Στους δρόμους ξανά τα «κίτρινα γιλέκα»: Κλείνουν οι Βερσαλλίες παρά τη μικρότερη συμμετοχή

Με μικρότερη συμμετοχή συνεχίζει τις κινητοποιήσεις του το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων», με
την αστυνομία ωστόσο να βρίσκεται σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο νέων επεισοδίων.
Για το έκτο Σαββατοκύριακο που θα βγουν στους δρόμους, διαδηλώνοντας για τις κυβερνητικές πολιτικές στη Γαλλία, έχουν ετοιμαστεί τα «κίτρινα γιλέκα», με τον αριθμό των ανθρώπων που διαμαρτύρονται εντούτοις να υποχωρεί.

Το κίνημα διχάστηκε χθες για το εάν θα διεξήγαγε νέα διαδήλωση, αυτήν τη φορά στις Βερσαλλίες. Η αστυνομία, πάντως, υπό τον φόβο ξεσπάσματος νέων επεισοδίων, έλαβε τα μέτρα της και αποφάσισε να κλείσει το ανάκτορο και τους κήπους των Βερσαλλιών.

Παράλληλα, και οι έμποροι που έχουν κρατήσει κλειστά τα καταστήματά τους στη διάρκεια των διαδηλώσεων κλήθηκαν να είναι προσεκτικοί.

Διαδηλώσεις έχουν διοργανωθεί επίσης και στη Λιόν, την Τουλούζη, την Ορλεάνη και τη Βρετάνη.

Αυτά, καθώς χθες η γαλλική γερουσία ενέκρινε το πακέτο μέτρων που είχε ανακοινώσει ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, στην προσπάθειά του να εκτονώσει την ένταση.

Οι διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων» ξεκίνησαν στα μέσα του Νοεμβρίου και έχουν φέρει ενώπιον σημαντικών προκλήσεων τη γαλλική κυβέρνηση. Τα επεισόδια που έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες έχουν στερήσει τη ζωή σε δέκα ανθρώπους και έχουν κοστίσει εκατομμύρια εσόδων σε εμπορικά καταστήματα.

Τελευταίο περιστατικό θανάτου ήταν ένα ατύχημα στη διάρκεια διαδηλώσεων την Παρασκευή. Όπως έγινε γνωστό, ένας οδηγός έχασε τη ζωή του στη νότια Γαλλία, όταν το αυτοκίνητό του χτύπησε ένα φορτηγό σε κυκλική διασταύρωση, η οποία είχε αποκλειστεί από τους διαδηλωτές, όπως ανακοίνωσαν οι γαλλικές τοπικές Αρχές.

loading...