Τα νέα μέτρα που έρχονται: Κλείνουν γυμναστήρια – Θα τρώμε με μάσκες στην εστίαση!

 Κι όμως, ο ίδιος ο Σ.Τσιόδρας παραδέχτηκε ότι είναι «Αδύνατον να ελεγχθεί η διασπορά του ιού σε παγκόσμιο επίπεδο»

Η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο πακέτο μέτρων «κατάθλιψης» που είναι πολύ πιο πιθανό να είναι πιο οδυνηρά από αυτό που θέλουν να θεραπεύσουν.

Τα μέτρα που εξετάζει επί της ουσία αποτελούν ένα νέο «lockdown» και είναι τα εξής:

1) Μάσκα και στο τραπέζι στην εστίαση, ακόμα και στις περιοχές που βρίσκονται στο κίτρινο, μια θέση κάτω από το πορτοκαλί. Όπως είπε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας που εμφανίστηκε εκτάκτως στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, «αν αυτό εφαρμοστεί γλιτώνουμε 280.000 μέχρι την 1η Φεβρουαρίου».

2) «Λουκέτο» σε γυμναστήρια και κλειστούς χώρους άθλησης, όπου είναι αναπόφευκτη η κοντινή επαφή.

3) Υποχρεωτική χρήση μάσκας ακόμα και στις περιοχές που βρίσκονται στο κίτρινο.

4) Περιορισμός στις άσκοπες μετακινήσεις.

Φυσικά τα μέτρα αυτά θα ξεκινήσουν ως «μερικών ημερών» και θα καταλήξουν να καλύψουν το χρονικό διάστημα ίσως μέχρι και την Άνοιξη όταν θα ξαναλλάξει η ώρα και θα έχει βγει ο ήλιος.

Δηλαδή, θα πρέπει οι Έλληνες να υποστούν ένα ανελέητο σοκ κατάθλιψης, οικονομικής ισοπέδωσης και ανθυγιεινής ζωής που μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στις ζωές τους.

Αρκεί να πούμε πως ακόμα κι όταν κάποτε επιστρέψουμε στην «κανονικότητα» οι ίδιοι οι άνθρωποι θα κάνουν πολλαπλάσιο χρόνο για να αποκτήσουν και πάλι την «ατομική τους ταυτότητα» να κάνουν πάλι πράγματα που τους αρέσουν χωρίς να φοβούνται.

Σε ότι αφορά την εστίαση θα πρέπει να μας εξηγήσουν οι «σοφοί» πως το φαντάζονται αυτό με την μάσκα στο τραπέζι.

Δηλαδή σε κάθε μπουκιά που θα τρώει ο πολίτης θα ξαναβάζει την μάσκα του;

Για την οικονομική ζημιά τα έχουμε πει πολλές φορές. Όσοι έχουν κέντρα διασκέδασης, μαγαζιά εστίασης, γυμναστήρια κ.λ.π πολύ δύσκολα θα επιβιώσουν…

Κι όλα αυτά γιατί; Δεν θα μεταδοθεί ο ιος; Ο ίδιος ο Σωτήρης Τσιόδρας είπε το εξής: «Αδύνατον να ελεγχθεί η διασπορά του ιού σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά δεν χάνουμε την ελπίδα μας».

Συνεπώς; Στο μεταξύ υπάρχουν σοβαρά εθνικά ζητήματα σε εξέλιξη, ο Ερντογάν δεν πτοείται από… κορωνοϊούς.

loading...