ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΚΑΙ “ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ” ΠΑΝΕ ΧΕΡΙ – ΧΕΡΙ;

Του Παναγιώτη ΑποστόλουΠολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Είναι συνομολογούμενο, ότι η “Χρυσή Αυγή” χαρακτηρίζεται από φοβερή εσωστρέφεια, η οποία δεν της δίνει τη μεγάλη ώθηση προς τα εμπρός! Όταν ο Σαλβίνι και η Λεπέν καλπάζουν σε Ιταλία και Γαλλία και όλα δείχνουν ότι θα βγουν πρώτοι στις ευρωεκλογές της Κυριακής! Όταν άλλα κόμματα της Ευρώπης με την ιδεολογική πλατφόρμα της “Χρυσής Αυγής”, είτε έγιναν κυβέρνηση, είτε είναι στην αντιπολίτευση με ισχυρά ποσοστά!

Ωστόσο, τα πολιτικά ατοπήματα της “Χρυσής Αυγής” το τελευταίο διάστημα είναι πάρα πολλά!

Πολιτικοί τριγμοί στη “Χρυσή Αυγή”…

Αρχικά, δημιουργήθηκε διαμπερές ρήγμα σε περιοχές όπου η “Χρυσή Αυγή” αντλούσε μεγάλα εκλογικά ποσοστά! Όπως η Λακωνία και η Μεσσηνία!

Στη Λακωνία, όπου στις περασμένες εκλογές του ψηφοδελτίου της ηγείτο ο Διευθυντής – εκδότης της εφημερίδας “Αδούλωτη Μάνη” Γιώργος Δημακόγιαννης, και ο οποίος με εντολή Νίκου Μιχαλολιάκου απομακρύνθηκε, να το πούμε όσο πιο κομψά μπορούμε! Ο Γιώργος Δημακόγιαννης, ήταν ο μεγάλος πολιτικός παράγοντας της “Χρυσής Αυγής” στην Λακωνική γη! Άλλη μια “απερίσκεπτη” (;;;) ενέργεια του αρχηγού, είναι και η αποπομπή από την Τοπική Οργάνωση της “Χρυσής Αυγής” Μεσσηνίας, των μελών της 5μελούς Επιτροπής της, Γιάννη Ζαφειρόπουλου (Ταξίαρχος ε.α. της Αεροπορίας) και Δημήτρη Αδαμόπουλου (υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Μεσσηνίας και πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου και πρώην πρόεδρος της Τ.Ο της ΝΔ)!

Στη συνέχεια, καρατομήθηκαν από το ευρωψηφοδέλτιο 2019 της “Χρυσής Αυγής” οι δυο ευρωβουλευτές της, Γεώργιος Επιτήδειος και Λάμπρος Φουντούλης (σ.σ. πατέρας του δολοφονηθέντος Γιώργου την 1η Νοεμβρίου 2013 μπροστά στα γραφεία του κόμματος στο Νέο Ηράκλειο Αττικής), τουλάχιστον άκομψα. Αφού όπως μου δήλωσαν και οι δυο σε συνέντευξη που μου παραχώρησαν, ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν τους είχε ενημερώσει για την μη συμμετοχή τους στο ευρωψηφοδέλτιο 2019!

Όμως, το ευρωψηφοδέλτιο της “Χρυσής Αυγής” ξεκινάει από το “Κ” (Αθανάσιος Κωνσταντίνου) και το “Λ” (Γιάννης Λαγός)! Και το ερώτημα είναι: Δεν υπήρχε άλλος “άξιος” υποψήφιος πού το επώνυμό του να ξεκινάει από το Α έως το Ι;

Ωστόσο, οι κακές γλώσσες λένε, πως αυτό έγινε για να είναι σίγουρη η εκλογή των δυο επιτελικών στελεχών της “Χρυσής Αυγής” και του Νίκου Μιχαλολιάκου, Κωνσταντίνου και Λαγός! Οι ίδιες κακές γλώσσες ωστόσο λέγουν, ότι όλο το υπόλοιπο ευρωψηφοδέλτιο, απλώς συμπληρώθηκε για να συμπληρωθεί!

Αλλά η είδηση έρχεται από τη συμμετοχή στο ευρωψηφοδέλτιο της εκ Διστόμου Μαρίας Σιδέρη – Τσάμη! Που ακούγεται έντονα στα επιτελεία της “Χρυσής Αυγής”, πως ο κ. Γιάννης Λαγός “παίζει δίδυμο” τον εαυτό του και την κ. Σιδέρη! Και αυτή η είδηση είναι κορυφαία – εάν επαληθευτεί – από τη στιγμή, που όλες οι εκτιμήσεις δίνουν δυο έδρες στην Ευρώπη για τη “Χρυσή Αυγή”!

Έτσι, αυτή η φημολογία μου είπαν, πως έφτασε στον κ. Κωνσταντίνου κι έχει “αγριέψει πολύ”! Αφού δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός, πως η κ. Σιδέρη ήταν εκ των ομιλητών στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος στη Μεσογείων προ ημερών!

