Χειμερινό το σκηνικό του καιρού μέχρι το τέλος Μαρτίου με καταιγίδες, κρύο και πολλά μποφόρ – ΦΩΤΟ

Χειμερινό αναμένεται να είναι το σκηνικό του καιρού έως το τέλος του μήνα, καθώς το βαρομετρικό χαμηλό το οποίο τις βραδινές ώρες της Τετάρτης βρισκόταν νοτιοδυτικά της Κρήτης κινείται αργά προς τα ανατολικά και θα ενισχυθεί.

Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού μέχρι και την Κυριακή θα είναι οι χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες (κυρίως στα ανατολικά και νότια), οι σφοδροί βόρειοι άνεμοι στα ανατολικά ηπειρωτικά και κυρίως στο Αιγαίο (κατά τόπους 9-10 μποφόρ) και οι ισχυρές βροχοπτώσεις που θα επηρεάσουν σημαντικά για άλλη μία φορά την Κρήτη.

Στον προγνωστικούς χάρτες που ακολουθεί παρουσιάζονται τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη βροχόπτωσης στα νότια τμήματα της χώρας και στην Κρήτη μέχρι τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής 31/03 και οι μέγιστες εντάσεις των ανέμων κατά τη διάρκεια της Παρασκευής.

Σήμερα, Πέμπτη, τοπικά έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες (συνοδευόμενες τοπικά από χαλαζοπτώσεις) θα εκδηλωθούν στη δυτική, κεντρική και νότια χώρα, φαινόμενα τα οποία από αργά το βράδυ θα περιοριστούν στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Την Παρασκευή ισχυρές βροχές και καταιγίδες (συνοδευόμενες τοπικά από χαλαζοπτώσεις) θα εκδηλωθούν στις Νότιες Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, με το νησί της Κρήτης να δέχεται μεγάλους όγκους νερού. Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της Κρήτης.

Το διήμερο Σάββατο και Κυριακή στα κεντρικά ανατολικά και νότια ηπειρωτικά αναμένονται ασθενείς τοπικές βροχές στα πεδινά και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά, ενώ στην Κρήτη οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν διατηρώντας κατά περιόδους σχετικά έντονο χαρακτήρα.

Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, μεγάλες ποσότητες νερού θα πέσουν στη νότια Ελλάδα και ειδικότερα στην Κρήτη τις επόμενες μέρες, εξαιτίας της νέας κακοκαιρίας που έχει επαναφέρει το χειμερινό σκηνικό στη χώρα.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ, meteo.gr

loading...