Προς αναβολή οι Δημοτικές Εκλογές;

Μπορεί το υπουργείο Εσωτερικών να κατέθεσε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή τον σχεδιασμό για τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, όμως
με βάση και τον οδικό χάρτη, επανέρχεται και πάλι στο προσκήνιο το ερώτημα τι θα γίνει με τις Δημοτικές Εκλογές του Δεκεμβρίου.

Αυτό σημαίνει ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά για θητεία πενταετούς διάρκειας ή θα πάμε στα εναλλακτικά σενάρια της αναβολής τους ή της εκλογής νέων Συμβουλίων για δυόμιση μόνο χρόνια, κι αυτό γιατί ο οδικός χάρτης που κατατέθηκε από το Υπουργείο, εισηγείται την ψήφιση των σχετικών νομοσχεδίων τον ερχόμενο Δεκέμβριο, αφότου διεξαχθούν οι δημοτικές εκλογές αλλά και τη μείωση των δήμων των ελεύθερων περιοχών από 30 σε 22 εντός τριών ετών, δηλαδή μέχρι το 2019.

Ανακοίνωση με αιχμές εξέδωσε για το θέμα το κίνημα Οικολόγων, στο οποίο τονίζεται ότι «η Δημοκρατία δεν σηκώνει αναβολή», ενώ εκφράζει την άποψη ότι μια ενδεχόμενη αναβολή των εκλογών θα εξυπηρετούσε μόνο το κυβερνών κόμμα.

«Ρωτάμε τον κ. Χάσικο, ποιους θέλει να εξυπηρετήσει με την παρέμβαση του περί αναβολής των εκλογών;  Η απάντηση είναι απλή: η αναβολή των εκλογών βολεύει το κυβερνών κόμμα που είδε τα ποσοστά του να μειώνονται στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές και να χάνει τη δυνατότητα τοπικών συμμαχιών που είχε το 2011, που του επέτρεψε να εκλέξει τη συντριπτική πλειοψηφία των δημάρχων. Επειδή βλέπει να χάνει και στις τοπικές εκλογές το κυβερνών κόμμα επιθυμεί να τις αναβάλει», αναφέρει.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα της μεταρρύθμισης και των δημοτικών εκλογών θα συζητηθεί στην βουλή την ερχόμενη Πέμπτη στην παρουσία και του γενικού Ελεγκτή.

www.sigmalive.com
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Ποιες δημοτικές εκλογές το Δεκέμβρη; Επρόκειτο να γίνουν δημοτικές εκλογές το Δεκέμβρη; Αφού δεν έχει παρέλθει η πενταετία από τότε που έγιναν οι προηγούμενες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]