Θα λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι; Ή δεν υπάρχουν;

Το τελευταίο και πιο σοβαρό ρήγμα στη “Χρυσή Αυγή” όμως, επήλθε από το γεγονός της μη συμμετοχής της “Χρυσής Αυγής” στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Δήμου Θεσσαλονίκης! Αφού κηρύχτηκε άκυρος από την ελληνική δικαιοσύνη (Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης) ο συνδυασμός Ελληνική Αυγή για την Θεσσαλονίκη” που ηγείτο ο κ. Αρτέμης Ματθαιόπουλος!

Έτσι η “Χρυσή Αυγή” στο Δήμο της Θεσσαλονίκης δεν θα διεκδικήσει τα εκλογικά ποσοστά που της αναλογούσαν, λόγω και της σθεναρής πατριωτικής θέσεώς της στην εμετική – προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!

Από του σημείου όμως αυτού, ξεκινούν διάφοροι συνειρμοί και σκέψεις!

Ποιος τελικά φταίει γι΄ αυτήν την πρωτοφανή “απερισκεψία” κοινοβουλευτικού κόμματος; Φταίει ο Γραμματέας της “Χρυσής Αυγής” Νίκος Μιχαλολιάκος; Φταίει ο επικεφαλής του συνδυασμού “Ελληνική Αυγή για την Θεσσαλονίκη”, Αρτέμης Ματθαιόπουλος; Ή έχει βάλει το μακρύ χέρι του, τρίτο πρόσωπο που έχει μαζεμένα πολλά κατά του Αρτέμη Ματθαιόπουλου;

Πάντως οι δικές μου πληροφορίες λένε, ότι ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, στη Βόρειο Ελλάδα το “παίζει” αρχηγός και ζητάει να ακούν αυτόν κι όχι τον αρχηγό της “Χρυσής Αυγής” Νίκο Μιχαλολιάκο! Αληθεύει άραγε αυτή η πληροφορία;

Γνωρίζει ο Νίκος Μιχαλολιάκος όλα όσα ακούγονται στη Θεσσαλονίκη;

Γιατί ακούγεται επίσης, ότι ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος θεωρεί τον Γραμματέα της “Χρυσής Αυγής” ως υπαίτιο του Θεσσαλονικιού στραπάτσου!

Έτσι φρονώ, πως επειδή θέλουμε λίγες ημέρες πριν τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές να υπάρξει επίσημη διάψευση, αυτών των πληροφοριών!

Όμως δυο 24ωρα πριν από τις ευρωεκλογές, ακούγονται διάφορες φήμες για τη μη συμμετοχή του ψηφοδελτίου “Ελληνική Αυγή για την Θεσσαλονίκη” του Αρτέμη Ματθαιόπουλου στη διεκδίκηση του Δήμου της Θεσσαλονίκης!

Η πρώτη ομιλεί για υπόγεια διαδρομή στήριξης του υποψηφίου για τη διεκδίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης Γιώργου Ορφανού (Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον)! Ως γνωστόν ο Γιώργος Ορφανός δεν στηρίζεται από τη ΝΔ (εκλεκτός της ο κ. Ταχιάος)!

Όμως λέγεται ότι στηρίζεται ο Γιώργος Ορφανός από τον μεγαλοεπιχειρηματία κ. Ιβάν Σαββίδη!

Η δεύτερη ομιλεί για υπόγεια διαδρομή στήριξης του υποψηφίου για τη διεκδίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη (Δύναμη Πολιτών)! Που τον θεωρούν σαν τον περισσότερο συγγενικό χώρο με τη “Χρυσή Αυγή”!

Η επόμενη ημέρα θα φανερώσει πολλά και τότε θα μπορέσουμε να γίνουμε περισσότερο αποκαλυπτικοί!

Στηρίζει Πατούλη η “Χρυσή Αυγή”;

Η είδηση όμως, που πράγματι είναι συγκλονιστική αν αληθεύει, είναι και αυτή που έδωσε τον τίτλο στο άρθρο μου!

Άριστη πηγή μου με ενημέρωσε, ότι προ μηνός συναντήθηκαν στο Ιατρικό Κέντρο στο Μαρούσι (;;;), ο Γραμματέας της “Χρυσής Αυγής” Νίκος Μιχαλολιάκος, ο αδελφός του κ. Μιχαλολιάκου, δικηγόρος Παναγιώτης Μιχαλόλιας και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης και “έδωσαν τα χέρια” για τη δεύτερη Κυριακή των Περιφερειακών εκλογών της Αττικής!

Δηλαδή ότι η “Χρυσή Αυγή” θα “ψηφίσει” Πατούλη στην δεύτερη καθοριστική Κυριακή!

