Το σφαγείο όπου εκατοντάδες φίδια σκοτώνονται… για το δέρμα τους [Εικόνες]

Τσάντες, παπούτσια, ζώνες από φίδια είναι από τα πιο ακριβά αξεσουάρ που μπορεί να βρει κάποιος σε ένα πολυκατάστημα.

Κι αν οι ιδιοκτήτες αυτών των αξεσουάρ θα ανατρίχιαζαν στη θέα ενός
ζωντανού φιδιού, πόσο μάλλον ενός ξεκοιλιασμένου, υπάρχει κάποιος που πρέπει να κάνει τη «βρόμικη» δουλειά γι” αυτούς.

Ο Γουακίρα είναι ο «αφέντης της κόμπρας». Για την ακρίβεια διαθέτει ένα σφαγείο φιδιών στο χωριό Καπετανάκ στη Δυτική Ινδονησία, όπου εκατοντάδες φίδια σκοτώνονται και γδέρνονται καθημερινά.

Ο Γουακίρα έχει τρεις υπαλλήλους στη δούλεψή του και κερδίζει 15 εκατ. ρούπιες το μήνα (1.500 ευρώ), ένα πολύ μεγάλο ποσό για την χώρα.

Τα φίδια χτυπιούνται στο κεφάλι για να ζαλιστούν και στη συνέχεια τοποθετούν σνάμεσα στα σαγόνια τους ένα σίδερο. Μετά ρίχνονται για δέκα λεπτά σε καυτό νερό, όπου φουσκώνουν και έτσι το δέρμα μπορεί να βγει ευκολότερα.

Στη συνέχεια το κεφάλι του καρφώνεται σε ένα τσιγκέλι, και με λίγες γρήγορες τομές το δέρμα χαλαρώνει και αποκολλάται εύκολα. Στη συνέχεια, το δέρμα, το οποίο μαζεύεται από μόνο του σε κύκλο, απλώνεται στον ήλιο ή τοποθετείται σε φούρνο, για να στεγνώσει.

Το φίδι θα πεθάνει μετά από ώρες ή και μέρες.

Από κει οδηγούνται στα διάφορα εργοστάσια κατασκευής της Ινδονησίας, όπου γίνονται τσάντες και άλλα αξεσουάρ. Μια τσάντα πωλείται για 15-30 ευρώ, ωστόσο στα καταστήματα της Δύσης μπορεί να φτάσει και τις 4.000 ευρώ.

loading...