβροχή των υπό θεραπεία περιοχών με το διάλυμα PRP (πλάσμα, αιμοπετάλια, λευκά αιμοσφαίρια, ενεργοποιητή) ενώ σε συγκεκριμένα σημεία με μεγαλύτερο πρόβλημα χαλάρωσης ή ρυτίδων μπορούμε να επέμβουμε ταυτόχρονα με νυγμούς με τη βοήθεια της βελόνας για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα. Μεγάλο πλεονέκτημα της συνδυαστικής θεραπείας των ραδιοσυχνοτήτων με την αυτόλογη μεσοθεραπεία είναι ο ελάχιστος ερεθισμός προσώπου, λαιμού ντεκολτέ σε σημείο που να μπορείτε να συνεχίσετε τις δραστηριότητες σας χωρίς προφυλάξεις.
Κόστος
Πολύ προσιτό το κόστος των θεραπειών αν ληφθούν υπ’ όψιν τα πλεονεκτήματα της μεθόδου και η διάρκεια του αποτελέσματος.
Μία επίσκεψη και συζήτηση με τον πλαστικό χειρουργό θα σας δώσει απαντήσεις στα ερωτήματά σας.

loading...