Αληθεύουν τα παραπάνω; Είναι δυνατόν να πιστέψουμε ότι και η ηγεσία της “Χρυσής Αυγής” παίζει τέτοιου είδους πολιτικά παιχνίδια;

Η απάντηση του κ. Μιχαλολιάκου, που θα πείσει τους αγνούς ψηφοφόρους της “Χρυσής Αυγής”, ότι ο ίδιος δεν συμμετέχει σε πολιτικά παιχνίδια, θα είναι μια και μόνη: Ψηφίστε – αν ψηφίσετε – κατά συνείδηση…

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου
[email protected]
www.egerssi.gr

loading...

7 thoughts on “ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΚΑΙ “ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ” ΠΑΝΕ ΧΕΡΙ – ΧΕΡΙ;

  1. Ήθελα να ξέρω, θα στενοχωρηθεί αυτός ο κύριος, αν δεν τα πάει καλά η Χρυσή Αυγή στις εκλογές;

  2. Αχχχχ παλι την ποσθην επαιξας παλι το σπερμα απωλεασας παναγιωτη!! λαστιχοσφεντονα την εκανες…αντε να σου ''εγερθει'' μετα ξανα…

  3. κ.Αποστόλου

    Προχθές έγραψες γιά την "εσωστρέφεια στην Χρυσή Αυγή" και συμφώνησα μαζί σου (είμαι ο "πρώην υποψήφιος τής Χ.Α.").

    Σήμερα, με αυτό το άρθρο σου, πώς δηλαδή η Χ.Α. συνεργάζεται με τον Πατούλη, όχι μόνο δεν θα συμφωνήσω, αλλά θα σού πώ ευθέως:

    1) Γράφεις ΜΑΛΑΚΙΕΣ.. και

    2) Είσαι κι εσύ "λαγός" του σάπιου πλουτοδημοκρατικού συστήματος.—

  4. Ψήφο στην Ελλάδα, ψήφο στην Ορθοδοξία, στην Πατρίδα, στην Οικογένεια.

  5. ΡΕ ΒΛΑΜΜΕΝΕ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΔΕΝ ΒΑΡΕΘΗΚΕΣ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ;;;; ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΕ ΠΗΡΕ "ΠΡΕΦΑ" ΤΙ ΗΛΙΘΙΟΣ ΕΙΣΑΙ;;;; ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΣ ΜΟΝΟ ΕΣΥ, ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΠΕΡΝΑΣ ΤΟΝ ΟΧΕΤΟ ΣΟΥ. (ΙΩΑΝΝΗΣ)

  6. ΠΟΡΔΕΣ ΚΛΑΝΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΡΧΙΛΟΓΙΣΤΗ ΤΗΣ ΜΙΖΕΝΣ…ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΣΗΜΗ ΣΧΟΛΗ PERISTEROXESMENOS KLANON MPOYRDES OF KOYRADOPOTAMIAS!!!
    ΤΟΥ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΛΑΝΩΔΙΟΥ ΓΑΛΑΤΑ ΣΑΝΟΠΩΛΗ ΠΡΩΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΜΟΝΤΕΛΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΤΗ ΜΑΝΕΚΕΝ…ΕΡΩΤΥΛΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΒΑΨΩΜΑΛΛΙΑ ΠΑΡ'ΟΛΙΓΟ ΔΙΓΑΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗΡΗ ΞΑΝΘΙΑ ΑΝΝΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΓΑΜΟ ΜΙΚΡΟ σπυρο…
    Ο ΚΑΜΠΟΤΙΝΟΣ ΣΑΒΑΝΟΤΣΕΠΗΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 7350/2016!!!!!!
    εν τω μεταξυ το κλανοκουραδομπουρδελολιο τηs κλανοχηναs κοβει τα σχολια για τα αισχη του κολοκαρατζατουμπα ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΥ ΑΡΧΙΠ@ΥΣΤΗ ΚΑΜΠΑΛΙΣΤΗ ΒΡΩΜΟΜΑΣΟΝΟΥ ΜΙΖΑ-ΝΟΝΟΥ!!!

    Οπωs λεει και ο Stratakis Μixalis:Διαβαζω τα περι επικειμενηs εισοδου του Γ.Κ στο μπουρδελο(δικοs του ο χαρακτηρισμοs)τηs ΝΔ.
    Δεν μπηκε στα νιατα του μπαινει στα γηρατεια του αυτο μαγκια δεν ειναι ΞΕΥΤΙΛΑ ειναι!!!Δεν μπαινει σαν πελατηs μπαινει σαν υποψηφιοs για τη θεση τηs ΤΣΑΤΣΑΣ αντε να μπαινει και σαν απλοs Μπανιστηρτζηs!!!
    Τελικα ο καρατζαφερηs δεν ειναι απλοs κωλοτουμπαs κωλωγλυφτηs ειναι προσβολη για τουs ΚΩΛΟΥΣ!!!

    Η ΣΥΓΧΩΡΕΜΕΝΗ Η ΜΑΛΒΙΝΑ ΕΛΕΓΕ ΩΞΩ Π@ΥΣΤΗ ΑΠ'ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ!!!

Comments are closed.